Димитри Стефанов: Фотографията не е снимане

06.01.2018 /18:52 | Източник: pleven.utre.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитри Стефанов позира пред Цветелина Белутова

Талантливият наш фотограф Димитри Стефанов подготвя уникален проект. Очаква се продуктът да е готов скоро, като за реализацията му дори се снима филм в кинематографска стилистика от "Haldigital97".

"Проект 60" обхваща всички години, събрани в 60 разгъва. Това е фотокнига, която в случая ще бъде сватбена. Тя обобщава целия ми живот като фотограф и като сватбен такъв", посочва майсторът на обектива:  

"В тази книга ще има доста конкретни неща, ще бъдат много първични. Те няма да бъдат снимки, защото снимка е различно от фотография. Аз смятам и считам, че правя фотография, а не правя снимки. Снимки правят всички", споделя Димитри.

Плевенчанинът се занимава с фотография вече над 10 години, като заради професията си прекарва много години между България и Испания. Toй е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид (2009), където получава награда за най-добър фотограф на годината.

Печели стипендия за семинара "Gervasio Sanchez Albarracin", а работата му е публикувана в някои от водещите български и световни медии. През 2011 г. е избран за Майсторския клас "Joop Swart Masterclass", организиран от "World Press Photo". През 2013 г. е финалист за приза "Pikto Award" и получава 3-та награда от конкурса БГ Прес Фото.

30-годишният днес Димитри е откривал собствени фотоизложби в Мадрид и Пловдив. Член е на "Photographic Museum of Humanity", Аржентина, както и  на fearlessphotographers.com - платформата, която обединява най-добрите сватбени фотографи в света. Димитри Стефанов е амбициран да поднесе още изненади занапред.  Има и собствен сайт (dimitristefanov.bg).

Свързани:   Щастливият Димитри Стефанов засне фотоприказка

Един от най-успешните български фотографи Димитри Стефанов мина под венчило и направи уникален фоторепортаж на собствения си сватбен ден. Проектът на плевенчанина е наистина впечатляващ.
Дата: 13.05.2015


 

Сподели в
 

На всеки 2 години млади хора от цяла Европа се събират в Страсбург, за да обсъдят актуални теми и да формулират идеите си за бъдещето на континента. Техните предложения стават част от доклад, който след това се подлага на разисквания в комисии на ЕП.

23.01.2018/18:50

В Свищов бе връчена наградата „Алеко” от Международния конкурс за кратък хумористичен разказ, организиран от Община Свищов, Международната фондация „Алеко Константинов” и вестник „Стършел”.

22.01.2018/18:50

На 17 януари БНТ излъчи първия епизод от документалната поредица "Българското пътуване в Европа: Миграцията". Филмът се реализира в рамките на проекта на обществената телевизия ЕП202ПЕТ.

22.01.2018/13:15

Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков, който води и собствено предаване в националната телевизия, е много недоволен от предаването "Денят започва с култура".

21.01.2018/14:23

Българският културен институт в Будапеща е домакин на фотоизложбата „Древни традиции и обичаи от България". Това е второ представяне на изложбата извън България след първото в Москва през миналата година.

20.01.2018/15:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод декларацията на журналистите от предаването „Денят започва с култура” на БНТ, УС на СБЖ заявява категоричната си позиция, че свободата на словото и на журналистите в обществената телевизия трябва да бъдат гарантирани при всички обстоятелства. Ненамесата в работата на журналистите е неотменима част от професионалните и етичните стандарти и тази ценност, извоювана през годините, трябва да бъде отстоявана ежедневно.

22.01.2018 /17:55

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти (СБЖ) подкрепя декларацията на бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото.

19.01.2018 /16:28

СБЖ винаги ще се противопоставя на превръщането на журналистите в заложници или оръдия на битките между олигарси, или каквито и да е други противостоящи си лагери, и ще продължи да настоява свободата на словото и журналистическите права да бъдат законово защитени - цел, заложена и в законодателните инициативи, които отдавна вече са внесени от нас в Народното събрание и чието гласуване става все по-неотложна необходимост.

17.01.2018 /10:04

 Мнения

И отново станахме свидетели на безскрупулното използване на журналистите. Този път с представянето на Бялата книга за свободата на медиите в България. Форумът, организиран от едната от враждуващите медийни групировки, умело се опита да подмени големия проблем за българското общество - свободата на журналистите - със свободата на медиите.

13.01.2018 /15:03 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Все нещо пречи на държавните ни мъже, жени, а понякога и деца, да влязат в релсите на общественото изискване за по-добър живот. Преди време намираха оправдание в сушата, кишата и Гришата (тогавашен Бойко Борисов).

05.01.2018 /20:52 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки