Начало
 
 

Зафер Галибов получи най-голямото отличие на СБЖ „Златно перо“

03.11.2017 /17:58 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Снежана Тодорова връчи на Зафер Галибов най-голямото отличие на СБЖ

Председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова връчи най-голямото отличие на Съюза - „Златно перо“, на известния български фотожурналист Зафер Галибов, с което бе удостоен при присъждането на годишните награди на СБЖ.

Това се случи само дни след откриването на неговата поредна фотоизложба „Фрагменти на една революция“, посветена на събитията в Румъния преди 28 години. Развълнуван Зафер сподели, че познава някои от носителите на престижното журналистическо отличие. „Уважението към такива известни журналисти като Тома Томов, Даниела Кънева и други носители на „Златно перо“ е безспорно и заслужено“ – каза той.

Че това е така припомни и Снежана Тодорова,като не пропусна да подчертае, че това е най-високото отличие в професионалната гилдия,защото то е оценката, дадена от колеги, която определя носителите като най-добрите, какъвто в областта на фотожурналистиката е Зафер Галибов. Той не пропусна да каже, че е против състезателния характер, тъй като ако трябва да се говори в тази насока, то творецът се състезава сам със себе си.

На награждаването гост беше и Олимпия Даниел, която е куратор на изложбата на Зафер в галерия-книжарница на Агенция „София прес“, която съобщи, че на 15 декември в Букурещ в Музея за история на румънската столица ще се състои откриването на фотоизложбата „Фрагменти на една революция“ на Зафер Галибов.

Връчването на наградата на Зафер Галибов разпали размислите и страстите около българското изкуство и духовност, а членът на УС на СБЖ, известният бард и журналист Ивайло Диманов, председател на Комисията по професионални и творчески въпроси, припомни, че е много хубаво, когато има такива поводи, посветени на българската култура и изкуство, като сегашния и както провелата се в галерията-книжарница на Агенция „София прес“ вечер на поезията, посветена на творчеството на български творци. Пристигналият от Брюксел Христо Караславов, син на големия български писател Слав Караславов, организирал литературен бенефис на своя баща и на големия Андрей Германов. А актрисата Татяна Захова е поднесла един поетичен рецитал на фона на прекрасна музика. Той каза, че точно такива неща трябва да организира и СБЖ – срещи с духовното. Ивайло Диманов изрази своята идея да бъде направена е една постоянна галерия в Съюза, където наши достойни майстори на обектива да излагат своите творби и да звучат творби от българската литература.  

Снимки Иван Василев     

Сподели в
 

Днес единствено сайтът на СБЖ ви информира за едно изключително събитие, което току-що стартира и е с крайна цел… Северния полюс. Копие на Самарското знаме, подарено на българското опълчение по време на Руско-турската война 1877-1878 г., за първи път ще бъде развято на Северния полюс.

20.07.2018/14:46

Навършиха се 130 г от рождението и 50 г от кончината на Райчо Славов, когото Свиленград помни няма да забрави като голям писател и журналист.

20.07.2018/12:39

Преди 190 години се е родил човекът, изрекъл словата: „Отечеството ми е Русия, родината - Тверската земя, а сърцето и любовта ми е България“. Генерал-фелдмаршал Йосиф Гурко, чийто живот и дейност,събраха в клуб „Журналист“, в СБЖ, известни историци, журналисти, дипломати и хора на изкуството.

15.07.2018/19:19

„Естествените полети на човешкия ум не са от удоволствие на удоволствие, а от надежда на надежда“, е написал Самюел Джонсън. И че няма нищо по-велико и по-силно от надеждата се разбра и на благотворителната вечер в клуб „Журналист“ в СБЖ, която събра приятели и всички, които припознаха свой най-близък човек в лицето на Надежда Огойска – една млада и красива българка, майка на две български деца, непожалена от тежка и коварна болест. Организатор на този празник на добротата и светлината бе журналистът, поетът и член на УС на СБЖ Ивайло Диманов, който беше подкрепен от всички в Съюза.

14.07.2018/20:01

Този колега – известен от години от БНР, от вестниците „Труд”, „168 часа”, „7 дни спорт”, „Ретро”, „Свободен народ”, „Галерия” – е рядко срещано съчетание на помнещ се с написаното журналист.

11.07.2018/09:57
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки