БНТ: „България от край до край" се завръща от днес

12.11.2017 /09:06 | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Йордан Димитров започва в БНТ „България от край до край“ на 14 юли.2014 г.

Петият сезон на „България от край до край“ започва в ефира на БНТ 1 на 12 ноември. Всеки неделен ден, веднага след обедната емисия „По света и у нас“, зрителите на обществената телевизия могат да гледат новите епизоди на журналистическото риалити.

Телевизионният формат, който показва живота на българите в отдалечените райони и обезлюдени села на страната, обединява документалните разкази под заглавието „Възможното възраждане“.

След 4 реализирани сезона - “България от край до край” (първи сезон), “България от край до край – хората от Балкана” (втори сезон), “Хората от Дунавската равнина” (трети сезон), “Вашата земя” (четвърти сезон) - екипът е убеден, че хората, които живеят далеч от София имат силата да променят общото ни бъдеще.

Йордан Димитров не си дава почивка

„В първите сезони журналистически документирахме обезлюдяването на селата, но сега поставяме акцент върху възможното възраждане. Хората, които ще покажем, са изолирани от възможността да бъдат близо до властта. Но те носят морал и ясни стойности в душите си. Те вярват в бъдещето на селата и малките градове. Мисля, че когато зрителите ги видят, също ще повярват, че тези български земи могат да бъдат възродени“ – заяви авторът на поредицата Йордан Димитров.

Първият епизод от поредицата „Възможното възраждане“ днес ще ни отведе в манастир в гр. Велики Преслав, за който се предполага, че е първият по рода си в България. Там се е замонашил цар Борис I.

След това зрителите ще се срещнат с един млад мъж от с. Осмар. Неговата история е свързана и с Англия, където е работил, но е предпочел да се завърна в родината си и да стане свещеник.

Зад проекта стоят журналистът Йордан Димитров, операторът Миглена Гайдарова и монтажистът Росица Господинова. Продуцент на документалната поредица „България от край до край“ е Мариела Драголова.


 

Сподели в
 

Интервю със свиленградския адвокат Иван Иванов, публикувано във в. „Старият мост“, е включено в учебните материали по право на Европейския съюз, похвалиха се от медията.

24.04.2018/18:52

Ударите, нанесени срещу Сирия от САЩ, Франция и Великобритания според мен бяха безполезни, заяви пред БНР италианският журналист от в. „Ил Джорнале“ Джан Микалесин, , който отразява Сирия като военен кореспондент от 2012 г.:

23.04.2018/15:35

Васил Левски е бил погребан в християнските гробища до днешното Министерство на земеделието в София. Това твърди в новата си книга историкът и журналист Николай Иванов.

22.04.2018/15:45

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва Словакия за злоупотреба с европейски средства. Сигнал за това е недовършената работа на Ян Куцяк - убития през февруари словашки журналист.

22.04.2018/14:24

Участниците в клуб „Млад журналист“ към проект „Твоят час“ от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в Кърджали гостуваха в редакцията на вестник „Нов живот“.

21.04.2018/14:29
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ кани на журналистическа дискусия „Кризата в медиите - криза в журналистиката!”. Тя ще се състои на 3 май - Световния ден на свободата на пресата, от 10 часа, в СБЖ, ул. „Граф Игнатиев” № 4,етаж 3, в Пресклуб „Журналист”

24.04.2018 /14:23

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки