Димитри Стефанов: Фотографията не е снимане

06.01.2018 /18:52 | Източник: pleven.utre.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитри Стефанов позира пред Цветелина Белутова

Талантливият наш фотограф Димитри Стефанов подготвя уникален проект. Очаква се продуктът да е готов скоро, като за реализацията му дори се снима филм в кинематографска стилистика от "Haldigital97".

"Проект 60" обхваща всички години, събрани в 60 разгъва. Това е фотокнига, която в случая ще бъде сватбена. Тя обобщава целия ми живот като фотограф и като сватбен такъв", посочва майсторът на обектива:  

"В тази книга ще има доста конкретни неща, ще бъдат много първични. Те няма да бъдат снимки, защото снимка е различно от фотография. Аз смятам и считам, че правя фотография, а не правя снимки. Снимки правят всички", споделя Димитри.

Плевенчанинът се занимава с фотография вече над 10 години, като заради професията си прекарва много години между България и Испания. Toй е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид (2009), където получава награда за най-добър фотограф на годината.

Печели стипендия за семинара "Gervasio Sanchez Albarracin", а работата му е публикувана в някои от водещите български и световни медии. През 2011 г. е избран за Майсторския клас "Joop Swart Masterclass", организиран от "World Press Photo". През 2013 г. е финалист за приза "Pikto Award" и получава 3-та награда от конкурса БГ Прес Фото.

30-годишният днес Димитри е откривал собствени фотоизложби в Мадрид и Пловдив. Член е на "Photographic Museum of Humanity", Аржентина, както и  на fearlessphotographers.com - платформата, която обединява най-добрите сватбени фотографи в света. Димитри Стефанов е амбициран да поднесе още изненади занапред.  Има и собствен сайт (dimitristefanov.bg).

Свързани:   Щастливият Димитри Стефанов засне фотоприказка

Един от най-успешните български фотографи Димитри Стефанов мина под венчило и направи уникален фоторепортаж на собствения си сватбен ден. Проектът на плевенчанина е наистина впечатляващ.
Дата: 13.05.2015


 

Сподели в
 

Васил Левски е бил погребан в християнските гробища до днешното Министерство на земеделието в София. Това твърди в новата си книга историкът и журналист Николай Иванов.

22.04.2018/15:45

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва Словакия за злоупотреба с европейски средства. Сигнал за това е недовършената работа на Ян Куцяк - убития през февруари словашки журналист.

22.04.2018/14:24

Участниците в клуб „Млад журналист“ към проект „Твоят час“ от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в Кърджали гостуваха в редакцията на вестник „Нов живот“.

21.04.2018/14:29

Водещата на предаването „Отблизо" по БНТ Мира Добрева и режисьорът Георги Торнев получиха награда на 14-ия филмов фестивал "На източния бряг на Европа" за научно-популярния си филм „Властелини на облаците".

21.04.2018/09:03

Не обективност, а необективност. Не информиране, а дезинформиране. Не независимост, а зависимост. До такова окаяно положение изпаднаха минаващите за водещи у нас медии в слугинажа си да промиват мозъци, поръчан им от батковците на Запад и отвъд океана.

20.04.2018/12:00
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки