Начало
 
 

„Алма Матер“ ТВ излъчва благотворителния концерт „НИЕ: ТУК И СЕГА - ЗАЕДНО“

05.11.2017 /18:51 | Автор : Майя Любомирска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Благородната кауза на младите ни колеги от Факултета по журналистика, създатели на телевизия „Алма Матер“, да бъде изграден културен център в Студентски град, започна. Това стана на 13 октомври, когато пред зала „Христо Ботев“ се събраха десетки знакови изпълнители, за да поискат Студентски град да бъде град на студентите, а не град на дискотеките и ресторантите. Грандиозният концерт ще бъде излъчен от ТВ „Алма Матер“ на 6 ноември по БНТ2 От 21,45.

Идеята да бъде построен Културен център в Студентски град се роди в едно от предаванията на „Алма Матер“ за обществени дискусии „НИЕ“. Тогава младите журналисти дори не подозираха, че кампанията за каузата им ще получи толкова широка подкрепа. С нея  лично се ангажираха министърът на образованието и науката д-р Красимир Вълчев, Столична община, кметът на район Студентски Димитър Дилчев, Националното представителство на студентските съвети и Съвета на ректорите и националните медии БНТ и БНР.

Грандиозният благотворителен  концерт пред зала „Христо Ботев “, който преди половин месец  даде летящ старт на инициативата, сега ще може да бъде видян от многобройната аудитория на БНТ2, на чиито ефирни честоти се излъчва студентската телевизия.

Да припомним, че мотото на концерта беше

„Нека тук и сега #ЗaЕдно обединим усилията си в общата кауза!“

И в него взеха участие студенти по поп и джаз пеене от Национална музикална академия , участници от  „Гласът на България“, Теди Кацарова и Уош МС.

Идеята за изграждането на Културен дом в Студентски град, където живеят над 20 000 младежи, цели коренна промяна средата в района, в който няма пространство за културни и творчески дейности. Ангажирането на общинската власт дава основание да се надяваме, че идеята ще намери своята реализация.

Сподели в
 

Областният управител на Хасково Станислав Дечев се срещна с представители на водещи медии в Одрин. Поканата за гостуване бе отправена по време на посещението на хасковски журналисти в съседния турски град миналия месец.

16.11.2017/13:20

В динамичен разговор с български журналисти по време на среща в СБЖ зам.-главният редактор на испанския в. „АВС” засегна проблеми като каталунската криза и предизвикателствата пред медиите в дигиталната ера

15.11.2017/20:39

Антоан Бернард, доскорошен генерален директор на Международната федерация за защита правата на човека, е назначен за заместник директор на “Репортери без граници (RSF). Ще отговаря за международните програми на организацията.

15.11.2017/20:23

Известната журналистка и сега депутат от гражданската квота на БСП Елена Йончева показа документалния си филм-разследване „Граница“. Зала 42 на НДК се „пукаше по шевовете“ и едва побра желаещите журналисти да видят лентата.

13.11.2017/19:08

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково получи от журналиста Петър Бойчев в дар безценна архивна фотография.

13.11.2017/11:29

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

НА ОБЩОНАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ СОФИЯ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА 140-ГОДИШНИНАТА ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

03.11.2017 /07:45

Представяме ви декларацията на върховния представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини от името на ЕС по случай Международния ден за прекратяване на безнаказаността на престъпленията срещу журналисти - 2 ноември:

02.11.2017 /21:39

Председателят на УС на СБЖ честити празника на цялата колегия и на всички хора на духа, разбуждащи най-доброто в човешката природа, но и призовава към размисъл за същността на тази голяма мисия

01.11.2017 /07:24

 Мнения

Уверен съм, драги колеги и приятели, че всички Вие цените този празник на духовността! Интересното е, че той се чества у нас за първи път по предложение на Стоян Омарчевски, министър на просвещението в правителството на БЗНС, начело с Александър Стамболийски.

03.11.2017 /11:58 | Източник: СБЖ

Едно „общо събрание" на СБЖ, еволюирало в цинична демонстрация на къса памет, неблагодарност за години водена битка с ненаситни и алчни „емблеми" на българската компрометирана журналистика! Ако можеше да бъде обезглавено на часа, ръководството на СБЖ вече би било в миналото!

30.10.2017 /10:20 | Автор: Цецка Бончина, председател на 27-мо дружество на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки