Венцислав Стайков представя днес „Скалните кошери”

13.10.2017 /13:02 | Източник: Нов живот/СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Книгата на Венцислав Стайков е факт след 3 месеца работа

Приключенецът Венцислав Стайков ще говори за книгата си „Скалните кошери” (Дневникът на родопския пътешественик) на 13 октомври от 18 часа в Народно читалище „Обединение 1913” в Кърджали.

Венцислав Стайков e носител на наградата на вестник „Нов живот” и „Глобал нет” – „Аз, репортерът на Източните Родопи” - със снимката си „Белчо и Сивушка”.

В книгата „Скалните кошери“ има богат снимков материал към 26 пътешествия в района от Източните Родопи, който обхваща язовир Студен кладенец, част от Крумовградска община в Кърджалийска област, както и общините Стамболово и Маджарово в Хасковска област.

Венцислав Стайков е краевед и приключенец по дух. Роден е на 19 март 1961 г. в Кърджали. По пътеките из нашия регион го придружава колегата му по перо Иво Георгиев, с когото заедно запечатват красивите гледки и феномени на Източните Родопи. Публикува пътеписи и фото разкази за природните и археологическите забележителности изключително на страниците на в. „Нов живот”, в приложението „Перперикон”, както и във вестник „Тракия”.

"Още от дете обичам да скитам из земите на нашия роден край. Това е заложено в душата ми. Сливам се с природата, със Слънцето, а оттам и с космическите енергии. Фотографията, както и пътешествията, са моите предизвикателства. Не ме плаши това, че ще се покатеря на някой връх съвсем сам, чувствам се като откривател", казва за своите пътешествия в планината Венцислав Стайков.


 

Сподели в
 

Приключенецът Венцислав Стайков ще говори за книгата си „Скалните кошери” (Дневникът на родопския пътешественик) на 13 октомври от 18 часа в Народно читалище „Обединение 1913” в Кърджали.

13.10.2017/13:02

В обновената изложбена зала на Исторически музей в Тутракан бе представено поредното му издание – книгата „Там, край реката...“ на автора Александър Димитров – уредник в музея.

21.09.2017/12:00

Освен многохилядната публика на стадиона в Стара Загора на 20 септември титаничният сблъсък между Дрийм тийма на Барселона и отбора на Христо Стоичков ще вълнува феновете в целия свят.

20.09.2017/15:25

На път е нова финансова схема за зони с безжичен и безплатен интернет на обществени места в ЕС без дискриминационни условия, съобщават специално за СБЖ от представителството в София на Европарламента.

13.09.2017/12:00

Освен многохилядната публика на стадиона в Стара Загора на 20 септември титаничният сблъсък между Дрийм тийма на Барселона и отбора на Христо Стоичков ще вълнува феновете в целия свят.

01.09.2017/14:35

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Генералният секретар на ЕФЖ Рикардо Гутиерес известява в писмо до председателя на УС на СБЖ, че МФЖ и ЕФЖ са сезирали Платформата за защита на журналистиката на Съвета на Европа за случая с Виктор Николаев. Българското правителство ще бъде поканено за обяснения по поведението на вицепремиера Валери Симеонов

11.10.2017 /16:39

За пореден път сме свидетели на възмутително, арогантно и несъвместимо с демократичните норми поведение на властимащи спрямо журналист - откритите заплахи, отправени в ефир към телевизиониния водещ Виктор Николаев от депутата на ГЕРБ Антон Тодоров и от вицепремиера Валери Симеонов.

08.10.2017 /13:06

СБЖ категорично осъжда заканите в ефир към телевизионния водещ Виктор Николаев, отправени от депутата на ГЕРБ Антон Тодоров и от вицепремиера Валери Симеонов. Подобно поведение е открито покушение срещу свободата на словото, а тя е фундамент на демокрацията

06.10.2017 /20:06

 Мнения

Журналистиката е огледало, макар и често криво. Но не тя е виновна за онова, което отразява и в част от което я е превърнал политическият модел, оседлал обществото ни. Единството на гилдията днес е по-нужно отвсякога. Иначе и този път възмущението от властимащите наглеци ще излети само в свирката на непомръдващия локомотив „Гражданско общество”

08.10.2017 /17:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Пояснявам: Ако слушате редовно Българското национално радио (БНР). И още по-конкретно – програма „Хоризонт“. Е, сега да си дойдем на думата.

19.09.2017 /16:38 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки