Начало
 
 

СБЖ на почетната стълбичка на състезанията по ски в Пампорово

02.04.2018 /13:47 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милена Димитрова (вдясно) заедно с Веселина Маринова и Надежда Чипева на стълбичката на победителите

Бронзов медал от гигантския слалом на 54-ото Държавно първенство по ски за журналисти спечели Милена Димитрова, член на СБЖ от 1984 г. и редовен автор на нашия сайт. Тя бе отличена в категорията за супер ветеранки в последната събота на март. На почетната стълбичка Милена бе заедно с главната редакторка на издателството „Гурме хаус” Веселина Маринова и с фотографката от в. „Капитал” Надежда Чипева.

Трите състезателки от непобедимата категория спряха хронометрите на писта „Стената” в Пампорово с толкова убедителни шампионски резултати, че засрамиха редица сребърни медалисти в младежките възрастови групи под 55 години. И при мъжете скиори надпреварата бе оспорвана и някои ветерани от СБЖ се представиха много достойно.

Домакините от курорта Пампорово-Мечи чал осигуриха не само достатъчно сняг, но и отлични спортно-логистични условия за първенството, което по нищо не отстъпваше на проведения само преди месец в Пампорово 65-и конгрес на Международния ски-клуб на журналистите. Медалистите бяха наградени и от козметичната фирма „Биодерма” с продукти с фактор 50+.

Още една абсолютна победа спечели ветеранката от СБЖ в Пампорово - първо място в щафетното състезание по паралелен слалом, което се провежда за втори път в историята на държавното ски-състезание за журналисти. Осем отбора с по четирима журналисти се състезаваха по две паралелни (сини и червени) трасета с над 20 врати и с директни елиминации.

Отборът, в който бе Милена Димитрова, заедно с Весела Владкова от БНР (шампион при жените между 45 и 55 години), Борислав Стефанов от в. „България днес” и Ясен Босев от сп. „Български тютюн” (бронзов медалист сред мъжете до 45 години), надви безспорно над конкурентите и в големия финал, вдигайки високо адреналина и на почитаемата публика. Най-добрите си тръгнаха и със скромен подарък от SLS-Rossignol.

 

Сподели в
 

По повод неотдавнашното ѝ уволнение от БНТ и трансформирането на БНТ 2 потърсихме за интервю популярната журналистка Екатерина Генова, доскоро оглавявала дирекция „БНТ и региони” в Националната телевизия. От около две седмици сме помолили за интервю и генералния директор на БНТ Константин Каменаров. Все още очакваме отговорите му.

16.04.2018/08:06

Ягода Михайловска-Георгиева, една от най-значимите македонски писателки и журналистки, спечелила трите най-големи литературни награди в страната си, идва в Хасково.

14.04.2018/12:29

Поясненията към отличения кадър с горящ човек карат зрителя да приеме, че изобразеното е резултат от полицейска репресия, докато всъщност е заснет демонстрант, самозапалил се по невнимание, след като е хвърлил коктейл „Молотов” срещу сили за борба с безредици

13.04.2018/22:36

Лекция на тема „Тенденции в развитие на българските медии“ изнесе доц. д-р Георги Калагларски, преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и член на УС на СБЖ, пред студенти и преподаватели във Факултета по журналистика и политически науки на Евразийския университет в Република Казахстан.

12.04.2018/16:46

Пазарджишкият писател и журналист Продрум Димов гостува в Хасково с последната си книга „Нестихващ огън“, посветена на видния възрожденец Константин Величков.

11.04.2018/21:27
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки