Решения от заседанието на УС на СБЖ, състояло се на 12 септември 2016 г.

13.09.2016 /10:14 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:

Заседанието на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти се проведе в заседателната зала на СБЖ. То бе открито в 10.10 часа при наличието на необходимия кворум членове на Управителния съвет и ръководено от госпожа Снежана Тодорова –председател на Управителния съвет на Съюза.

Присъстваха членовете на Управителния съвет: Снежана Тодорова - Председател, Иван Върбанов – Главен секретар, Валери Тодоров, Васил Сотиров, Валентин Колев, Георги Калагларски, Емил Розов, Ивайло Диманов, Розита Попова, Светла Каменова,  Светослав Терзиев.

Отсъстваха: Веселин Константинов,  Борислав Костурков, Любомир Пеевски и Велиана Христова.

Присъстваха и: Венка Ризова – председател на Контролния съвет,  Мария Нецова- председател на Комисията по журналистическа етика, Росица Пантева – главен счетоводител на СБЖ, Красимир Денински – служител „Капитално строителство” в администрацията на СБЖ.

ДНЕВЕН РЕД:

1.Информация за ремонта в творческата база на Съюза на българските журналисти в Банкя.

2. Разни:
      2.1.Информация за организираната от Съюза на българските журналисти пресконференция;
      2.2. Информация от колегите, които бяха на посещение в Южна Корея;
      2.3.Информация за проявите, които през септември ще се организират в Международен дом на журналистите – Варна.

/Предложеният дневен ред бе приет единодушно от присъстващите на заседанието членове на Управителния съвет/.

РЕШЕНИЯ:

По точка  1

УС на СБЖ изслуша финансова информация на Росица Пантева – Главен счетоводител на СБЖ, за ремонта на творческата ни база в Банкя.
Красимр Денински – отдел „Капитално строителство” на СБЖ, запозна членовете на Съвета с хода на ремонтните дейности в ТБ”Банкя” и предложения за приоритети на следващите етапи. УС на СБЖ възлага на Красимир Денински да изготви прецизен разчет по дейности и размер на  финансовото им обезпечаване.
Емил Розов – председател на Стопанската комисия на СБЖ, предлага в началото на всяко заседание на УС на СБЖ да бъде представяна актуална оперативна справка за финансовото състояние на Съюза.

УС на СБЖ насрочва за следващото си заседание изслушване на наемателя на базата на СБЖ в Батак. 

По точка  2

2.1. Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова даде висока оценка на проведената пресконференция на ръководството на Съюза, във връзка със законодателните инициативи на СБЖ и отзвука в медиите.

2.2. УС на СБЖ изслуша доклад на Валентин Колев – председател на Комисията по информационно-издателската дейност, за посещението на делегацията на СБЖ в Република Корея. Впечатления от визитата споделиха и Георги Калагларски, Мария Нецова и Емил Розов.

2.3. Снежана Тодорова – Председател на УС на СБЖ, запозна членовете на Съвета с предстоящите прояви, които ще се проведат в МДЖ-Варна. На 20 септември във Варна пристигат победителите в Общосъюзния конкурс – „Моя провинция“ /Русия/, а от 23 до 30 септември ще гостуват 10 души от Съюза на журналистите на Тюменска област /Русия/. Предвижда се и визита на делегация от Общокитайската асоциация на журналистите в МДЖ-Варна, които са на посещение у нас по покана на СБЖ, в рамките на обиколката си из страната.

Снежана Тодорова – председател на УС на СБЖ, информира, че на 20 септември, от 11. 00 часа, в пресклуб „Журналист” ще се проведе пресконференция по повод на Международния ден на мира. Инициативата за организиране на пресконференцията е на Клуба на ветераните-военни журналисти, а на 21 септември от 14.00 ч. ще се състои среща с членовете на делегацията от Общокитайската асоциация на журналистите и представяне на темата:  „Китай – известен и непознат”, на страниците на списание „Черно и бяло”.


 

Сподели в
 

Заседанието на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти бе открито в 10,15 часа. То беше проведено при наличието на необходимия кворум членове на Управителния съвет и беше ръководено от г-жа Снежана Тодорова – Председател на Съюза.

04.09.2019/17:08

Заседанието на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти се проведе в заседателната зала на СБЖ. То бе открито в 10,10 часа при наличието на необходимия кворум членове на Управителния съвет и ръководено от г-жа Снежана Тодорова – председател на Управителния съвет на съюза.

14.06.2019/18:45

Заседанието на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти се проведе в заседателната зала на съюза. То бе открито в 15,00 часа при наличието на необходимия кворум членове на Управителния съвет и беше ръководено от Снежана Тодорова.

10.05.2019/21:48

Заседанието на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти се проведе в заседателната зала на СБЖ. То бе открито в 10,10 часа при наличието на необходимия кворум членове на Управителния съвет и ръководено от госпожа Снежана Тодорова – председател на УС на съюза.

03.05.2019/17:58

Заседанието на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти се проведе в заседателната зала на СБЖ. То бе открито в 10,15 часа при наличието на необходимия кворум членове на Управителния съвет и ръководено от госпожа Снежана Тодорова – председател на Управителния съвет на Съюза.

19.04.2019/21:11
 

Цели и задачи

Съюзът на българските журналисти е доброволно сдружение на българските журналисти за защита на техните професионални, социални и синдикални права и интереси. Дейността на Съюза на българските журналисти е насочена към свободното упражняване на правото да се търси, получава и разпространява информация, на правото свободно да се изразява и разпространява мнение, както и към недопускането на цензура.

Дружества

Дейност

Съюзът на българските журналисти извършва дейности за развитието на професионалната журналистика, прилагането на установените професионални стандарти и етични правила, защита на професионалните, социалните и синдикалните права на българските журналисти, решаване на проблемите, свързани с условията на труд и трудовите отношения, сигнализиране на компетентните органи за нарушения на трудовото и социалното законодателство и др.

Документи

Правна консултация

Директно във вашия и-мейл ще получите отговор на зададените от вас въпроси. Тук ще намерите и материали на правна тематика, предоставени от нашия юридически консултант Весела Василева. Пишете ни! Попълнете формата за запитване.

Членство

Член на Съюза на българските журналисти може да бъде български гражданин, който не по-малко от две години упражнява журналистическа професия, приема и спазва Устава на СБЖ и приетите от Общото събрание на сдружението Правила на журналистическа етика.

Ръководство

Върховен орган на Съюза на българските журналисти е Общото събрание. Управителен орган на СБЖ е Управителният съвет.

Съюзен живот

Решения на УС на СБЖ

Комисии

КОНТРОЛЕН СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ВЕНКА РИЗОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ ЧЛЕНОВЕ: АЛЕКСАНДЪР БОЗАКОВ ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА НАТАША ТОДИНОВА

Общо събрание - 14.03.2015

Пазете децата на пътя

Законодателни инициативи на СБЖ

СБЖ внесе в Народното събрание предложения за законодателни промени, които да направят по-прозрачна собствеността на медиите и тяхното финансиране, както и да защитят журналистическия труд. Целта им е да гарантират по-голяма сигурност на журналистите, да помогнат за закрила на медийната среда чрез нов механизъм за подкрепа на печатните издания.
Предложенията и мотивите за тях могат да се видят тук.

19 септември 2018: Европейски ден без загинали на пътя

 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

В Деня на международната журналистическа солидарност председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова припомня заветите на чешкия журналист и антифашист, екзекутиран от Гестапо на 8 септември 1943 г., и апелира за единение на всички, на които са скъпи свободното слово, морала, хуманността и мира.

08.09.2019 /18:35

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 50 гости

Бързи връзки