Остават 2 дни за желаещите стаж в Радио Стара Загора

13.04.2018 /18:52 | Автор : Здравко Георгиев | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кандидатствайте на адрес: zdravko@radio-sz.net

От 16 април ще имате възможност да се научите да работите с журналистически материали - текстове, аудиофайлове, снимки: да ги подбирате, редактирате, публикувате на сайта на Радио Стара Загора, съобщава оттам колегата Здравко Георгиев и добавя:

Ще развиете умение за работа с информация и правилното и използване, ще се научите да работите в динамична среда и при извънредни ситуации.

Задължения на стажантите: Основното задължение на стажантите е да помагат на екипа на радиото при подбора на теми и събеседници, и подготвянето на предаванията за ефир.

Стажантите ще имат възможност да изготвят новинарски емисии и да пишат новини. Вие ще можете свободно да давате предложения и идеи за нови рубрики, предавания и инициативи.

Продължителност на стажа:

Стажът е с продължителност до 2 месеца и може да започне от 16 април. През периода на стажа кандидатите трябва да бъдат на разположение в радиото по предварително уточнен с ръководството седмичен график. Стажът предоставя на кандидатите възможност да придобият ценен опит и професионални умения, както и да започнат работа в Радио Стара Загора.

Изисквания към кандидатите: 

- Завършили бакалавърска или магистърска степен в следните специалности: журналистика, българска филология или друга хуманитарна специалност;

- отлична езикова култура; добра компютърна грамотност. Стажът в други медии е предимство.

Документи за кандидатстване:  

Автобиография и мотивационно писмо, адресирани до Здравко Георгиев, за програмата „Аз работя в радио”. Приемат се до 15 април.

Документите могат да се донесат лично в редакцията на радиото, да се изпратят по пощата или на посочения имейл адрес. Може да се изпратят и чрез фейсбук страницата на радиото за съобщения. Телефон за справки: 042/ 604-366.


 

Сподели в
 

Участниците в клуб „Млад журналист“ към проект „Твоят час“ от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в Кърджали гостуваха в редакцията на вестник „Нов живот“.

21.04.2018/14:29

Водещата на предаването „Отблизо" по БНТ Мира Добрева и режисьорът Георги Торнев получиха награда на 14-ия филмов фестивал "На източния бряг на Европа" за научно-популярния си филм „Властелини на облаците".

21.04.2018/09:03

Не обективност, а необективност. Не информиране, а дезинформиране. Не независимост, а зависимост. До такова окаяно положение изпаднаха минаващите за водещи у нас медии в слугинажа си да промиват мозъци, поръчан им от батковците на Запад и отвъд океана.

20.04.2018/12:00

Хитовата нова книга „Камино: Пътят на завръщането” на младия журналист Тихомир Иванов ще бъде представена пред великотърновски ученици на 19 април (четвъртък) от 17. 30 ч. в ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон".

19.04.2018/14:15

Известната македонска писателка и журналистка Ягода Михайловска-Георгиева прави литературно турне в България, а една от спирките е днес в Стара Загора, където ще вземе участие в 13-ия маратон „Четяща Стара Загора“.

18.04.2018/09:02
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки