Начало
 
 

Николай Волев с премиера на автобиографията си „Девствената проститутка”

07.03.2018 /19:28 | Източник: СБЖ/Колибри Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Николай Волев по време на представянето на "Девствената проститутка"

Известният режисьор, създал „Двойникът”, „Да обичаш на инат”, „Дом № 8”, „Маргарит и Маргарита”, призна в препълнената зала на литературен клуб „Перото”, че писането е по-трудно от правенето на филми. Но нищо не каза за рисуването, въпреки че в залата бе показана и изложба с негови графики

Първият български кинотворец, когото ИК „Колибри” представя в популярната си биографична поредица „Амаркорд”, включила вече доста световни филмови легенди, е режисьорът Николай Волев. Той влиза в славната плеяда с автобиографичната си книга „Девствената проститутка”, чиято премиера миналата вечер препълни залата на литературен клуб „Перото”.

Стана ясно, че „Колибри” спешно стяга нов тираж поради големия читателски интерес към томчето с провокативно заглавие.

Създателят на любими български филми като „Двойникът”, „Да обичаш на инат”, „Дом № 8”, „Маргарит и Маргарита” призна пред многобройните си почитатели в „Перото”, че писането за него е по-трудно от правенето на филми. Но нищо не каза за рисуването, въпреки че в залата бе показана и изложба с негови авторски графики. Експозицията бе представена от големия български скулптор Павел Койчев.

Актьорите Катерина Евро и Башар Рахал пък прочетоха откъси от „Девствената проститутка”.

За книгата говориха също литературният критик Светлозар Желев и журналистът Васил Иванов.

На страниците й авторът изповядва: „Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на никого, освен на собствената си съвест. Намирам за половинчато твърдението на Уди Алън: „Талантът е късмет. Важното в живота е смелостта.” Аз мисля, че и двете са дар от природата. Човек или ги има, или не. Затова предпочитам гледната точка на Буковски: „Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът.”

Николай Волев раздаде много автографи и получи поздравления за книгата си и от Стефан Цанев, Димитър Шумналиев, Кин Стоянов и др.

 

Сподели в
 

Пазарджишкият фотограф Стоян Георгиев спечели първо място в конкурса за модна фотография, организиран от „Bulgarian Fashion Photographers Association“, със снимка на булката Лили Златанова.

18.12.2018/18:53

Литературният историк Йордан Нанчев извади от забрава стар ръкопис, който издаде със заглавие „Хасковци от миналото“. В книгата са събрани неизвестни спомени за известни хора.

12.12.2018/18:16

Снимки от „Context“ - втората фото-книга на Маргарита Русева и Раймондо Варсано - ще бъдат представени от 19 декември в столичната галерия “Аросита”, пише в. "Стандарт" на сайта си:

11.12.2018/18:53

Среща с живата легенда, рицаря на хумора Здравко Попов ще имат хасковлии на 12 декември. Поканата е отправена от община Хасково, Регионалната билиотека " Христо Смирненски" и Сдружението за култура "Хасково 2015".

11.12.2018/18:26

Умалената реплика на Гутенберговата преса е вече на своето място в зала "История на книгата" в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий” в София.

11.12.2018/18:19

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки