Начало
 
 

Зафер Галибов получи най-голямото отличие на СБЖ „Златно перо“

03.11.2017 /17:58 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Снежана Тодорова връчи на Зафер Галибов най-голямото отличие на СБЖ

Председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова връчи най-голямото отличие на Съюза - „Златно перо“, на известния български фотожурналист Зафер Галибов, с което бе удостоен при присъждането на годишните награди на СБЖ.

Това се случи само дни след откриването на неговата поредна фотоизложба „Фрагменти на една революция“, посветена на събитията в Румъния преди 28 години. Развълнуван Зафер сподели, че познава някои от носителите на престижното журналистическо отличие. „Уважението към такива известни журналисти като Тома Томов, Даниела Кънева и други носители на „Златно перо“ е безспорно и заслужено“ – каза той.

Че това е така припомни и Снежана Тодорова,като не пропусна да подчертае, че това е най-високото отличие в професионалната гилдия,защото то е оценката, дадена от колеги, която определя носителите като най-добрите, какъвто в областта на фотожурналистиката е Зафер Галибов. Той не пропусна да каже, че е против състезателния характер, тъй като ако трябва да се говори в тази насока, то творецът се състезава сам със себе си.

На награждаването гост беше и Олимпия Даниел, която е куратор на изложбата на Зафер в галерия-книжарница на Агенция „София прес“, която съобщи, че на 15 декември в Букурещ в Музея за история на румънската столица ще се състои откриването на фотоизложбата „Фрагменти на една революция“ на Зафер Галибов.

Връчването на наградата на Зафер Галибов разпали размислите и страстите около българското изкуство и духовност, а членът на УС на СБЖ, известният бард и журналист Ивайло Диманов, председател на Комисията по професионални и творчески въпроси, припомни, че е много хубаво, когато има такива поводи, посветени на българската култура и изкуство, като сегашния и както провелата се в галерията-книжарница на Агенция „София прес“ вечер на поезията, посветена на творчеството на български творци. Пристигналият от Брюксел Христо Караславов, син на големия български писател Слав Караславов, организирал литературен бенефис на своя баща и на големия Андрей Германов. А актрисата Татяна Захова е поднесла един поетичен рецитал на фона на прекрасна музика. Той каза, че точно такива неща трябва да организира и СБЖ – срещи с духовното. Ивайло Диманов изрази своята идея да бъде направена е една постоянна галерия в Съюза, където наши достойни майстори на обектива да излагат своите творби и да звучат творби от българската литература.  

Снимки Иван Василев     

Сподели в
 

По повод неотдавнашното ѝ уволнение от БНТ и трансформирането на БНТ 2 потърсихме за интервю популярната журналистка Екатерина Генова, доскоро оглавявала дирекция „БНТ и региони” в Националната телевизия. От около две седмици сме помолили за интервю и генералния директор на БНТ Константин Каменаров. Все още очакваме отговорите му.

16.04.2018/08:06

Ягода Михайловска-Георгиева, една от най-значимите македонски писателки и журналистки, спечелила трите най-големи литературни награди в страната си, идва в Хасково.

14.04.2018/12:29

Поясненията към отличения кадър с горящ човек карат зрителя да приеме, че изобразеното е резултат от полицейска репресия, докато всъщност е заснет демонстрант, самозапалил се по невнимание, след като е хвърлил коктейл „Молотов” срещу сили за борба с безредици

13.04.2018/22:36

Пазарджишкият писател и журналист Продрум Димов гостува в Хасково с последната си книга „Нестихващ огън“, посветена на видния възрожденец Константин Величков.

11.04.2018/21:27

През 2008 г. заедно с колегите Наташа Тодинова от Бургас, Никола Кицевски, тогава зам.-гл. редактор на в. „Труд”, и Александър Перпелиев от в. „Дума” бяхме в състава на делегация на СБЖ, която през година връща визитата на официална китайска делегация.

11.04.2018/18:19
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки