FIAP награждава днес фотографа Ивайло Сакелариев

10.01.2018 /14:05 | Източник: bnr/ radian.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ивайло Сакелариев се занимава с фотография от 12-годишен

Шуменският фотограф Ивайло Сакелариев е носител на званието „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

Наградата ще му бъде връчена на 10 януари в София по време на Годишната изложба на Националното сдружение на „Фотографска академия“. Тя е под патронажа на международната организация.

За да получиш отличието, трябва да си излагал поне 40 фотографии в 7  държави с уникално име на всяка творба.

„Това признание носи авторитет основно в артистичните среди, не толкова в професионален план“, казва Ивайло Сакелариев.

"Често съм в журито на международни конкурси под патронажа на FIAP. Наскоро бях дори председател на жури и се чувствах малко неудобно, защото останалите членове бяха със звания, само аз бях без звание. И разчитах на творбите, които съм показвал на международни изложби, а не на друга популярност", коментира той.

Има снимки и в „БТА-Паралели”

Фотографът Ивайло Сакелариев е един от четиримата български творци, носители на престижното звание „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

От 1987 г. досега е участвал в десетки национални и международни фотоизложби и конкурси. Носител е на отличия от Биенале “ФОДАР”, „Фотоакадемика-2001“; „Гранд конкурс сп. Photo“ – Франция , „Trierenberg Super Circuit 2006” в Линц, Австрия, „Salon international de la Photograpie Siouville“ в Хага, изданията на „Фотоваканция” и др.

Над 30 години е посветил на фотографското изкуство. Най-често наградите му са за актова фотография, потрети, пейзажи, абстрактна фотография. Негови снимки са публикувани в списанията „Българска фотография”, „Медия и реклама”, „БТА-Паралели”, „Photo” в Париж, периодичния печат у нас.

Свързани:   Шуменски фотографи откриват колективна изложба

Колективна изложба с фотографии на различни автори от Шумен е открита в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.
Дата: 25.04.2017


 

Сподели в
 

Седмица след като подаде оставка, разтърсила британското правителство, бившият външен министър Борис Джонсън се върна към журналистиката в еврофобския всекидневник „Дейли телеграф”, предаде АФП.

17.07.2018/09:02

Т.нар. законопроект на Пеевски не е за медиите, а е за пред някаква външна страна, пред която ДПС трябва да покаже, че е демократично и че неправилно ни упрекват за липса на свобода на словото, каза журналистката на дискусията в СБЖ за състоянието на журналистиката у нас и допълни:

16.07.2018/18:52

Нека да нямаме илюзии, каквото мнозинството си е наумило, това прави и няма начин с нашите демократични средства да се борим с този диктат на една т.нар. шайка, на една организирана престъпна група, заяви журналистката на дискусията в СБЖ за състоянието на медиите у нас и допълни:

16.07.2018/15:25

Дирекция „Култура” на Софийската община приема последните предложени за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2018 г., съгласно Статута на наградите, обявяват организаторите.

16.07.2018/09:01

13 журналисти от Русе и региона участваха в практическото обучение за работата с регистри и бази данни. Събитието се проведе в Регионалния музей в Русе и в партньорство с екипа на Arena Media TV.

15.07.2018/09:07
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки