Начало
 
 

СБЖ на почетната стълбичка на състезанията по ски в Пампорово

02.04.2018 /13:47 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милена Димитрова (вдясно) заедно с Веселина Маринова и Надежда Чипева на стълбичката на победителите

Бронзов медал от гигантския слалом на 54-ото Държавно първенство по ски за журналисти спечели Милена Димитрова, член на СБЖ от 1984 г. и редовен автор на нашия сайт. Тя бе отличена в категорията за супер ветеранки в последната събота на март. На почетната стълбичка Милена бе заедно с главната редакторка на издателството „Гурме хаус” Веселина Маринова и с фотографката от в. „Капитал” Надежда Чипева.

Трите състезателки от непобедимата категория спряха хронометрите на писта „Стената” в Пампорово с толкова убедителни шампионски резултати, че засрамиха редица сребърни медалисти в младежките възрастови групи под 55 години. И при мъжете скиори надпреварата бе оспорвана и някои ветерани от СБЖ се представиха много достойно.

Домакините от курорта Пампорово-Мечи чал осигуриха не само достатъчно сняг, но и отлични спортно-логистични условия за първенството, което по нищо не отстъпваше на проведения само преди месец в Пампорово 65-и конгрес на Международния ски-клуб на журналистите. Медалистите бяха наградени и от козметичната фирма „Биодерма” с продукти с фактор 50+.

Още една абсолютна победа спечели ветеранката от СБЖ в Пампорово - първо място в щафетното състезание по паралелен слалом, което се провежда за втори път в историята на държавното ски-състезание за журналисти. Осем отбора с по четирима журналисти се състезаваха по две паралелни (сини и червени) трасета с над 20 врати и с директни елиминации.

Отборът, в който бе Милена Димитрова, заедно с Весела Владкова от БНР (шампион при жените между 45 и 55 години), Борислав Стефанов от в. „България днес” и Ясен Босев от сп. „Български тютюн” (бронзов медалист сред мъжете до 45 години), надви безспорно над конкурентите и в големия финал, вдигайки високо адреналина и на почитаемата публика. Най-добрите си тръгнаха и със скромен подарък от SLS-Rossignol.

 

Сподели в
 

И се промъкна чумата по овцете и козите и у нас – в Странджа. Налегна с тежки кахъри няколко селца, стотици хора...

19.07.2018/20:45

Преди 190 години се е родил човекът, изрекъл словата: „Отечеството ми е Русия, родината - Тверската земя, а сърцето и любовта ми е България“. Генерал-фелдмаршал Йосиф Гурко, чийто живот и дейност,събраха в клуб „Журналист“, в СБЖ, известни историци, журналисти, дипломати и хора на изкуството.

15.07.2018/19:19

„Естествените полети на човешкия ум не са от удоволствие на удоволствие, а от надежда на надежда“, е написал Самюел Джонсън. И че няма нищо по-велико и по-силно от надеждата се разбра и на благотворителната вечер в клуб „Журналист“ в СБЖ, която събра приятели и всички, които припознаха свой най-близък човек в лицето на Надежда Огойска – една млада и красива българка, майка на две български деца, непожалена от тежка и коварна болест. Организатор на този празник на добротата и светлината бе журналистът, поетът и член на УС на СБЖ Ивайло Диманов, който беше подкрепен от всички в Съюза.

14.07.2018/20:01

Този колега – известен от години от БНР, от вестниците „Труд”, „168 часа”, „7 дни спорт”, „Ретро”, „Свободен народ”, „Галерия” – е рядко срещано съчетание на помнещ се с написаното журналист.

11.07.2018/09:57

Пиша този репортаж от представянето на книгата на големия български актьор Мирослав Миндов в деня на неговия рожден ден – 7 юли. В навечерието на личния му празник клуб „Журналист“ събра всички, които го обичат и се прекланят пред таланта му, да се докоснат до книгата на живота му „Всичко в реалния живот е театър“.

07.07.2018/22:32
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 21 гости

Бързи връзки