FIAP награждава днес фотографа Ивайло Сакелариев

10.01.2018 /14:05 | Източник: bnr/ radian.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ивайло Сакелариев се занимава с фотография от 12-годишен

Шуменският фотограф Ивайло Сакелариев е носител на званието „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

Наградата ще му бъде връчена на 10 януари в София по време на Годишната изложба на Националното сдружение на „Фотографска академия“. Тя е под патронажа на международната организация.

За да получиш отличието, трябва да си излагал поне 40 фотографии в 7  държави с уникално име на всяка творба.

„Това признание носи авторитет основно в артистичните среди, не толкова в професионален план“, казва Ивайло Сакелариев.

"Често съм в журито на международни конкурси под патронажа на FIAP. Наскоро бях дори председател на жури и се чувствах малко неудобно, защото останалите членове бяха със звания, само аз бях без звание. И разчитах на творбите, които съм показвал на международни изложби, а не на друга популярност", коментира той.

Има снимки и в „БТА-Паралели”

Фотографът Ивайло Сакелариев е един от четиримата български творци, носители на престижното звание „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

От 1987 г. досега е участвал в десетки национални и международни фотоизложби и конкурси. Носител е на отличия от Биенале “ФОДАР”, „Фотоакадемика-2001“; „Гранд конкурс сп. Photo“ – Франция , „Trierenberg Super Circuit 2006” в Линц, Австрия, „Salon international de la Photograpie Siouville“ в Хага, изданията на „Фотоваканция” и др.

Над 30 години е посветил на фотографското изкуство. Най-често наградите му са за актова фотография, потрети, пейзажи, абстрактна фотография. Негови снимки са публикувани в списанията „Българска фотография”, „Медия и реклама”, „БТА-Паралели”, „Photo” в Париж, периодичния печат у нас.

Свързани:   Шуменски фотографи откриват колективна изложба

Колективна изложба с фотографии на различни автори от Шумен е открита в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.
Дата: 25.04.2017


 

Сподели в
 

Участниците в клуб „Млад журналист“ към проект „Твоят час“ от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в Кърджали гостуваха в редакцията на вестник „Нов живот“.

21.04.2018/14:29

Водещата на предаването „Отблизо" по БНТ Мира Добрева и режисьорът Георги Торнев получиха награда на 14-ия филмов фестивал "На източния бряг на Европа" за научно-популярния си филм „Властелини на облаците".

21.04.2018/09:03

Не обективност, а необективност. Не информиране, а дезинформиране. Не независимост, а зависимост. До такова окаяно положение изпаднаха минаващите за водещи у нас медии в слугинажа си да промиват мозъци, поръчан им от батковците на Запад и отвъд океана.

20.04.2018/12:00

Хитовата нова книга „Камино: Пътят на завръщането” на младия журналист Тихомир Иванов ще бъде представена пред великотърновски ученици на 19 април (четвъртък) от 17. 30 ч. в ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон".

19.04.2018/14:15

Известната македонска писателка и журналистка Ягода Михайловска-Георгиева прави литературно турне в България, а една от спирките е днес в Стара Загора, където ще вземе участие в 13-ия маратон „Четяща Стара Загора“.

18.04.2018/09:02
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки