След кратко боледуване почина колегата Крум Джоргов

14.02.2018 /14:55 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Крум Джоргов бе председател на д-во “Авиатор” към СБЖ

Един истински рицар си отиде. Крум Джоргов е известен авиожурналист, автор на много книги, създател на прекрасни творби на приложното изкуство, показвани в редица изложби включително в СБЖ.

Бившият военен журналист бе дългогодишен председател на едно от дружествата на СБЖ в София.

Помним го винаги ведър, усмихнат, с душа, побрала целия свят. Той бе съпруг на нашата колежка Яна Джоргова, която от години работи в библиотеката на СБЖ в София.

Обичаме те, Круме! Завинаги оставаш с нас.

Колегите от СБЖ

Свързани:   Ръцете на Крум Джоргов говорят с дървото

Какво по-подходящо време за среща с нови творби е навечерието на един от най-българските празници – Деня на славянската писменост и култура. „Ханове и царе” се нарича третата самостоятелна изложба на журналиста Крум Джоргов, която беше открита в салон „Журналист” в СБЖ. Уникалните пластики от дърво карат всеки, който ги погледне, да се върне отново, защото те освен че са изработени изящно, носят и непреходни послания.
Дата: 20.05.2015

Нашенци между светлината и сенките

В СБЖ беше открита изложба от скулптури от дърво, изваяни от журналиста Крум Джоргов. За втори път той реди свои творби в сградата на „Граф Игнатиев” и това е по желание на много негови фенове, които миналата година се докоснаха до изкуството му.
Дата: 14.05.2014

Крум Джоргов реди втора изложба в СБЖ

Оригинална изложба на един от журналистите-ветерани Крум Джоргов се открива днес от 17.30 ч. в заседателната зала на Съюза на българските журналисти в София.
Дата: 13.05.2014

Изложба на журналиста Крум Джоргов в СБЖ

На 27 май в една от залите на СБЖ журналистът Крум Джоргов (от дружество "Авиатор") откри уникална за традициите на СБЖ изложба.
Дата: 29.05.2013


 

Сподели в
 

Пътуващата изложба на колеги от БТА "16 фотоесета "Другото лице на воините ни" откри в музея "Кръстата казарма" във Видин кметът Огнян Ценков.

23.10.2018/15:08

Годеницата на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги ще бъде неотлъчно охранявана през цялото денонощие, съобщават турски медии.

23.10.2018/09:02

Насред скептицизма, който предизвикаха саудитските обяснения за смъртта на журналиста и дисидент Джамал Хашоги, се появи нова версия за случилото се в саудитското консулство в Истанбул, където Хашоги влезе на 2 октомври.

22.10.2018/09:01

Документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман засне екип на БНТ. Журналистката Айше Сали и нейни колеги се срещнаха с музиканта в сърцето на Париж, където преди 4 десетилетия в зала "Плейел" започва неговата концертна кариера.

21.10.2018/12:17

Турско-арабската асоциация на журналистите (ТААЖ), базирана в Истанбул, настоя за осъждане на "истинските виновници" за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, освен 18-те лица, за чието арестуване съобщи по-рано Рияд, предаде АФП.

20.10.2018/17:56

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 10 гости

Бързи връзки