Димитри Стефанов: Фотографията не е снимане

06.01.2018 /18:52 | Източник: pleven.utre.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Димитри Стефанов позира пред Цветелина Белутова

Талантливият наш фотограф Димитри Стефанов подготвя уникален проект. Очаква се продуктът да е готов скоро, като за реализацията му дори се снима филм в кинематографска стилистика от "Haldigital97".

"Проект 60" обхваща всички години, събрани в 60 разгъва. Това е фотокнига, която в случая ще бъде сватбена. Тя обобщава целия ми живот като фотограф и като сватбен такъв", посочва майсторът на обектива:  

"В тази книга ще има доста конкретни неща, ще бъдат много първични. Те няма да бъдат снимки, защото снимка е различно от фотография. Аз смятам и считам, че правя фотография, а не правя снимки. Снимки правят всички", споделя Димитри.

Плевенчанинът се занимава с фотография вече над 10 години, като заради професията си прекарва много години между България и Испания. Toй е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид (2009), където получава награда за най-добър фотограф на годината.

Печели стипендия за семинара "Gervasio Sanchez Albarracin", а работата му е публикувана в някои от водещите български и световни медии. През 2011 г. е избран за Майсторския клас "Joop Swart Masterclass", организиран от "World Press Photo". През 2013 г. е финалист за приза "Pikto Award" и получава 3-та награда от конкурса БГ Прес Фото.

30-годишният днес Димитри е откривал собствени фотоизложби в Мадрид и Пловдив. Член е на "Photographic Museum of Humanity", Аржентина, както и  на fearlessphotographers.com - платформата, която обединява най-добрите сватбени фотографи в света. Димитри Стефанов е амбициран да поднесе още изненади занапред.  Има и собствен сайт (dimitristefanov.bg).

Свързани:   Щастливият Димитри Стефанов засне фотоприказка

Един от най-успешните български фотографи Димитри Стефанов мина под венчило и направи уникален фоторепортаж на собствения си сватбен ден. Проектът на плевенчанина е наистина впечатляващ.
Дата: 13.05.2015


 

Сподели в
 

Насред скептицизма, който предизвикаха саудитските обяснения за смъртта на журналиста и дисидент Джамал Хашоги, се появи нова версия за случилото се в саудитското консулство в Истанбул, където Хашоги влезе на 2 октомври.

22.10.2018/09:01

Документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман засне екип на БНТ. Журналистката Айше Сали и нейни колеги се срещнаха с музиканта в сърцето на Париж, където преди 4 десетилетия в зала "Плейел" започва неговата концертна кариера.

21.10.2018/12:17

Турско-арабската асоциация на журналистите (ТААЖ), базирана в Истанбул, настоя за осъждане на "истинските виновници" за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, освен 18-те лица, за чието арестуване съобщи по-рано Рияд, предаде АФП.

20.10.2018/17:56

Саудитска Арабия призна, че журналистът Джамал Хашоги е починал в нейното консулство в Истанбул, след като се сбил с хора, които срещнал там, предаде Ройтерс.

20.10.2018/11:24

В. „Вашингтон пост” публикува последната статия на изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги, в която сътрудникът на изданието говори за нуждата от свободни медии в арабския свят, предаде АФП.

19.10.2018/09:05

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки