Димитри Стефанов: Фотографията не е снимане

06.01.2018 /18:52 | Източник: pleven.utre.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитри Стефанов позира пред Цветелина Белутова

Талантливият наш фотограф Димитри Стефанов подготвя уникален проект. Очаква се продуктът да е готов скоро, като за реализацията му дори се снима филм в кинематографска стилистика от "Haldigital97".

"Проект 60" обхваща всички години, събрани в 60 разгъва. Това е фотокнига, която в случая ще бъде сватбена. Тя обобщава целия ми живот като фотограф и като сватбен такъв", посочва майсторът на обектива:  

"В тази книга ще има доста конкретни неща, ще бъдат много първични. Те няма да бъдат снимки, защото снимка е различно от фотография. Аз смятам и считам, че правя фотография, а не правя снимки. Снимки правят всички", споделя Димитри.

Плевенчанинът се занимава с фотография вече над 10 години, като заради професията си прекарва много години между България и Испания. Toй е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид (2009), където получава награда за най-добър фотограф на годината.

Печели стипендия за семинара "Gervasio Sanchez Albarracin", а работата му е публикувана в някои от водещите български и световни медии. През 2011 г. е избран за Майсторския клас "Joop Swart Masterclass", организиран от "World Press Photo". През 2013 г. е финалист за приза "Pikto Award" и получава 3-та награда от конкурса БГ Прес Фото.

30-годишният днес Димитри е откривал собствени фотоизложби в Мадрид и Пловдив. Член е на "Photographic Museum of Humanity", Аржентина, както и  на fearlessphotographers.com - платформата, която обединява най-добрите сватбени фотографи в света. Димитри Стефанов е амбициран да поднесе още изненади занапред.  Има и собствен сайт (dimitristefanov.bg).

Свързани:   Щастливият Димитри Стефанов засне фотоприказка

Един от най-успешните български фотографи Димитри Стефанов мина под венчило и направи уникален фоторепортаж на собствения си сватбен ден. Проектът на плевенчанина е наистина впечатляващ.
Дата: 13.05.2015


 

Сподели в
 

Седмица след като подаде оставка, разтърсила британското правителство, бившият външен министър Борис Джонсън се върна към журналистиката в еврофобския всекидневник „Дейли телеграф”, предаде АФП.

17.07.2018/09:02

Т.нар. законопроект на Пеевски не е за медиите, а е за пред някаква външна страна, пред която ДПС трябва да покаже, че е демократично и че неправилно ни упрекват за липса на свобода на словото, каза журналистката на дискусията в СБЖ за състоянието на журналистиката у нас и допълни:

16.07.2018/18:52

Нека да нямаме илюзии, каквото мнозинството си е наумило, това прави и няма начин с нашите демократични средства да се борим с този диктат на една т.нар. шайка, на една организирана престъпна група, заяви журналистката на дискусията в СБЖ за състоянието на медиите у нас и допълни:

16.07.2018/15:25

Дирекция „Култура” на Софийската община приема последните предложени за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2018 г., съгласно Статута на наградите, обявяват организаторите.

16.07.2018/09:01

13 журналисти от Русе и региона участваха в практическото обучение за работата с регистри и бази данни. Събитието се проведе в Регионалния музей в Русе и в партньорство с екипа на Arena Media TV.

15.07.2018/09:07
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки