Начало
 
 

Насред скандала с ЧЕЗ Т. Дончев се подигра с протеста под „неговия” прозорец

07.03.2018 /19:13 | Автор : Цецка Бончина | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Днешният протест пред Министурския съвет по повод скандала около ЧЕЗ

Със сигуруност всички обикновени българи са загрижени за съдбата на електроенергийната сигурност на държавата, обезпечаваща както нормалния им бит, така и постоянно надничаща в отънелия им джоб.

Но протестът против сделката на Гинка с ЧЕЗ в полезрението на управляващите, в частност на изавилия се по темата в популярно тв предаване вицепремиер Томислав Дончев, е единствено „изнесено заседание на парламентарната група на левицата и приятели".

Същият „препрати" от екрана българските гласоподаватели и потребители на ел. енергия с “автобусите да отидат в Прага и да протестират там", крайно недоволен, че са били под „НЕГОВИЯ" прозорец... СОБСТВЕНИЦИТЕ набългарската държава не желаят обезпокояване на ДОМА им - Министерски съвет!

С каква ли готовност чехите ще удовлетворят българското правителство, респ. българския народ, в напъните държавата да придобие „контролен пакет" от сделката с ЧЕЗ, след „съвета" на българския вицепремиер, надяващ се да провокира и пренасочи народното недоволство единствено към чешката страна!

Би било твърде лош знак за управляващите, ако не осъзнават сериозността на този гаф на собствения си вицепремиер.
Сами си вкараха „таралеж в гащите", сега се чудят кого да набодат на иглите му. Дано тази „дипломатичност" на Дончев по отношение на „Прага" не изиграе някаква лоша шега, с потърпевш българския народ...

Сподели в
 

Празничният 22 септември ще бъде отбелязан в Плевен пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” на площад „Стефан Стамболов”.

21.09.2018/19:12

85-годишен дядо в Истанбул уби 76-годишната си съпруга заради нейната ревност, породена от активността му в социалните медии, съобщава турският в. "Хюриет дейли нюз".

20.09.2018/18:51

Нациионална научна конференция, посветена на 100-годишнината от Дойранската епопея и героичното участие на славната 9-а Плевенска пехотна дивизия е открита в Регионалния исторически музей (РИМ) в Плевен.

20.09.2018/18:15

В рамките на Десетия международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите” своята притча за хората, войните и бежанците ще изиграе и театър Biuro Podróży

20.09.2018/14:28

Това е само едно от приключенията с големи испански творци, които могат да изживеят и децата ви покрай проекта на Фондация „Културадас” под надслова „Пътуваща галерия с изкуство от Испания”. Фиестата стартира днес от 19.30 ч. с прожекция на прочутата анимация за възрастни „Чико и Рита” на Фернандо Труеба, Тоно Ернандо и Хавиер Мариксал

20.09.2018/14:06

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители, за които се приемат предложения до 15 октомври 2018 г.

18.09.2018 /21:09

Европейският парламент (ЕП) прие спорната и преработвана реформа на разпоредбите за авторското право. На сесията в Страсбург евродепутатите одобриха с мнозинство от 438 гласа „за“, 226 „против“ и 39 „въздържали се“ позицията, която задължава интернет гигантите да заплащат труда на журналистите и артистите, когато използват техни произведения. Журналистите също така трябва да получават дял от всяко възнаграждение, свързано с авторското право, получавано от издателските къщи, реши ЕП.

12.09.2018 /16:56

 Мнения

Във връзка със задържането в РПУ Радомир на двамата журналисти от OCCRP – Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биру от Rise Romania – румънския партньор на "Биволъ", изразявам недоумението и категоричния си протест срещу ареста на представители на медии и нарушаването на правата на нашите колеги по време на изпълнение на служебните им задължения.

14.09.2018 /16:14 | Автор: Иван Върбанов | Източник: СБЖ

За читателите на сайта на СБЖ може би не е потребно да се припомня кой е Борис Ангелушев. И все пак... Роден през 1902-ра в Пловдив, учи в Художествената кадемия в Берлин, после отива в Прага, живее и в Цюрих, завръща се в родината си.

09.09.2018 /23:16 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки