Начало
 
 

Хасково честити 80-годишнината на журналиста Димитър Добрев

07.10.2017 /11:40 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитър Добрев получава букети и благопожелания

80-годишнината от рождението на журналиста Димитър Добрев бе отбелязана в Хасково. От името на СБЖ председателят на местното дружество Николай Грудев връчи на юбиляра почетна грамота и му пожела здраве и дълголетие.

Прочетено бе приветствие от областния управител Станислав Дечев. Поздравителен адрес и почетен плакет изпрати кметът на общината Добри Беливанов.

Дългогодишният журналист пожела младите колеги да обичат работата си, да търсят повече позитивните новини, да пишат с грижа към страната, града си и хората, да бъдат честни, да защитават престижа на професията.

Димитър Добрев е роден е на 6 октомври 1937 г. в Любимец. Завършил е журналистика в Софийския университет, работил е във вестник „Хасковска трибуна“, кореспондент на в. „Труд” за хасковски регион, основател и главен редактор на областния вестник „Шипка“.

Автор е на книгите „От Тадж Махал до Ниагара”, „С дъх на пелин и босилек”, „Сбърканите модели” и „Рухналите митове, кумири и илюзии”.  

Димитър Добрев е носител на орден ордена „Кирил и Методий”, на „Златното перо“ на СБЖ и на адруги престижни награди. В продължение на 11 години е кмет на общината и първи секретар на Общинския комитет на БКП в Хасково.


 

Сподели в
 

Черен ден за свободата на словото и медиите, срам и позор, атака срещу демокрацията – това са част от коментарите, които предизвика яростното нападение срещу левия кипърски турски вестник „Африка” в понеделник, 22 януари, довело до пълен погром на редакцията. Напрежението в окупираните територии започна с акцията сутринта, пренесе се с размирици в т. нар. парламент и продължи в масов протест до късно след полунощ.

23.01.2018/14:13

Голяма е ролята на периодичния печат, вестници и списания при проучването на родния край. Те дават възможност да се докоснем до най-важните въпроси, които са вълнували нашите съграждани.

22.01.2018/12:17

Повод за тая бележка е информация, долетяла от Българското национално радио (БНР). Тя известява, че с водосвет бил открит редакционен комплекс, тип „open space“. Казано на български – „отворено пространство“.

21.01.2018/12:52

Разделихме се с него преди десетина дни. И думи за тоя мъж се появиха и във вестници, и във Фейсбук, и на сайта на СБЖ. От хора, с които бе работил, но най-вече – от негови някогашни студенти.

20.01.2018/16:31

Наред с руските, финландските, румънските и български воини в Руско-турската война 1877-1878 се е сражавал и японски самурай, за което знаят малцина. Сейго Ямадзава е воювал в редовете на руската армия. Тази история припомни при своето посещение в България премиерът на Япония Шиндзо Абе.

20.01.2018/12:45

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод декларацията на журналистите от предаването „Денят започва с култура” на БНТ, УС на СБЖ заявява категоричната си позиция, че свободата на словото и на журналистите в обществената телевизия трябва да бъдат гарантирани при всички обстоятелства. Ненамесата в работата на журналистите е неотменима част от професионалните и етичните стандарти и тази ценност, извоювана през годините, трябва да бъде отстоявана ежедневно.

22.01.2018 /17:55

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти (СБЖ) подкрепя декларацията на бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото.

19.01.2018 /16:28

СБЖ винаги ще се противопоставя на превръщането на журналистите в заложници или оръдия на битките между олигарси, или каквито и да е други противостоящи си лагери, и ще продължи да настоява свободата на словото и журналистическите права да бъдат законово защитени - цел, заложена и в законодателните инициативи, които отдавна вече са внесени от нас в Народното събрание и чието гласуване става все по-неотложна необходимост.

17.01.2018 /10:04

 Мнения

И отново станахме свидетели на безскрупулното използване на журналистите. Този път с представянето на Бялата книга за свободата на медиите в България. Форумът, организиран от едната от враждуващите медийни групировки, умело се опита да подмени големия проблем за българското общество - свободата на журналистите - със свободата на медиите.

13.01.2018 /15:03 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Все нещо пречи на държавните ни мъже, жени, а понякога и деца, да влязат в релсите на общественото изискване за по-добър живот. Преди време намираха оправдание в сушата, кишата и Гришата (тогавашен Бойко Борисов).

05.01.2018 /20:52 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки