Начало
 
 

СБЖ на почетната стълбичка на състезанията по ски в Пампорово

02.04.2018 /13:47 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милена Димитрова (вдясно) заедно с Веселина Маринова и Надежда Чипева на стълбичката на победителите

Бронзов медал от гигантския слалом на 54-ото Държавно първенство по ски за журналисти спечели Милена Димитрова, член на СБЖ от 1984 г. и редовен автор на нашия сайт. Тя бе отличена в категорията за супер ветеранки в последната събота на март. На почетната стълбичка Милена бе заедно с главната редакторка на издателството „Гурме хаус” Веселина Маринова и с фотографката от в. „Капитал” Надежда Чипева.

Трите състезателки от непобедимата категория спряха хронометрите на писта „Стената” в Пампорово с толкова убедителни шампионски резултати, че засрамиха редица сребърни медалисти в младежките възрастови групи под 55 години. И при мъжете скиори надпреварата бе оспорвана и някои ветерани от СБЖ се представиха много достойно.

Домакините от курорта Пампорово-Мечи чал осигуриха не само достатъчно сняг, но и отлични спортно-логистични условия за първенството, което по нищо не отстъпваше на проведения само преди месец в Пампорово 65-и конгрес на Международния ски-клуб на журналистите. Медалистите бяха наградени и от козметичната фирма „Биодерма” с продукти с фактор 50+.

Още една абсолютна победа спечели ветеранката от СБЖ в Пампорово - първо място в щафетното състезание по паралелен слалом, което се провежда за втори път в историята на държавното ски-състезание за журналисти. Осем отбора с по четирима журналисти се състезаваха по две паралелни (сини и червени) трасета с над 20 врати и с директни елиминации.

Отборът, в който бе Милена Димитрова, заедно с Весела Владкова от БНР (шампион при жените между 45 и 55 години), Борислав Стефанов от в. „България днес” и Ясен Босев от сп. „Български тютюн” (бронзов медалист сред мъжете до 45 години), надви безспорно над конкурентите и в големия финал, вдигайки високо адреналина и на почитаемата публика. Най-добрите си тръгнаха и със скромен подарък от SLS-Rossignol.

 

Сподели в
 

Свиканата снощи край Съдебната палата проява учуди с липсата на публични оратори, становища и искания. СБЖ също беше там, за да отстои журналистическите права и солидарността в колегията, но организаторите нито сами взеха думата, нито я дадоха на някого

18.09.2018/15:03

На 13 септември 2011 г., преди 7 години, ни напусна Милен Вълков - председател на УС на СБЖ.

13.09.2018/14:38

На 14 септември от 21 часа БНТ2 ще излъчи документалния филм за големия журналист и публицист Стефан Продев „С Ботевски дух“. Документалната лента, дело на сценариста и режисьора Петко Горанов и оператора Божидар Симеонов, излиза в ефир само ден преди 91-годишнината от рождението на Стефан Продев. А утре, на 13 септември, от 14.30 ч. колегите ще могат да се срещнат с авторския колектив в Пресклуба на БТА.

12.09.2018/18:46

Спортната журналистка Ваня Дерменджиева – заслужил майстор на спорта, национален състезател, носител на медали от олимпиади, световни и европейски първенства по баскетбол бе отличена с “Почетен знак на Хасково”.

10.09.2018/21:48

Няколко живи щриха към портрета на отишлия си доайен на спортната журналистика у нас

06.09.2018/15:35

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители, за които се приемат предложения до 15 октомври 2018 г.

18.09.2018 /21:09

Европейският парламент (ЕП) прие спорната и преработвана реформа на разпоредбите за авторското право. На сесията в Страсбург евродепутатите одобриха с мнозинство от 438 гласа „за“, 226 „против“ и 39 „въздържали се“ позицията, която задължава интернет гигантите да заплащат труда на журналистите и артистите, когато използват техни произведения. Журналистите също така трябва да получават дял от всяко възнаграждение, свързано с авторското право, получавано от издателските къщи, реши ЕП.

12.09.2018 /16:56

С тези думи президентът на Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) Могенс Бличер Биерегард отправя призив към Европейския парламент да гласува законопроекта за авторското право, предложен от страните-членки на ЕС.

08.09.2018 /17:47

 Мнения

Във връзка със задържането в РПУ Радомир на двамата журналисти от OCCRP – Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биру от Rise Romania – румънския партньор на "Биволъ", изразявам недоумението и категоричния си протест срещу ареста на представители на медии и нарушаването на правата на нашите колеги по време на изпълнение на служебните им задължения.

14.09.2018 /16:14 | Автор: Иван Върбанов | Източник: СБЖ

За читателите на сайта на СБЖ може би не е потребно да се припомня кой е Борис Ангелушев. И все пак... Роден през 1902-ра в Пловдив, учи в Художествената кадемия в Берлин, после отива в Прага, живее и в Цюрих, завръща се в родината си.

09.09.2018 /23:16 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 11 гости

Бързи връзки