Начало
 
 

Кардашиян засмукват милиони от социалните медии

05.10.2016 /16:57 | Автор : Жоселин Заблит, АФП | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


По едно си приличат много - всички обичат доларите

Телевизионни риалити, козметични продукти, приложения, видеоигри, модни линии и публични появи срещу висока цена: фамилия Кардашиян са изградили империя за над 100 млн. долара благодарение на умел маркетинг и социалните мрежи.

С въоръжения обир, на който жертва стана Ким Кардашиян в нощта срещу понеделник в Париж, известното семейство отново е във водещите заглавия на световните медии. А стойността на плячкосаното, оценявано на 9 млн. евро, хвърля светлина върху охолния им живот.

Кланът Кардашиян/Дженър по всякакъв начин майсторски трупа пари от славата си, независимо дали става дума за приложение на смартфон или пък за "домашно порно".

Всеки ден някой от членовете на клана може да се появи със сензация на корицата на списание, да стане обект на клюки в интернет или да публикува в социалните мрежи послания или пък снимки, които да вдигнат щум.

Това са сгодни случаи да се трупат пари

Показателен за интереса, който поражда семейството, е, че телевизионното риалити "Невероятната фамилия Кардашиян", следващо премеждията на клана, навлезе в 12-ия си сезон. Според някои сметки семейството получава до 25 млн. долара на сезон.

"Всички те са майстори в изкуството да управляват имиджовата си марка, особено Ким и майка й Крис Дженър", подчертава Кристин Кърк, президентка на Social Muse Communications, компания за връзки с обществеността и маркетинг в социалните медии.

"Ким, която в началото будеше подигравки, стана предприемач и опасна бизнес дама, навлизайки в модното облекло и технологиите. Тя е кралицата на социалните медии", допълва Кърк.

Според специализираното списание "Форбс" Кардашиян, която е и съпруга на рапъра Кание Уест, вероятно притежава състояние от 85 млн. долара и само през 2015 г. е спечелила "приличната сума" от 51 млн. долара, което я поставя на 42-ро място сред най-добре платените знаменитости.

Откъде идват солидените капитали

Не по-малко от 40 на сто от доходите й идват от видеоиграта "Kim Kardashian: Hollywood", посочва "Форбс". Целта на тази игра е да увеличава славата и репутацията й...

Дивата с 84 млн. последователи в Instagram, както твърдят слуховете, може освен това да поиска над 100 000 долара само за да се появи някъде, а това че с името й са свързани парфюми, производители на бонбони или на хапчета за отслабване също допринася за големите пари, които идват при нея.

Надарената калифорнийка натрупа капитал с книга със своите най-добри селфита, озаглавена "Selfish", и създаде с няколко от сестрите си линията за облекло "Dash". Обещаващата актриса на 35 години се прочу първоначално благодарение на видео, показващо забавленията й с нейното бивше приятелче рапъра Рей Джи. Видеото изтече в интернет и тя съди компанията, разпространила това "домашно порно", искайки 5 млн. долара.

Трупат пари и чрез присъствие в Tweeter

Фамилията обаче е подплатена със стабилен капитал, натрупан от професионалните успехи на бащата, високоплатения адвокат Робърт Кардашиян, починал през 2003 г. Предполага се, че той е оставил на семейството си 100 млн. долара.

Различни източници твърдят, че семейство Кардашиян получават заплащане дори за приствието си в Tweeter. Ким вземала по 10 000 долара за промоционален tweet, а сестрите й получавали десетки хиляди долари за спонсорирани изображения в Instagram.

И между другото, ако Ким може засега да настоява за короната на кралица на социалните медии, то нейната по-малка сестра Кендъл Дженър я догонва: манекенката има 76 млн. последователи в Instagram и 10 млн. - в Snapchat. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

По повод Международния ден на детето, 1 юни, входът в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Къщата музей „Цар Освободител Александър II” ще бъде безплатен за деца и ученици до 18 години.

29.05.2020/19:37

Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) ще използва мачовете при закрити врата като тестово поле за иновационни технологии в телевизионното излъчване, обяви заместник комисионерът Бил Дейли.

28.05.2020/16:52

Тези дни се навършиха 2 години от кончината на големия български художник Светлин Русев. Прrживе Русев подари на родния Плевен ценнатата си сбирка изобразително изкуство от цял свят.

27.05.2020/17:37

Шоуто на "Евровизия" "Europe Shine a Light", което се състоя на 16 май вместо финала на песенния конкурс, е било проследено от 73 млн. зрители, съобщиха холандските организатори на мероприятието.

27.05.2020/14:05

След дългите месеци на раздяла със зрителите Театър „Българска армия" отваря врати с хитови комедийни заглавия. В знак на благодарност за търпението, доверието и любовта на публиката, трупата на театъра обещава истински маратон от усмивки, опустошително забавление и невероятни емоции.

26.05.2020/18:03

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 32 гости

Бързи връзки