Начало
 
 

Кардашиян засмукват милиони от социалните медии

05.10.2016 /16:57 | Автор : Жоселин Заблит, АФП | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


По едно си приличат много - всички обичат доларите

Телевизионни риалити, козметични продукти, приложения, видеоигри, модни линии и публични появи срещу висока цена: фамилия Кардашиян са изградили империя за над 100 млн. долара благодарение на умел маркетинг и социалните мрежи.

С въоръжения обир, на който жертва стана Ким Кардашиян в нощта срещу понеделник в Париж, известното семейство отново е във водещите заглавия на световните медии. А стойността на плячкосаното, оценявано на 9 млн. евро, хвърля светлина върху охолния им живот.

Кланът Кардашиян/Дженър по всякакъв начин майсторски трупа пари от славата си, независимо дали става дума за приложение на смартфон или пък за "домашно порно".

Всеки ден някой от членовете на клана може да се появи със сензация на корицата на списание, да стане обект на клюки в интернет или да публикува в социалните мрежи послания или пък снимки, които да вдигнат щум.

Това са сгодни случаи да се трупат пари

Показателен за интереса, който поражда семейството, е, че телевизионното риалити "Невероятната фамилия Кардашиян", следващо премеждията на клана, навлезе в 12-ия си сезон. Според някои сметки семейството получава до 25 млн. долара на сезон.

"Всички те са майстори в изкуството да управляват имиджовата си марка, особено Ким и майка й Крис Дженър", подчертава Кристин Кърк, президентка на Social Muse Communications, компания за връзки с обществеността и маркетинг в социалните медии.

"Ким, която в началото будеше подигравки, стана предприемач и опасна бизнес дама, навлизайки в модното облекло и технологиите. Тя е кралицата на социалните медии", допълва Кърк.

Според специализираното списание "Форбс" Кардашиян, която е и съпруга на рапъра Кание Уест, вероятно притежава състояние от 85 млн. долара и само през 2015 г. е спечелила "приличната сума" от 51 млн. долара, което я поставя на 42-ро място сред най-добре платените знаменитости.

Откъде идват солидените капитали

Не по-малко от 40 на сто от доходите й идват от видеоиграта "Kim Kardashian: Hollywood", посочва "Форбс". Целта на тази игра е да увеличава славата и репутацията й...

Дивата с 84 млн. последователи в Instagram, както твърдят слуховете, може освен това да поиска над 100 000 долара само за да се появи някъде, а това че с името й са свързани парфюми, производители на бонбони или на хапчета за отслабване също допринася за големите пари, които идват при нея.

Надарената калифорнийка натрупа капитал с книга със своите най-добри селфита, озаглавена "Selfish", и създаде с няколко от сестрите си линията за облекло "Dash". Обещаващата актриса на 35 години се прочу първоначално благодарение на видео, показващо забавленията й с нейното бивше приятелче рапъра Рей Джи. Видеото изтече в интернет и тя съди компанията, разпространила това "домашно порно", искайки 5 млн. долара.

Трупат пари и чрез присъствие в Tweeter

Фамилията обаче е подплатена със стабилен капитал, натрупан от професионалните успехи на бащата, високоплатения адвокат Робърт Кардашиян, починал през 2003 г. Предполага се, че той е оставил на семейството си 100 млн. долара.

Различни източници твърдят, че семейство Кардашиян получават заплащане дори за приствието си в Tweeter. Ким вземала по 10 000 долара за промоционален tweet, а сестрите й получавали десетки хиляди долари за спонсорирани изображения в Instagram.

И между другото, ако Ким може засега да настоява за короната на кралица на социалните медии, то нейната по-малка сестра Кендъл Дженър я догонва: манекенката има 76 млн. последователи в Instagram и 10 млн. - в Snapchat. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

На 25 ноември от 14 часа ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков ще открие паметна плоча на напусналия ни миналата година проф. Александър Федотов. Церемонията ще се състои в Центъра по източни езици и култури.

18.11.2019/21:14

Постановката на режисьора Стоян Радев може да бъд гледана на 21 и 22 ноември т.г. от 19.00 ч. На сцената ще се съберат заедно Дони, Иван Налбантов, Елена Райнова, Евелин Костова, Гергана Плетньова, Георги Къркеланов и други ярки изпълнители

18.11.2019/19:40

Георги Пирински, главен редактор на основаното още от Димитър Благоев „дебело” списание, обеща такива обсъждания да се провеждат периодично, за да се избистря посоката на общественото развитие

16.11.2019/20:54

Общо 41 държави ще се включат в песенния телевизионен конкурс „Евровизия”, който ще се проведе в нидерландския град Ротердам през май 2020 г.

16.11.2019/18:55

Днес с тържествена церемония на пл. „Свобода” в Плевен бе открит дългоочакваният паметник „Героите на Дойран”, с който се увековечава подвигът на Девета плевенска пехотна дивизия от Първата световна война.

16.11.2019/18:51

 Представяме ви

И тъй като след местните избори на новинарския хоризонт се очертава друга тема,ангажираща вниманието несамо на медиите, но и на драгия електорат - 30 години от старта на т. нар. преход, то приятно бяхме изненадани, че на 7 ноември по книжарниците ще се появи новата книга на колегата ни Калин Тодоров „Зад завесата на прехода”, която е своеобразно продължение на заслужилата голям интерес негова предишна книга „Зад завесата на соца”.

05.11.2019 /10:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Позволете ми да започна с едно отклонение… Казват, спомените са като броеница – всяко зърно води до друго. Навярно е така, щом едно вълнуващо събитие като представянето на книгата на Йосиф Давидов събуди много, а те се занизаха нататък…За достойнствата на автора й и представянето на „Репортер от Миналото време” сайтът на СБЖ разказа подробно, но то неочаквано събуди у мен, ярко и живо, една мадридска среща с десетилетна давност. Тя допълни казаното и чутото с нещо важно от личността на автора, което, мисля, си заслужава да споделя…

01.11.2019 /01:00 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В София в Меката на книгите „Гринуич“ се състоя премиерата на появилата се на български език книга "Мостът на тайните. Дипломатически роман" на известния руски журналист Сергей Гризунов, дело на издателство „Слънце“ и Надя Кабакчиева.

18.10.2019 /19:36 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През декември ще отбележим 110 г.от рождението на един от най-силно обичаните и най-силно „забравяни“ поети - Никола Вапцаров. Едно име, което кара мнозина да се гордеят, че в българската литература имаме такъв световен поет, а други, дали от незнание или от някакви други свои си съображения, да захвърлят стихосбирката му в кошчетата за боклук.

16.10.2019 /19:34 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Щрихи към портрета на журналиста с три очи и една акредитационна карта на „Дума“ - фотожурналиста Христо Събев Христов

04.11.2019 /20:26 | Автор: Денчо Владимиров | Източник: СБЖ

В Хасково излезе юбилеен вестник по случай 140-годишнината от рождението на Александър Паскалев (1879 - 1946) - основател на модерното книгоиздаване в България.

02.11.2019 /17:43 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

В свое поздравително писмо по повод Деня на будителите ръководството на МФЖ приветства усилията и инициативите на СБЖ в защита на професионалните и социални права на българските журналисти.

03.11.2019 /20:40

Традициите са за това, да се спазват – казват мъдрите хора. И СБЖ никога не им е изневерявал. Така стана и в Деня на народните будители и празника на българската журналистика. Верен на традицията, Съюзът връчи своите годишни награди на най-добрите в журналистическото войнство. Клуб „Журналист“ се оказа тесен за всички, които обичат своята професия и ценят колегите,които са отличени за своя труд.

02.11.2019 /22:36

Участниците в протеста „Не убивайте журналистиката в България!”, свикан от СБЖ навръх Деня на народните будители и Деня на българската журналистика, настояха в НС най-после да бъде даден ход на предложениаята на Съюза за законодателни промени в защита на свободата на словото и на правата на журналистите

01.11.2019 /16:28

 Мнения

Свободата не е привилегия. Свободата е необходимост. Свободата на словото, на медиите е първата потребност, първото условие на демократичната система за всяко общество. Свободата да питаш, но и да отговаряш.

18.11.2019 /21:09 | Автор: Георги Калагларски | Източник: СБЖ

Моделът на финансирането на БНТ и БНР, заложен в Закона за радиото и телевизията, се нуждае от съществена промяна. Сериозни дефицити се наблюдават и в сегашния модел на управление на обществените медии.

17.11.2019 /18:48 | Автор: Маргарита Пешева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки