FIAP награждава днес фотографа Ивайло Сакелариев

10.01.2018 /14:05 | Източник: bnr/ radian.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ивайло Сакелариев се занимава с фотография от 12-годишен

Шуменският фотограф Ивайло Сакелариев е носител на званието „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

Наградата ще му бъде връчена на 10 януари в София по време на Годишната изложба на Националното сдружение на „Фотографска академия“. Тя е под патронажа на международната организация.

За да получиш отличието, трябва да си излагал поне 40 фотографии в 7  държави с уникално име на всяка творба.

„Това признание носи авторитет основно в артистичните среди, не толкова в професионален план“, казва Ивайло Сакелариев.

"Често съм в журито на международни конкурси под патронажа на FIAP. Наскоро бях дори председател на жури и се чувствах малко неудобно, защото останалите членове бяха със звания, само аз бях без звание. И разчитах на творбите, които съм показвал на международни изложби, а не на друга популярност", коментира той.

Има снимки и в „БТА-Паралели”

Фотографът Ивайло Сакелариев е един от четиримата български творци, носители на престижното звание „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

От 1987 г. досега е участвал в десетки национални и международни фотоизложби и конкурси. Носител е на отличия от Биенале “ФОДАР”, „Фотоакадемика-2001“; „Гранд конкурс сп. Photo“ – Франция , „Trierenberg Super Circuit 2006” в Линц, Австрия, „Salon international de la Photograpie Siouville“ в Хага, изданията на „Фотоваканция” и др.

Над 30 години е посветил на фотографското изкуство. Най-често наградите му са за актова фотография, потрети, пейзажи, абстрактна фотография. Негови снимки са публикувани в списанията „Българска фотография”, „Медия и реклама”, „БТА-Паралели”, „Photo” в Париж, периодичния печат у нас.

Свързани:   Шуменски фотографи откриват колективна изложба

Колективна изложба с фотографии на различни автори от Шумен е открита в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.
Дата: 25.04.2017


 

Сподели в
 

На всеки 2 години млади хора от цяла Европа се събират в Страсбург, за да обсъдят актуални теми и да формулират идеите си за бъдещето на континента. Техните предложения стават част от доклад, който след това се подлага на разисквания в комисии на ЕП.

23.01.2018/18:50

В Свищов бе връчена наградата „Алеко” от Международния конкурс за кратък хумористичен разказ, организиран от Община Свищов, Международната фондация „Алеко Константинов” и вестник „Стършел”.

22.01.2018/18:50

На 17 януари БНТ излъчи първия епизод от документалната поредица "Българското пътуване в Европа: Миграцията". Филмът се реализира в рамките на проекта на обществената телевизия ЕП202ПЕТ.

22.01.2018/13:15

Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков, който води и собствено предаване в националната телевизия, е много недоволен от предаването "Денят започва с култура".

21.01.2018/14:23

Българският културен институт в Будапеща е домакин на фотоизложбата „Древни традиции и обичаи от България". Това е второ представяне на изложбата извън България след първото в Москва през миналата година.

20.01.2018/15:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.05.2017 /21:46 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод декларацията на журналистите от предаването „Денят започва с култура” на БНТ, УС на СБЖ заявява категоричната си позиция, че свободата на словото и на журналистите в обществената телевизия трябва да бъдат гарантирани при всички обстоятелства. Ненамесата в работата на журналистите е неотменима част от професионалните и етичните стандарти и тази ценност, извоювана през годините, трябва да бъде отстоявана ежедневно.

22.01.2018 /17:55

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти (СБЖ) подкрепя декларацията на бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото.

19.01.2018 /16:28

СБЖ винаги ще се противопоставя на превръщането на журналистите в заложници или оръдия на битките между олигарси, или каквито и да е други противостоящи си лагери, и ще продължи да настоява свободата на словото и журналистическите права да бъдат законово защитени - цел, заложена и в законодателните инициативи, които отдавна вече са внесени от нас в Народното събрание и чието гласуване става все по-неотложна необходимост.

17.01.2018 /10:04

 Мнения

И отново станахме свидетели на безскрупулното използване на журналистите. Този път с представянето на Бялата книга за свободата на медиите в България. Форумът, организиран от едната от враждуващите медийни групировки, умело се опита да подмени големия проблем за българското общество - свободата на журналистите - със свободата на медиите.

13.01.2018 /15:03 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Все нещо пречи на държавните ни мъже, жени, а понякога и деца, да влязат в релсите на общественото изискване за по-добър живот. Преди време намираха оправдание в сушата, кишата и Гришата (тогавашен Бойко Борисов).

05.01.2018 /20:52 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки