Начало
 
 

Насред скандала с ЧЕЗ Т. Дончев се подигра с протеста под „неговия” прозорец

07.03.2018 /19:13 | Автор : Цецка Бончина | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Днешният протест пред Министурския съвет по повод скандала около ЧЕЗ

Със сигуруност всички обикновени българи са загрижени за съдбата на електроенергийната сигурност на държавата, обезпечаваща както нормалния им бит, така и постоянно надничаща в отънелия им джоб.

Но протестът против сделката на Гинка с ЧЕЗ в полезрението на управляващите, в частност на изавилия се по темата в популярно тв предаване вицепремиер Томислав Дончев, е единствено „изнесено заседание на парламентарната група на левицата и приятели".

Същият „препрати" от екрана българските гласоподаватели и потребители на ел. енергия с “автобусите да отидат в Прага и да протестират там", крайно недоволен, че са били под „НЕГОВИЯ" прозорец... СОБСТВЕНИЦИТЕ набългарската държава не желаят обезпокояване на ДОМА им - Министерски съвет!

С каква ли готовност чехите ще удовлетворят българското правителство, респ. българския народ, в напъните държавата да придобие „контролен пакет" от сделката с ЧЕЗ, след „съвета" на българския вицепремиер, надяващ се да провокира и пренасочи народното недоволство единствено към чешката страна!

Би било твърде лош знак за управляващите, ако не осъзнават сериозността на този гаф на собствения си вицепремиер.
Сами си вкараха „таралеж в гащите", сега се чудят кого да набодат на иглите му. Дано тази „дипломатичност" на Дончев по отношение на „Прага" не изиграе някаква лоша шега, с потърпевш българския народ...

Сподели в
 

Една от най-превежданите български писателки и любимка на читателите на библиотеката ще продължи през март новата поредица „Разказвач на месеца“. На 20 март, вторник, от 18:30 ч., в Литературния клуб тя ще чете от творбите си и ще разговаря със своите почитатели, а за нея ще говори проф. Амелия Личева.

19.03.2018/20:48

През 2018 г. България отбелязва 150 години от рождението на легендарния генерал Владимир Вазов, брат на патриарха на българската литература Иван Вазов. Преживе той е бил не по-малко известен от създателя на „Под игото”.

19.03.2018/14:44

За 24-и път бяха връчени наградите "Золотая муза" на празнична церемония в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в София. Тази година те са посветени на 140-годишнината от Освобождението на България от османско владичество.

17.03.2018/08:44

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов дойде в Плевен, за да подкрепи идеята за изграждането на паметник на героите от Дойранскага епопея.

16.03.2018/20:49

От 17 март до 6 май ще се състои глобалният проект „Photodiplomacy-2018 – „Децата на света“, като основните негови мероприятия са по повод Международния ден за защита на децата. Конкурсът има подкрепата на Руския фонд на мира и Россотрудничество. Основната цел на събитието е посредством снимките да се разшири народната дипломация за укрепване на мира, взаимното разбирателство между многонационалния руски народ и народите от другите страни на планетата.

16.03.2018/17:05

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и навършващите се 140 години от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война, председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя към колегията следното поздравление:

03.03.2018 /05:51

Според председателя на УС на СБЖ искът, заведен от члена на СЕМ Бетина Жотева срещу журналиста и депутат Александър Симов, е пореден тревожен случай в колегията. А отдавна внесените от СБЖ в НС законодателни инициативи за защита правата на журналистите и за прозрачност в медийната собственост още не са придвижени

25.02.2018 /14:26

По повод 140-годишнината от Освобождението на България от турско иго, СБЖ организира среща-разговор с праправнучката на граф Н. П. Игнатиев Олга Чевска, която ще бъде гост на страната ни по повод славната годишнина.Тя ще се срещне с представители на медиите, и всички, които ценят паметта на героите от Руско-турската война 1877-1878 г., на 1 март от 14 ч. в сградата на СБЖ на ул. „Граф Игнатиев“ 4, в пресклуб „Журналист“.

25.02.2018 /14:12

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки