Десислава Кулелиева – звездната фоторепортерка на „24 часа”

11.02.2018 /14:35 | Автор : Мила Вачева | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Десислава Кулелиева е не само фотовиртуоз, но и запалена тенисистка

Майсторката на обектива от "24 часа" долавя най-фините и красиви детайли на столицата и ги споделя вече в 3 изложби. Десислава Кулелиева умее да се вглежда в нещата. В малките, но важни мили и невинни неща около нас.

Умее да ги отгкрива да ги снима. Да ги забелязва и да им говори: “Здравейте, защо досега се бяхте скрили? Усмихнете ми се!” И те се усмихват пред нейния обектив.

Кулелиева получава наградата на София за ярки постижения в сферата на културата в област "Фотография", тя е учредена благодарение на нейния принос в тази насока.

Точно затова нашата колежка стана първият носител на наградата за ярки постижения в областта на културата в категория “Фотография” за фотоизложбите си “Детайлите на София” - вече 3, и за фотоалбума “София в детайли”.

Десислава Кулелиева обича София, но обича и “24 часа”. Тя е сред фоторепортерите, направили най-въздействащи снимки от събития, била първа на мястото на всякакви драми и страсти, застанала зад бариерите в Народното събрание, никога непожалила сили да тръгне за репортаж.

А сега за софийските й пристрастия. Кулелиева обича да гледа и може да вижда. Затова в стотици снимки показва това, което ние, забързани и свели поглед в краката си, не виждаме. И нямаме време да открием, ако не е нейният обектив. Неслучайно прави вече трета изложба “Детайлите на София”.

Свързани:  Обективът на Деси Кулелиева показва София отблизо

Фантастично! За трети път Десислава Кулелиева е уловила духа на София в нова фотоизложба. Благодарим ѝ! Сигурни сме, че ще има и “Детайлите на София IV”.
Дата: 02.06.2017

Деси Кулелиева с авторска фотоизложба „Детайлите на София 2”

Чаровната фоторепортерка на в. „24 часа” ще украси столичната Градска градина пред Народния театър с експозиция на свои творби
Дата: 30.06.2016

Фотографката Десислава Кулелиева открива "Детайлите на София"

Заприказвани в крачка или потънали в мислите си, често пропускаме безценната красота на града, в който живеем. Фоторепортерът Десислава Кулелиева обръща внимание на детайла.

Кулелиева спечели 2 тенис титли за журналисти

Десислава Кулелиева от в. „24 часа” завоюва днес две титли на Държавното първенство по тенис за журналисти на „СиБанк”. Кулелиева (photo: sporta) предния ден триумфира на сингъл.
Дата: 20.05.2012

Кулелиева и Запрянов грабнаха по 2 титли на тенис за журналисти

Десислава Кулелиева (в . "24 часа " ) и Иван Запрянов (сп. "Куул") спечелиха по 2 титли на завършилото в неделя 26-о Държавно първенство по тенис за журналисти на тенискортовете "Дема" в София , предаде БТА .
Дата: 25.05.2009


 

Сподели в
 

Едно общество, в което безпрепятствено се разпространяват всякакви непроверени и лъжовни твърдения, вече не е демократично. Това е позицията на журналистката от bTV „Новините” Кристина Баксанова.

20.02.2018/18:51

Обществената БНТ показа, че да те обявят за виновен и да понесеш отговорност са различни неща. Доказа и още нещо – че може всички да те виждат какво правиш на работното си място и положението пак да бъде неспасяемо.

19.02.2018/18:51

Над 80 номинации в 12 категории за сериали, филми и актьори обяви Нова телевизия за първите награди “NOVA подкрепя българските филми” 2018.

18.02.2018/14:35

Германският журналист Дениз Юджел, прекарал една година в турски затвор, бе освободен. Нека обаче не забравяме, че над 100 турски журналисти все още са зад решетките. А шестима тази седмица бяха осъдени на доживотен затвор.

18.02.2018/12:14

Всяка година в началото на февруари над 150 държави от всички континенти се обединяват в каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора.

17.02.2018/15:46

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод декларацията на журналистите от предаването „Денят започва с култура” на БНТ, УС на СБЖ заявява категоричната си позиция, че свободата на словото и на журналистите в обществената телевизия трябва да бъдат гарантирани при всички обстоятелства. Ненамесата в работата на журналистите е неотменима част от професионалните и етичните стандарти и тази ценност, извоювана през годините, трябва да бъде отстоявана ежедневно.

22.01.2018 /17:55

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти (СБЖ) подкрепя декларацията на бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото.

19.01.2018 /16:28

СБЖ винаги ще се противопоставя на превръщането на журналистите в заложници или оръдия на битките между олигарси, или каквито и да е други противостоящи си лагери, и ще продължи да настоява свободата на словото и журналистическите права да бъдат законово защитени - цел, заложена и в законодателните инициативи, които отдавна вече са внесени от нас в Народното събрание и чието гласуване става все по-неотложна необходимост.

17.01.2018 /10:04

 Мнения

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

Българските данъкоплатци ще трябва да платят от джоба си за дързостта на един водещ да размахва среден пръст от екрана на националната телевизия

15.02.2018 /18:38 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 21 гости

Бързи връзки