Десислава Кулелиева – звездната фоторепортерка на „24 часа”

11.02.2018 /14:35 | Автор : Мила Вачева | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Десислава Кулелиева е не само фотовиртуоз, но и запалена тенисистка

Майсторката на обектива от "24 часа" долавя най-фините и красиви детайли на столицата и ги споделя вече в 3 изложби. Десислава Кулелиева умее да се вглежда в нещата. В малките, но важни мили и невинни неща около нас.

Умее да ги отгкрива да ги снима. Да ги забелязва и да им говори: “Здравейте, защо досега се бяхте скрили? Усмихнете ми се!” И те се усмихват пред нейния обектив.

Кулелиева получава наградата на София за ярки постижения в сферата на културата в област "Фотография", тя е учредена благодарение на нейния принос в тази насока.

Точно затова нашата колежка стана първият носител на наградата за ярки постижения в областта на културата в категория “Фотография” за фотоизложбите си “Детайлите на София” - вече 3, и за фотоалбума “София в детайли”.

Десислава Кулелиева обича София, но обича и “24 часа”. Тя е сред фоторепортерите, направили най-въздействащи снимки от събития, била първа на мястото на всякакви драми и страсти, застанала зад бариерите в Народното събрание, никога непожалила сили да тръгне за репортаж.

А сега за софийските й пристрастия. Кулелиева обича да гледа и може да вижда. Затова в стотици снимки показва това, което ние, забързани и свели поглед в краката си, не виждаме. И нямаме време да открием, ако не е нейният обектив. Неслучайно прави вече трета изложба “Детайлите на София”.

Свързани:  Обективът на Деси Кулелиева показва София отблизо

Фантастично! За трети път Десислава Кулелиева е уловила духа на София в нова фотоизложба. Благодарим ѝ! Сигурни сме, че ще има и “Детайлите на София IV”.
Дата: 02.06.2017

Деси Кулелиева с авторска фотоизложба „Детайлите на София 2”

Чаровната фоторепортерка на в. „24 часа” ще украси столичната Градска градина пред Народния театър с експозиция на свои творби
Дата: 30.06.2016

Фотографката Десислава Кулелиева открива "Детайлите на София"

Заприказвани в крачка или потънали в мислите си, често пропускаме безценната красота на града, в който живеем. Фоторепортерът Десислава Кулелиева обръща внимание на детайла.

Кулелиева спечели 2 тенис титли за журналисти

Десислава Кулелиева от в. „24 часа” завоюва днес две титли на Държавното първенство по тенис за журналисти на „СиБанк”. Кулелиева (photo: sporta) предния ден триумфира на сингъл.
Дата: 20.05.2012

Кулелиева и Запрянов грабнаха по 2 титли на тенис за журналисти

Десислава Кулелиева (в . "24 часа " ) и Иван Запрянов (сп. "Куул") спечелиха по 2 титли на завършилото в неделя 26-о Държавно първенство по тенис за журналисти на тенискортовете "Дема" в София , предаде БТА .
Дата: 25.05.2009


 

Сподели в
 

Пътуващата изложба на колеги от БТА "16 фотоесета "Другото лице на воините ни" откри в музея "Кръстата казарма" във Видин кметът Огнян Ценков.

23.10.2018/15:08

Годеницата на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги ще бъде неотлъчно охранявана през цялото денонощие, съобщават турски медии.

23.10.2018/09:02

Насред скептицизма, който предизвикаха саудитските обяснения за смъртта на журналиста и дисидент Джамал Хашоги, се появи нова версия за случилото се в саудитското консулство в Истанбул, където Хашоги влезе на 2 октомври.

22.10.2018/09:01

Документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман засне екип на БНТ. Журналистката Айше Сали и нейни колеги се срещнаха с музиканта в сърцето на Париж, където преди 4 десетилетия в зала "Плейел" започва неговата концертна кариера.

21.10.2018/12:17

Турско-арабската асоциация на журналистите (ТААЖ), базирана в Истанбул, настоя за осъждане на "истинските виновници" за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, освен 18-те лица, за чието арестуване съобщи по-рано Рияд, предаде АФП.

20.10.2018/17:56

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 11 гости

Бързи връзки