Десислава Кулелиева – звездната фоторепортерка на „24 часа”

11.02.2018 /14:35 | Автор : Мила Вачева | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Десислава Кулелиева е не само фотовиртуоз, но и запалена тенисистка

Майсторката на обектива от "24 часа" долавя най-фините и красиви детайли на столицата и ги споделя вече в 3 изложби. Десислава Кулелиева умее да се вглежда в нещата. В малките, но важни мили и невинни неща около нас.

Умее да ги отгкрива да ги снима. Да ги забелязва и да им говори: “Здравейте, защо досега се бяхте скрили? Усмихнете ми се!” И те се усмихват пред нейния обектив.

Кулелиева получава наградата на София за ярки постижения в сферата на културата в област "Фотография", тя е учредена благодарение на нейния принос в тази насока.

Точно затова нашата колежка стана първият носител на наградата за ярки постижения в областта на културата в категория “Фотография” за фотоизложбите си “Детайлите на София” - вече 3, и за фотоалбума “София в детайли”.

Десислава Кулелиева обича София, но обича и “24 часа”. Тя е сред фоторепортерите, направили най-въздействащи снимки от събития, била първа на мястото на всякакви драми и страсти, застанала зад бариерите в Народното събрание, никога непожалила сили да тръгне за репортаж.

А сега за софийските й пристрастия. Кулелиева обича да гледа и може да вижда. Затова в стотици снимки показва това, което ние, забързани и свели поглед в краката си, не виждаме. И нямаме време да открием, ако не е нейният обектив. Неслучайно прави вече трета изложба “Детайлите на София”.

Свързани:  Обективът на Деси Кулелиева показва София отблизо

Фантастично! За трети път Десислава Кулелиева е уловила духа на София в нова фотоизложба. Благодарим ѝ! Сигурни сме, че ще има и “Детайлите на София IV”.
Дата: 02.06.2017

Деси Кулелиева с авторска фотоизложба „Детайлите на София 2”

Чаровната фоторепортерка на в. „24 часа” ще украси столичната Градска градина пред Народния театър с експозиция на свои творби
Дата: 30.06.2016

Фотографката Десислава Кулелиева открива "Детайлите на София"

Заприказвани в крачка или потънали в мислите си, често пропускаме безценната красота на града, в който живеем. Фоторепортерът Десислава Кулелиева обръща внимание на детайла.

Кулелиева спечели 2 тенис титли за журналисти

Десислава Кулелиева от в. „24 часа” завоюва днес две титли на Държавното първенство по тенис за журналисти на „СиБанк”. Кулелиева (photo: sporta) предния ден триумфира на сингъл.
Дата: 20.05.2012

Кулелиева и Запрянов грабнаха по 2 титли на тенис за журналисти

Десислава Кулелиева (в . "24 часа " ) и Иван Запрянов (сп. "Куул") спечелиха по 2 титли на завършилото в неделя 26-о Държавно първенство по тенис за журналисти на тенискортовете "Дема" в София , предаде БТА .
Дата: 25.05.2009


 

Сподели в
 

Тялото на журналиста Джамал Хашоги може да е било изгорено в саудитското консулство в Истанбул, което същия ден е поръчало сурово месо от ресторант, според разпространена от турски медии версия.

15.02.2019/09:05

Мария Реса, изпълнителната директорка на "Раплер" (Rappler), новинарски сайт, критикуващ правителството в Манила, е арестувана в централата на медията по обвинение "кибер-клевета", предаде Би Би Си.

14.02.2019/18:51

Два пъти в месеца ще търсим отговорите по актуалните и горещи теми от Карлово, Сопот и Хисаря в новото телевизионно предаване "Очи в очи с истината", съобщават колегите:

14.02.2019/09:04

Днес своя 90-и рожден ден празнува нашият колега и голям приятел на в. "Земя" Христо Шарлопов. Той е един от доайените на левия печат в България.

13.02.2019/12:00

В беларуската столица започна съдебен процес срещу Марина Золотова, главна редакторка на основния независим новинарски сайт в страната Tut.by, в рамките на дело, което според правозащитници цели да се упражни натиск върху медиите от страната, съобщи АФП.

13.02.2019/09:03

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки