Десислава Кулелиева – звездната фоторепортерка на „24 часа”

11.02.2018 /14:35 | Автор : Мила Вачева | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Десислава Кулелиева е не само фотовиртуоз, но и запалена тенисистка

Майсторката на обектива от "24 часа" долавя най-фините и красиви детайли на столицата и ги споделя вече в 3 изложби. Десислава Кулелиева умее да се вглежда в нещата. В малките, но важни мили и невинни неща около нас.

Умее да ги отгкрива да ги снима. Да ги забелязва и да им говори: “Здравейте, защо досега се бяхте скрили? Усмихнете ми се!” И те се усмихват пред нейния обектив.

Кулелиева получава наградата на София за ярки постижения в сферата на културата в област "Фотография", тя е учредена благодарение на нейния принос в тази насока.

Точно затова нашата колежка стана първият носител на наградата за ярки постижения в областта на културата в категория “Фотография” за фотоизложбите си “Детайлите на София” - вече 3, и за фотоалбума “София в детайли”.

Десислава Кулелиева обича София, но обича и “24 часа”. Тя е сред фоторепортерите, направили най-въздействащи снимки от събития, била първа на мястото на всякакви драми и страсти, застанала зад бариерите в Народното събрание, никога непожалила сили да тръгне за репортаж.

А сега за софийските й пристрастия. Кулелиева обича да гледа и може да вижда. Затова в стотици снимки показва това, което ние, забързани и свели поглед в краката си, не виждаме. И нямаме време да открием, ако не е нейният обектив. Неслучайно прави вече трета изложба “Детайлите на София”.

Свързани:  Обективът на Деси Кулелиева показва София отблизо

Фантастично! За трети път Десислава Кулелиева е уловила духа на София в нова фотоизложба. Благодарим ѝ! Сигурни сме, че ще има и “Детайлите на София IV”.
Дата: 02.06.2017

Деси Кулелиева с авторска фотоизложба „Детайлите на София 2”

Чаровната фоторепортерка на в. „24 часа” ще украси столичната Градска градина пред Народния театър с експозиция на свои творби
Дата: 30.06.2016

Фотографката Десислава Кулелиева открива "Детайлите на София"

Заприказвани в крачка или потънали в мислите си, често пропускаме безценната красота на града, в който живеем. Фоторепортерът Десислава Кулелиева обръща внимание на детайла.

Кулелиева спечели 2 тенис титли за журналисти

Десислава Кулелиева от в. „24 часа” завоюва днес две титли на Държавното първенство по тенис за журналисти на „СиБанк”. Кулелиева (photo: sporta) предния ден триумфира на сингъл.
Дата: 20.05.2012

Кулелиева и Запрянов грабнаха по 2 титли на тенис за журналисти

Десислава Кулелиева (в . "24 часа " ) и Иван Запрянов (сп. "Куул") спечелиха по 2 титли на завършилото в неделя 26-о Държавно първенство по тенис за журналисти на тенискортовете "Дема" в София , предаде БТА .
Дата: 25.05.2009


 

Сподели в
 

Кореспондент на германската медийна компания Дойче веле (DW) е пострадал по време на протест в Букурещ, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на самата Дойче веле.

16.08.2018/09:04

Художествената галерия в Добрич ще представи колекция от фотографии, озаглавена "PerfectDay". Фотосите са снимани за едноименното онлайн списание за съвременна култура, архитектура и дизайн, базирано в Лондон.

14.08.2018/09:02

Германски студент, следвал журналистика в Пекин, потегли към родината си, след като визата му бе анулирана заради участието в проект за човешките права в Китай, предаде ДПА, цитирана от БТА.

13.08.2018/09:01

Всички журналисти, арестувани тази седмица при голяма акция на полицията срещу независимите медии в Беларус, бяха освободени, предаде АФП, като се позова на съобщение на редакциите им.

11.08.2018/09:06

Най-малко шестима журналисти са задържани вече в Беларус. Това става след първата вълна арести на служители на независими медии, обвинени, че са използвали информация на държавната информационна агенция БелТА, без да имат абонамент за нея, предаде АФП.

10.08.2018/09:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 104 гости

Бързи връзки