Начало
 
 

Зафер Галибов получи най-голямото отличие на СБЖ „Златно перо“

03.11.2017 /17:58 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Снежана Тодорова връчи на Зафер Галибов най-голямото отличие на СБЖ

Председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова връчи най-голямото отличие на Съюза - „Златно перо“, на известния български фотожурналист Зафер Галибов, с което бе удостоен при присъждането на годишните награди на СБЖ.

Това се случи само дни след откриването на неговата поредна фотоизложба „Фрагменти на една революция“, посветена на събитията в Румъния преди 28 години. Развълнуван Зафер сподели, че познава някои от носителите на престижното журналистическо отличие. „Уважението към такива известни журналисти като Тома Томов, Даниела Кънева и други носители на „Златно перо“ е безспорно и заслужено“ – каза той.

Че това е така припомни и Снежана Тодорова,като не пропусна да подчертае, че това е най-високото отличие в професионалната гилдия,защото то е оценката, дадена от колеги, която определя носителите като най-добрите, какъвто в областта на фотожурналистиката е Зафер Галибов. Той не пропусна да каже, че е против състезателния характер, тъй като ако трябва да се говори в тази насока, то творецът се състезава сам със себе си.

На награждаването гост беше и Олимпия Даниел, която е куратор на изложбата на Зафер в галерия-книжарница на Агенция „София прес“, която съобщи, че на 15 декември в Букурещ в Музея за история на румънската столица ще се състои откриването на фотоизложбата „Фрагменти на една революция“ на Зафер Галибов.

Връчването на наградата на Зафер Галибов разпали размислите и страстите около българското изкуство и духовност, а членът на УС на СБЖ, известният бард и журналист Ивайло Диманов, председател на Комисията по професионални и творчески въпроси, припомни, че е много хубаво, когато има такива поводи, посветени на българската култура и изкуство, като сегашния и както провелата се в галерията-книжарница на Агенция „София прес“ вечер на поезията, посветена на творчеството на български творци. Пристигналият от Брюксел Христо Караславов, син на големия български писател Слав Караславов, организирал литературен бенефис на своя баща и на големия Андрей Германов. А актрисата Татяна Захова е поднесла един поетичен рецитал на фона на прекрасна музика. Той каза, че точно такива неща трябва да организира и СБЖ – срещи с духовното. Ивайло Диманов изрази своята идея да бъде направена е една постоянна галерия в Съюза, където наши достойни майстори на обектива да излагат своите творби и да звучат творби от българската литература.  

Снимки Иван Василев     

Сподели в
 

Областният управител на Хасково Станислав Дечев се срещна с представители на водещи медии в Одрин. Поканата за гостуване бе отправена по време на посещението на хасковски журналисти в съседния турски град миналия месец.

16.11.2017/13:20

В динамичен разговор с български журналисти по време на среща в СБЖ зам.-главният редактор на испанския в. „АВС” засегна проблеми като каталунската криза и предизвикателствата пред медиите в дигиталната ера

15.11.2017/20:39

Антоан Бернард, доскорошен генерален директор на Международната федерация за защита правата на човека, е назначен за заместник директор на “Репортери без граници (RSF). Ще отговаря за международните програми на организацията.

15.11.2017/20:23

Известната журналистка и сега депутат от гражданската квота на БСП Елена Йончева показа документалния си филм-разследване „Граница“. Зала 42 на НДК се „пукаше по шевовете“ и едва побра желаещите журналисти да видят лентата.

13.11.2017/19:08

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково получи от журналиста Петър Бойчев в дар безценна архивна фотография.

13.11.2017/11:29

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

НА ОБЩОНАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ СОФИЯ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА 140-ГОДИШНИНАТА ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

03.11.2017 /07:45

Представяме ви декларацията на върховния представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини от името на ЕС по случай Международния ден за прекратяване на безнаказаността на престъпленията срещу журналисти - 2 ноември:

02.11.2017 /21:39

Председателят на УС на СБЖ честити празника на цялата колегия и на всички хора на духа, разбуждащи най-доброто в човешката природа, но и призовава към размисъл за същността на тази голяма мисия

01.11.2017 /07:24

 Мнения

Уверен съм, драги колеги и приятели, че всички Вие цените този празник на духовността! Интересното е, че той се чества у нас за първи път по предложение на Стоян Омарчевски, министър на просвещението в правителството на БЗНС, начело с Александър Стамболийски.

03.11.2017 /11:58 | Източник: СБЖ

Едно „общо събрание" на СБЖ, еволюирало в цинична демонстрация на къса памет, неблагодарност за години водена битка с ненаситни и алчни „емблеми" на българската компрометирана журналистика! Ако можеше да бъде обезглавено на часа, ръководството на СБЖ вече би било в миналото!

30.10.2017 /10:20 | Автор: Цецка Бончина, председател на 27-мо дружество на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки