Начало
 
 

Хасково честити 80-годишнината на журналиста Димитър Добрев

07.10.2017 /11:40 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитър Добрев получава букети и благопожелания

80-годишнината от рождението на журналиста Димитър Добрев бе отбелязана в Хасково. От името на СБЖ председателят на местното дружество Николай Грудев връчи на юбиляра почетна грамота и му пожела здраве и дълголетие.

Прочетено бе приветствие от областния управител Станислав Дечев. Поздравителен адрес и почетен плакет изпрати кметът на общината Добри Беливанов.

Дългогодишният журналист пожела младите колеги да обичат работата си, да търсят повече позитивните новини, да пишат с грижа към страната, града си и хората, да бъдат честни, да защитават престижа на професията.

Димитър Добрев е роден е на 6 октомври 1937 г. в Любимец. Завършил е журналистика в Софийския университет, работил е във вестник „Хасковска трибуна“, кореспондент на в. „Труд” за хасковски регион, основател и главен редактор на областния вестник „Шипка“.

Автор е на книгите „От Тадж Махал до Ниагара”, „С дъх на пелин и босилек”, „Сбърканите модели” и „Рухналите митове, кумири и илюзии”.  

Димитър Добрев е носител на орден ордена „Кирил и Методий”, на „Златното перо“ на СБЖ и на адруги престижни награди. В продължение на 11 години е кмет на общината и първи секретар на Общинския комитет на БКП в Хасково.


 

Сподели в
 

Ако сте ходили във Велико Търново и обичате този град - тази книга е за вас. Ако не сте – тя е покана да идете. Ако сте търновци, няма как да останете безразлични. Ако не сте – пак ще ви е интересно...

22.04.2018/21:44

По повод неотдавнашното ѝ уволнение от БНТ и трансформирането на БНТ 2 потърсихме за интервю популярната журналистка Екатерина Генова, доскоро оглавявала дирекция „БНТ и региони” в Националната телевизия. От около две седмици сме помолили за интервю и генералния директор на БНТ Константин Каменаров. Все още очакваме отговорите му.

16.04.2018/08:06

Ягода Михайловска-Георгиева, една от най-значимите македонски писателки и журналистки, спечелила трите най-големи литературни награди в страната си, идва в Хасково.

14.04.2018/12:29

Поясненията към отличения кадър с горящ човек карат зрителя да приеме, че изобразеното е резултат от полицейска репресия, докато всъщност е заснет демонстрант, самозапалил се по невнимание, след като е хвърлил коктейл „Молотов” срещу сили за борба с безредици

13.04.2018/22:36

Пазарджишкият писател и журналист Продрум Димов гостува в Хасково с последната си книга „Нестихващ огън“, посветена на видния възрожденец Константин Величков.

11.04.2018/21:27
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки