Начало
 
 

СБЖ на почетната стълбичка на състезанията по ски в Пампорово

02.04.2018 /13:47 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милена Димитрова (вдясно) заедно с Веселина Маринова и Надежда Чипева на стълбичката на победителите

Бронзов медал от гигантския слалом на 54-ото Държавно първенство по ски за журналисти спечели Милена Димитрова, член на СБЖ от 1984 г. и редовен автор на нашия сайт. Тя бе отличена в категорията за супер ветеранки в последната събота на март. На почетната стълбичка Милена бе заедно с главната редакторка на издателството „Гурме хаус” Веселина Маринова и с фотографката от в. „Капитал” Надежда Чипева.

Трите състезателки от непобедимата категория спряха хронометрите на писта „Стената” в Пампорово с толкова убедителни шампионски резултати, че засрамиха редица сребърни медалисти в младежките възрастови групи под 55 години. И при мъжете скиори надпреварата бе оспорвана и някои ветерани от СБЖ се представиха много достойно.

Домакините от курорта Пампорово-Мечи чал осигуриха не само достатъчно сняг, но и отлични спортно-логистични условия за първенството, което по нищо не отстъпваше на проведения само преди месец в Пампорово 65-и конгрес на Международния ски-клуб на журналистите. Медалистите бяха наградени и от козметичната фирма „Биодерма” с продукти с фактор 50+.

Още една абсолютна победа спечели ветеранката от СБЖ в Пампорово - първо място в щафетното състезание по паралелен слалом, което се провежда за втори път в историята на държавното ски-състезание за журналисти. Осем отбора с по четирима журналисти се състезаваха по две паралелни (сини и червени) трасета с над 20 врати и с директни елиминации.

Отборът, в който бе Милена Димитрова, заедно с Весела Владкова от БНР (шампион при жените между 45 и 55 години), Борислав Стефанов от в. „България днес” и Ясен Босев от сп. „Български тютюн” (бронзов медалист сред мъжете до 45 години), надви безспорно над конкурентите и в големия финал, вдигайки високо адреналина и на почитаемата публика. Най-добрите си тръгнаха и със скромен подарък от SLS-Rossignol.

 

Сподели в
 

Сред отличените има и изявени журналисти извън испаноезичната общност. Целта на конкурса, провеждан в памет на Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес, е да насърчава журналистика, обединяваща културите, отстояваща обществения интерес, следваща професионалната и гражданска етика. Във фиестата с връчването на отличията участваха и посланици и дипломати от Аржентина, Венецуела, Испания и Куба.

13.12.2018/20:19

В откровен и вълнуващ разговор за ролята на твореца в разбуждането и просветата на обществото се превърна представянето на двете последни стихосбирки на председателя на Съюза на българските писатели „Последна риза” и „В сянката на хоругвите”

12.12.2018/13:21

Клуб „Журналист” на СБЖ посрещна колегите на напусналия ни внезапно изтъкнат учен изтоковед, които се събраха да си спомнят за изключителната му личност по покана на неговата съпруга Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ

07.12.2018/10:10

Европейският шампион по плуване за трансплантирани, журналистът Геоги Пеев, получи кристален плакет със символа на Хасково - статуята на Св. Богородица, в знак на уважение към спечелените на първенството 5 медала -2 златни и 3 сребърни.

06.12.2018/18:09

Под този може би силно стряскащ някои днешни демократи лозунг преминават сега юбилейните празници на сатириците от Пазарджик.

06.12.2018/11:23

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 95 гости

Бързи връзки