Начало
 
 

Зукърбърг обещава да брани през 2018-а Фейсбук от омразата

06.01.2018 /17:15 | Източник: manager.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Марк Зукърбърг излъчва на 5 януари обръщението си

Марк Зукърбърг призна, че през изминалата година Facebook е допуснал много грешки при лова на проблемно съдържание - като реч на омразата и фалшиви новини - и обеща да се поправи през 2018-а.

В новогодишното си обръщение, публикувано тази седмица, основателят на социалната мрежа казва:

„Всяка година приемам предизвикателството да науча нещо ново. През 2017-а посетих всички американски щати, тичах 365 мили (587 км), конструирах изкуствен интелект у дома, прочетох 25 книги и научих мандарин“, започва Зукърбърг посланието си, станало традиционно от 2009 г. насам. За 2018 г. то е по-сериозно от предишните.

„Facebook има много работа за вършене, за да защитим нашата общност от злоупотребите и омразата, да се предпазим от намесата на държави или да се уверим, че прекараното във Facebook време е добре използвано.

Личното ми предизвикателство през тази година е да се концентрирам върху тези важни въпроси. Ние няма да предотвратим всички грешки и всички смущения, но в момента правим твърде много грешки при прилагането на нашите правила за използване на мрежата и предотвратяване на злоупотребата с нашите инструменти. 2018 г. ще бъде година на нашето самоусъвършенстване“.

Според Зукърбърг много хора вече не вярват в идеята, че технологиите могат да им дадат малко повече власт. Напротив – с възхода на няколко големи технологични компании и с правителствата, които използват технологиите, за да наблюдават гражданите си, мнозина вече смятат, че технологиите служат само за концентрацията на властта в ръцете на част от хората, вместо за децентрализирането й.

През миналата година големите социални мрежи като Twitter и Google бяха притиснати от ЕС да вземат мерки срещу речта на омразата, Facebook беше критикувана остро заради неспособността си да попречи на руските тролове да използват платформата за намеса в американските избори през 2016 г. Зукърбърг осъди в няколко изказвания досега опитите на Русия да влияе върху изборите чрез постове и платени съобщения в мрежата и обеща да увеличи разходите, за да реши проблема.


 

Сподели в
 

Преди време имаше една поредица криминални романи, която започваше с букви от азбуката - А като алиби, Ж като жертва. Сетих се за нея покрай нелепото и ужасяващо убийство на една млада жена - русенската журналистка Виктория Маринова.

22.10.2018/12:00

Шумът около убийството на Виктория Маринова стихна с намирането на заподозрян. А шумът около опразнения стол на Анна Цолова стихна и без заподозрян. Всички знаем кой е той, но никой не тъжи за живите журналисти.

21.10.2018/17:11

Ръководните фактори в Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес - дадоха съвместна пресконференция, на която заплашиха със съд определени медии заради твърде критично отношение към клуба.

20.10.2018/13:32

40 часа - толкова продължи странното прекъсване на кабелната тв „Алфа”. От 19 часа на 15 октомври до 11 ч на 17 октомври тя не излъчваше нищо друго освен неподвижен черен екран с надписи.

19.10.2018/16:48

Генералният консул на Саудитска Арабия в Истанбул, където изчезна саудитският журналист Джамал Хашоги, е освободен от поста и ще бъде разследван, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Сабк".

18.10.2018/16:50

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 19 гости

Бързи връзки