СБЖ приема 29 нови членове и възстановява 7 предишни

11.07.2017 /15:08 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


На 11 юли 2017 г. Комисията за организационни въпроси на СБЖ утвърди приетите от дружествата 29 нови членове на СБЖ и възстанови членството на 7 колеги.

П Р О Т О К О Л № 29 от заседание на Комисията по организационните въпроси към СБЖ:

Днес, 11 юли 2017 година, Комисията по организационните въпроси към СБЖ проведе заседание. Присъстваха Розита Попова, Валентин Колев, Мариана Мандичева, като по уважителни причини отсъстваха Веселин Константинов и Росинка Проданова.

Комисията по организационните въпроси се събра, за да провери редовността на постъпилите документи на кандидатите за членове на СБЖ и на колеги, пожелали да възстановят членството си в СБЖ.

Комисията установи:

Комисията утвърждава постъпилите 29 кандидатури за ново членство в СБЖ без забележки.

Възстановява предложените от дружествата 7 (седем) колеги като членове на СБЖ.

Комисията обсъди няколко въпроса, свързани с организационната дейност в СБЖ.

На първо място, да се възстанови годишната среща на председателите на дружествата. На второ, да се активизира дейността на координаторите, като бъдат поканени да отчетат дейността си пред Комисията на следващото й заседание.

Комисията апелира за по-скорошно обобщаване на предложенията, направени на Общото събрание на СБЖ от 17 юни 2017 г., и включването им в Програмата за дейността на СБЖ.

Комисия по организационните въпроси:

Председател: ...........................

/Р. ПОПОВА/

Членове:    ….. ..………………..

/В. Колев/ /М. Мандичева/

София, 11 юли 2017 г.


СПИСЪК НА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА СБЖ

 

ОТ ЖД № 11 – БНТ, СОФИЯ

 1. АЛБЕНА ИВАНОВА КОЛЧАКОВА

 

ОТ ЖД № 14 – ПРОГРАМА ,,ХОРИЗОНТ“, СОФИЯ

 1.   КАЛИН ИЛИЕВ ДАЦОВ

 

ОТ ЖД № 17 СОФИЯ

 1. МАРИЯ ПЛАМЕНОВА НИКОЛОВА

 

ОТ ЖД № 33 – ,,ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“, СОФИЯ

 1. ЮЛИЯ ХРИСТОВА ДАСКАЛОВА
 2. ТОДОР ЛЪЧЕЗАРОВ КРЪСТЕВ
 3. ЛИЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА КРЕКМАНОВА

 

ОТ ЖД № 45 – ,,ПИСАТЕЛ“, СОФИЯ

 1. ТАТЯНА ИЛИЕВА АТАНАСОВА

 

ОТ ЖД № 50 – ,,ИВАН БОГОРОВ“, СОФИЯ

 1.   БОРЯНА ЛЮБОМИРОВА ПЕЕВСКА-КЪТИНГ

 

ОТ ЖД № 52 – ФИЛМОВИ ЖУРНАЛИСТИ, СОФИЯ

 1. АЛЕКСАНДЪР ДОНЕВ АНГЕЛОВ

 

ОТ ЖД № 72 – ,,ОЛИМПИЙСКИ ХОРИЗОНТИ“, СОФИЯ

 1. МИХО КОСТОВ ЧЕРВЕНКОВ

 

ОТ ЖД № 81 СОФИЯ

 1. СВЕТЛОЗАР АТАНАСОВ МОМЧИЛОВ

 

ОТ ЖД № 86 – БНТ, СОФИЯ

 1. ЛИЛЯНА АНГЕЛОВА СТОЯНОВА

 

ОТ ЖД № 91 – ,,ЛЮБОСЛОВИЕ“, СОФИЯ

 1. ВЕНЦИСЛАВ ДИМОВ ДИМОВ
 2. НИКОЛАЙ КИРИЛОВ МИХАЙЛОВ

 

ОТ ЖД № 94 СОФИЯ

 1. МАРИЯ СТЕФАНОВА БАКАЛОВА
 2. ЖАКЛИН ВЕСЕЛИНОВА ЛАРИКОВА
 3. АЛЕКСАНДЪР РУМЕНОВ ЛЕОНИДОВ

 

ОТ ЖД № 100 СОФИЯ

 1. ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ ПЪЧЕВ

 

ОТ ЖД № 104 – БНТ, СОФИЯ

 1. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ ИЛИЕВ
 2. ЮЛИАНА ИВАНОВА СЕЛАНОВСКА

 

ОТ ЖД № 106 СОФИЯ

 1. ЕЛИСАВЕТА СВЕТОСЛАВОВА КАМБУРОВА

 

ОТ ЖД № 10 ЛОВЕЧ

 1. ГАНЧО СТЕЛИЯНОВ ЧУРКОВ

 

ОТ ЖД № 31 СВИЩОВ

 1. ГЛОРИЯ ТОТЕВА ИВАНОВА
 2. ЗДРАВКО ТИХОМИРОВ ПЕТКОВ
 3. НЕВЕНА ЛЮБЕНОВА САМОКОВЛИЕВА
 4. ПЛАМЕН СТЕФАНОВ БОРИСОВ

 

ОТ ЖД № 42 КЪРДЖАЛИ

 1. МИНЧО ВАСИЛЕВ ГУМАРОВ

 

ОТ ЖД № 47 – ,,ЕВРОПРЕС“, ПЛОВДИВ

 1. ЕЛИ СТОЙКОВА ШОПОВА

 

ОТ ЖД № 61 ПЛОВДИВ

 1. БОГОМИЛ ГЕНЕВ МИЛЕВ

 

КОЛЕГИ С ВЪЗСТАНОВЕНО ЧЛЕНСТВО:

 

ОТ ЖД № 45 – ,,ПИСАТЕЛ“, СОФИЯ

 1. АСЯ ИВАНОВА ГРИГОРОВА
 2. МИХАИЛ ГРИГОРОВ ДИМИТРОВ

 

ОТ ЖД № 64 СОФИЯ

 1. ИРИНА ДИЛКОВА ДИЛКОВА

 

ОТ ЖД № 104 – БНТ, СОФИЯ

 1. ИРЕН СТЕФАНОВА РАКОВСКИ
 2. АЛЕКСАНДЪР ВЪТЕВ РАКОВСКИ
 3. ИЛКО АСЕНОВ ВАКАРЕЛОВ

 

ОТ ЖД № 61 ПЛОВДИВ

 1. ОГНЯНА ИВАНОВА ГЕНЕВА

 

Сподели в
 

Днес, 17 септември 2019 г., Комисията по организационните въпроси към СБЖ проведе заседание при дневен ред:

17.09.2019/15:50

Общото събрание на Съюза на българските журналисти се проведе в заседателната зала на съюза. То бе открито в 10,15 часа от Снежана Тодорова – Председател на УС на СБЖ.

12.05.2019/21:26

Комисията утвърди на 4 април 2019 г. без забележки 20 кандидатури от постъпилите 22 за членство в СБЖ.

05.04.2019/14:49

Комисията по организационните въпроси на СБЖ проведе заседание на 12 февруари 2019 г. и прие 40 нови членове. Възстановено бе членството на една колега и бе закрито дружеството на СБЖ ”Йордан Йовков” в Силистра.

12.02.2019/13:57
 

Цели и задачи

Съюзът на българските журналисти е доброволно сдружение на българските журналисти за защита на техните професионални, социални и синдикални права и интереси. Дейността на Съюза на българските журналисти е насочена към свободното упражняване на правото да се търси, получава и разпространява информация, на правото свободно да се изразява и разпространява мнение, както и към недопускането на цензура.

Дружества

Дейност

Съюзът на българските журналисти извършва дейности за развитието на професионалната журналистика, прилагането на установените професионални стандарти и етични правила, защита на професионалните, социалните и синдикалните права на българските журналисти, решаване на проблемите, свързани с условията на труд и трудовите отношения, сигнализиране на компетентните органи за нарушения на трудовото и социалното законодателство и др.

Документи

Правна консултация

Директно във вашия и-мейл ще получите отговор на зададените от вас въпроси. Тук ще намерите и материали на правна тематика, предоставени от нашия юридически консултант Весела Василева. Пишете ни! Попълнете формата за запитване.

Членство

Член на Съюза на българските журналисти може да бъде български гражданин, който не по-малко от две години упражнява журналистическа професия, приема и спазва Устава на СБЖ и приетите от Общото събрание на сдружението Правила на журналистическа етика.

Ръководство

Върховен орган на Съюза на българските журналисти е Общото събрание. Управителен орган на СБЖ е Управителният съвет.

Съюзен живот

Решения на УС на СБЖ

Комисии

КОНТРОЛЕН СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ВЕНКА РИЗОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ ЧЛЕНОВЕ: АЛЕКСАНДЪР БОЗАКОВ ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА НАТАША ТОДИНОВА

Общо събрание - 14.03.2015

Пазете децата на пътя

Законодателни инициативи на СБЖ

СБЖ внесе в Народното събрание предложения за законодателни промени, които да направят по-прозрачна собствеността на медиите и тяхното финансиране, както и да защитят журналистическия труд. Целта им е да гарантират по-голяма сигурност на журналистите, да помогнат за закрила на медийната среда чрез нов механизъм за подкрепа на печатните издания.
Предложенията и мотивите за тях могат да се видят тук.

19 септември 2018: Европейски ден без загинали на пътя

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

И тъй като след местните избори на новинарския хоризонт се очертава друга тема,ангажираща вниманието несамо на медиите, но и на драгия електорат - 30 години от старта на т. нар. преход, то приятно бяхме изненадани, че на 7 ноември по книжарниците ще се появи новата книга на колегата ни Калин Тодоров „Зад завесата на прехода”, която е своеобразно продължение на заслужилата голям интерес негова предишна книга „Зад завесата на соца”.

05.11.2019 /10:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Позволете ми да започна с едно отклонение… Казват, спомените са като броеница – всяко зърно води до друго. Навярно е така, щом едно вълнуващо събитие като представянето на книгата на Йосиф Давидов събуди много, а те се занизаха нататък…За достойнствата на автора й и представянето на „Репортер от Миналото време” сайтът на СБЖ разказа подробно, но то неочаквано събуди у мен, ярко и живо, една мадридска среща с десетилетна давност. Тя допълни казаното и чутото с нещо важно от личността на автора, което, мисля, си заслужава да споделя…

01.11.2019 /01:00 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В София в Меката на книгите „Гринуич“ се състоя премиерата на появилата се на български език книга "Мостът на тайните. Дипломатически роман" на известния руски журналист Сергей Гризунов, дело на издателство „Слънце“ и Надя Кабакчиева.

18.10.2019 /19:36 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През декември ще отбележим 110 г.от рождението на един от най-силно обичаните и най-силно „забравяни“ поети - Никола Вапцаров. Едно име, което кара мнозина да се гордеят, че в българската литература имаме такъв световен поет, а други, дали от незнание или от някакви други свои си съображения, да захвърлят стихосбирката му в кошчетата за боклук.

16.10.2019 /19:34 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Щрихи към портрета на журналиста с три очи и една акредитационна карта на „Дума“ - фотожурналиста Христо Събев Христов

04.11.2019 /20:26 | Автор: Денчо Владимиров | Източник: СБЖ

В Хасково излезе юбилеен вестник по случай 140-годишнината от рождението на Александър Паскалев (1879 - 1946) - основател на модерното книгоиздаване в България.

02.11.2019 /17:43 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

В свое поздравително писмо по повод Деня на будителите ръководството на МФЖ приветства усилията и инициативите на СБЖ в защита на професионалните и социални права на българските журналисти.

03.11.2019 /20:40

Традициите са за това, да се спазват – казват мъдрите хора. И СБЖ никога не им е изневерявал. Така стана и в Деня на народните будители и празника на българската журналистика. Верен на традицията, Съюзът връчи своите годишни награди на най-добрите в журналистическото войнство. Клуб „Журналист“ се оказа тесен за всички, които обичат своята професия и ценят колегите,които са отличени за своя труд.

02.11.2019 /22:36

Участниците в протеста „Не убивайте журналистиката в България!”, свикан от СБЖ навръх Деня на народните будители и Деня на българската журналистика, настояха в НС най-после да бъде даден ход на предложениаята на Съюза за законодателни промени в защита на свободата на словото и на правата на журналистите

01.11.2019 /16:28

 Мнения

Интерпретациите за българската промяна на 10 ноември три десетилетия по-късно може да са всякакви, но всичко все опира до разпределението на порциите на несвършващите тайни вечери. Където залог са и медиите. Когато самите медии са минали през мътна приватизация, естествено е, че посочените за техни собственици не са мотивирани да разобличават други подобни сделки в държавен и наддържавен мащаб.

10.11.2019 /20:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки