FIAP награждава днес фотографа Ивайло Сакелариев

10.01.2018 /14:05 | Източник: bnr/ radian.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ивайло Сакелариев се занимава с фотография от 12-годишен

Шуменският фотограф Ивайло Сакелариев е носител на званието „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

Наградата ще му бъде връчена на 10 януари в София по време на Годишната изложба на Националното сдружение на „Фотографска академия“. Тя е под патронажа на международната организация.

За да получиш отличието, трябва да си излагал поне 40 фотографии в 7  държави с уникално име на всяка творба.

„Това признание носи авторитет основно в артистичните среди, не толкова в професионален план“, казва Ивайло Сакелариев.

"Често съм в журито на международни конкурси под патронажа на FIAP. Наскоро бях дори председател на жури и се чувствах малко неудобно, защото останалите членове бяха със звания, само аз бях без звание. И разчитах на творбите, които съм показвал на международни изложби, а не на друга популярност", коментира той.

Има снимки и в „БТА-Паралели”

Фотографът Ивайло Сакелариев е един от четиримата български творци, носители на престижното звание „Артист на Международната асоциация по артистична фотография – FIAP“.

От 1987 г. досега е участвал в десетки национални и международни фотоизложби и конкурси. Носител е на отличия от Биенале “ФОДАР”, „Фотоакадемика-2001“; „Гранд конкурс сп. Photo“ – Франция , „Trierenberg Super Circuit 2006” в Линц, Австрия, „Salon international de la Photograpie Siouville“ в Хага, изданията на „Фотоваканция” и др.

Над 30 години е посветил на фотографското изкуство. Най-често наградите му са за актова фотография, потрети, пейзажи, абстрактна фотография. Негови снимки са публикувани в списанията „Българска фотография”, „Медия и реклама”, „БТА-Паралели”, „Photo” в Париж, периодичния печат у нас.

Свързани:   Шуменски фотографи откриват колективна изложба

Колективна изложба с фотографии на различни автори от Шумен е открита в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.
Дата: 25.04.2017


 

Сподели в
 

Насред скептицизма, който предизвикаха саудитските обяснения за смъртта на журналиста и дисидент Джамал Хашоги, се появи нова версия за случилото се в саудитското консулство в Истанбул, където Хашоги влезе на 2 октомври.

22.10.2018/09:01

Документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман засне екип на БНТ. Журналистката Айше Сали и нейни колеги се срещнаха с музиканта в сърцето на Париж, където преди 4 десетилетия в зала "Плейел" започва неговата концертна кариера.

21.10.2018/12:17

Турско-арабската асоциация на журналистите (ТААЖ), базирана в Истанбул, настоя за осъждане на "истинските виновници" за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, освен 18-те лица, за чието арестуване съобщи по-рано Рияд, предаде АФП.

20.10.2018/17:56

Саудитска Арабия призна, че журналистът Джамал Хашоги е починал в нейното консулство в Истанбул, след като се сбил с хора, които срещнал там, предаде Ройтерс.

20.10.2018/11:24

В. „Вашингтон пост” публикува последната статия на изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги, в която сътрудникът на изданието говори за нуждата от свободни медии в арабския свят, предаде АФП.

19.10.2018/09:05

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки