Начало
 
 

Николай Волев с премиера на автобиографията си „Девствената проститутка”

07.03.2018 /19:28 | Източник: СБЖ/Колибри Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Николай Волев по време на представянето на "Девствената проститутка"

Известният режисьор, създал „Двойникът”, „Да обичаш на инат”, „Дом № 8”, „Маргарит и Маргарита”, призна в препълнената зала на литературен клуб „Перото”, че писането е по-трудно от правенето на филми. Но нищо не каза за рисуването, въпреки че в залата бе показана и изложба с негови графики

Първият български кинотворец, когото ИК „Колибри” представя в популярната си биографична поредица „Амаркорд”, включила вече доста световни филмови легенди, е режисьорът Николай Волев. Той влиза в славната плеяда с автобиографичната си книга „Девствената проститутка”, чиято премиера миналата вечер препълни залата на литературен клуб „Перото”.

Стана ясно, че „Колибри” спешно стяга нов тираж поради големия читателски интерес към томчето с провокативно заглавие.

Създателят на любими български филми като „Двойникът”, „Да обичаш на инат”, „Дом № 8”, „Маргарит и Маргарита” призна пред многобройните си почитатели в „Перото”, че писането за него е по-трудно от правенето на филми. Но нищо не каза за рисуването, въпреки че в залата бе показана и изложба с негови авторски графики. Експозицията бе представена от големия български скулптор Павел Койчев.

Актьорите Катерина Евро и Башар Рахал пък прочетоха откъси от „Девствената проститутка”.

За книгата говориха също литературният критик Светлозар Желев и журналистът Васил Иванов.

На страниците й авторът изповядва: „Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на никого, освен на собствената си съвест. Намирам за половинчато твърдението на Уди Алън: „Талантът е късмет. Важното в живота е смелостта.” Аз мисля, че и двете са дар от природата. Човек или ги има, или не. Затова предпочитам гледната точка на Буковски: „Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът.”

Николай Волев раздаде много автографи и получи поздравления за книгата си и от Стефан Цанев, Димитър Шумналиев, Кин Стоянов и др.

 

Сподели в
 

За поредна година Институт „Сервантес” заля улица „Света София”, на която е разположен, с танци, песни, детски игри, книги и вкуснотии от Испания и Латинска Америка. Уникалното този път бе и оживялото изкуство на Жоан Миро

24.06.2018/12:06

От 15 до 27 юни 2018 г. в алпийския град Давос, Швейцария се провежда конференцията „Полар 2018“, в която участват над 2500 учени от цял свят, работещи в полярните райони - Антарктика и Арктика. За пръв път тази година на едно място заседават организациите Научният комитет за антарктически изследвания (SCAR) и Международният комитет за арктически изследвания (IASC), които обединяват учените, работещи на Южния и Северния полюс.

23.06.2018/09:53

В град Тюмен отбелязаха 77-годишнината от началото на Великата отечествена война, като целият град изпълни песента „Альоша“. Стотици се събраха на Цветния булевард в града, хор даде началото, а след него запяха песента на Константин Ваншенкин и Едуард Колмановски, посветена на съветския войник, чийто монумент се издига в Пловдив.

22.06.2018/22:16

Документалната книга „Забравени страници за незабравени българи“ на Григор Николов и Антонио Станоев (изд. "Книгомания") включва откъси за 30 личности, оставили трайна диря в българската история, политика и култура в годините до политикоразделната 1944-та.

21.06.2018/14:33

За трета поредна година Столична библиотека се включва като партньор в честванията по случай Еньовден, организирани от Национален комитет „Петър Димков” и Дирекция „ПП Витоша”.

20.06.2018/19:15
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки