Венцислав Стайков представя днес „Скалните кошери”

13.10.2017 /13:02 | Източник: Нов живот/СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Книгата на Венцислав Стайков е факт след 3 месеца работа

Приключенецът Венцислав Стайков ще говори за книгата си „Скалните кошери” (Дневникът на родопския пътешественик) на 13 октомври от 18 часа в Народно читалище „Обединение 1913” в Кърджали.

Венцислав Стайков e носител на наградата на вестник „Нов живот” и „Глобал нет” – „Аз, репортерът на Източните Родопи” - със снимката си „Белчо и Сивушка”.

В книгата „Скалните кошери“ има богат снимков материал към 26 пътешествия в района от Източните Родопи, който обхваща язовир Студен кладенец, част от Крумовградска община в Кърджалийска област, както и общините Стамболово и Маджарово в Хасковска област.

Венцислав Стайков е краевед и приключенец по дух. Роден е на 19 март 1961 г. в Кърджали. По пътеките из нашия регион го придружава колегата му по перо Иво Георгиев, с когото заедно запечатват красивите гледки и феномени на Източните Родопи. Публикува пътеписи и фото разкази за природните и археологическите забележителности изключително на страниците на в. „Нов живот”, в приложението „Перперикон”, както и във вестник „Тракия”.

"Още от дете обичам да скитам из земите на нашия роден край. Това е заложено в душата ми. Сливам се с природата, със Слънцето, а оттам и с космическите енергии. Фотографията, както и пътешествията, са моите предизвикателства. Не ме плаши това, че ще се покатеря на някой връх съвсем сам, чувствам се като откривател", казва за своите пътешествия в планината Венцислав Стайков.


 

Сподели в
 

На 6 февруари 2018 г. светът ще отбележи за 15-а година международния Ден за безопасен интернет. Всяка година над 150 държави на всички континенти се обединяват за каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора.

17.01.2018/18:51

Националният археологически институт с музей (НАИМ) при БАН ще връчи и през 2018 г. традиционните годишни журналистически награди, съобщават от институцията:

11.01.2018/18:52

Еврокомисията пусна сензационна фалшива новина - обяви война на фалшивите новини. За вестител използва българската еврокомисарка Мария Габриел, която иначе би трябвало да е погълната от грижи за създаването на единен цифров пазар в Европа.

03.01.2018/18:50

Демократичната опозиция във Венецуела спечели наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта на Европарламента. Церемонията по награждаването ще се състои на 13 декември (сряда) в 13:00 ч. българско време в Страсбург, съобщават за СБЖ от институцията.

09.12.2017/12:10

На 73-годишна възраст на 6 декември почина журналистът и писател Иван Серафимов, съобщи пред "Гласове" дъщеря му Мила Серафимова.

08.12.2017/16:14

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод декларацията на журналистите от предаването „Денят започва с култура” на БНТ, УС на СБЖ заявява категоричната си позиция, че свободата на словото и на журналистите в обществената телевизия трябва да бъдат гарантирани при всички обстоятелства. Ненамесата в работата на журналистите е неотменима част от професионалните и етичните стандарти и тази ценност, извоювана през годините, трябва да бъде отстоявана ежедневно.

22.01.2018 /17:55

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти (СБЖ) подкрепя декларацията на бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото.

19.01.2018 /16:28

СБЖ винаги ще се противопоставя на превръщането на журналистите в заложници или оръдия на битките между олигарси, или каквито и да е други противостоящи си лагери, и ще продължи да настоява свободата на словото и журналистическите права да бъдат законово защитени - цел, заложена и в законодателните инициативи, които отдавна вече са внесени от нас в Народното събрание и чието гласуване става все по-неотложна необходимост.

17.01.2018 /10:04

 Мнения

И отново станахме свидетели на безскрупулното използване на журналистите. Този път с представянето на Бялата книга за свободата на медиите в България. Форумът, организиран от едната от враждуващите медийни групировки, умело се опита да подмени големия проблем за българското общество - свободата на журналистите - със свободата на медиите.

13.01.2018 /15:03 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Все нещо пречи на държавните ни мъже, жени, а понякога и деца, да влязат в релсите на общественото изискване за по-добър живот. Преди време намираха оправдание в сушата, кишата и Гришата (тогавашен Бойко Борисов).

05.01.2018 /20:52 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 8 гости

Бързи връзки