Начало
 
 

Хасково честити 80-годишнината на журналиста Димитър Добрев

07.10.2017 /11:40 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитър Добрев получава букети и благопожелания

80-годишнината от рождението на журналиста Димитър Добрев бе отбелязана в Хасково. От името на СБЖ председателят на местното дружество Николай Грудев връчи на юбиляра почетна грамота и му пожела здраве и дълголетие.

Прочетено бе приветствие от областния управител Станислав Дечев. Поздравителен адрес и почетен плакет изпрати кметът на общината Добри Беливанов.

Дългогодишният журналист пожела младите колеги да обичат работата си, да търсят повече позитивните новини, да пишат с грижа към страната, града си и хората, да бъдат честни, да защитават престижа на професията.

Димитър Добрев е роден е на 6 октомври 1937 г. в Любимец. Завършил е журналистика в Софийския университет, работил е във вестник „Хасковска трибуна“, кореспондент на в. „Труд” за хасковски регион, основател и главен редактор на областния вестник „Шипка“.

Автор е на книгите „От Тадж Махал до Ниагара”, „С дъх на пелин и босилек”, „Сбърканите модели” и „Рухналите митове, кумири и илюзии”.  

Димитър Добрев е носител на орден ордена „Кирил и Методий”, на „Златното перо“ на СБЖ и на адруги престижни награди. В продължение на 11 години е кмет на общината и първи секретар на Общинския комитет на БКП в Хасково.


 

Сподели в
 

На 16 август в Мурманск с тържествена церемония бе даден стартът на Международния православен Славянски ход 2018 с направление Мурманск – Балканите,съобщи за сайта на СБЖ Иля Виноградов. Тази година той е под знака на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, а негов символ е копие на Самарското знаме.

17.08.2018/18:02

Протестът ще е на 20 август, понеделник, от 12 ч. пред БНР. Той е заради неочакваното отстраняване на диригентката на Детския радиохор Венеция Караманова. Междувременно родители на деца от радиохора се оплакаха, че ръководството на БНР им извива ръцете с току-що отправено към тях предложение, разпространено във Фейсбук

17.08.2018/14:17

Екипът на телевизия BiT излезе с открито писмо до институциите и медиите, в което алармира за тежкото състояние на медията, след като тя беше продадена в началото да годината

15.08.2018/11:23

Даниела Пенкова, която оглавява сайта, предлагащ документални филми по сериозни икономически и социални проблеми, написа гневен коментар по повод изтриването на видеото от социалната мрежа.

14.08.2018/21:35

За първи път в историята на Северния полюс на него беше развято копие на една от светините на България – Самарското знаме, което е флаг на тазгодишния Международен славянски ход, започнал от Мурманск. За това съобщи специално за сайта на СБЖ журналистът и поет Иля Виноградов. Преди десетина дни онлайн изданието на Съюза първо съобщи за началото на мисията, както и сега първо съобщава подробности от мястото на събитието.

31.07.2018/20:06

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 39 гости

Бързи връзки