Остават 2 дни за желаещите стаж в Радио Стара Загора

13.04.2018 /18:52 | Автор : Здравко Георгиев | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кандидатствайте на адрес: zdravko@radio-sz.net

От 16 април ще имате възможност да се научите да работите с журналистически материали - текстове, аудиофайлове, снимки: да ги подбирате, редактирате, публикувате на сайта на Радио Стара Загора, съобщава оттам колегата Здравко Георгиев и добавя:

Ще развиете умение за работа с информация и правилното и използване, ще се научите да работите в динамична среда и при извънредни ситуации.

Задължения на стажантите: Основното задължение на стажантите е да помагат на екипа на радиото при подбора на теми и събеседници, и подготвянето на предаванията за ефир.

Стажантите ще имат възможност да изготвят новинарски емисии и да пишат новини. Вие ще можете свободно да давате предложения и идеи за нови рубрики, предавания и инициативи.

Продължителност на стажа:

Стажът е с продължителност до 2 месеца и може да започне от 16 април. През периода на стажа кандидатите трябва да бъдат на разположение в радиото по предварително уточнен с ръководството седмичен график. Стажът предоставя на кандидатите възможност да придобият ценен опит и професионални умения, както и да започнат работа в Радио Стара Загора.

Изисквания към кандидатите: 

- Завършили бакалавърска или магистърска степен в следните специалности: журналистика, българска филология или друга хуманитарна специалност;

- отлична езикова култура; добра компютърна грамотност. Стажът в други медии е предимство.

Документи за кандидатстване:  

Автобиография и мотивационно писмо, адресирани до Здравко Георгиев, за програмата „Аз работя в радио”. Приемат се до 15 април.

Документите могат да се донесат лично в редакцията на радиото, да се изпратят по пощата или на посочения имейл адрес. Може да се изпратят и чрез фейсбук страницата на радиото за съобщения. Телефон за справки: 042/ 604-366.


 

Сподели в
 

65 години навърши през април общинското радио „Лясковец”. За годишнината ръководството на Община Лясковец и дългогодишата водеща на радиото Елена Берова организираха празнично честване.

23.04.2019/09:02

Разпоредителното заседание по делото за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде разгледано в 10 часа на 22 април в Съдебната палата в Русе, съобщиха представители на Темида.

22.04.2019/09:01

Радио Франс (Radio France) отчете чиста печалба за миналата година, обръщайки гръб на дефицита за първи път от 2014 г. насам, предаде AFP, цитирана от БТА.

21.04.2019/09:07

Застреляната в Лондондери по време на размирици 29-годишна жена е журналистката Лайра Маккий, съобщи полицията в Северна Ирландия, цитирана от ДПА.

20.04.2019/09:06

"Омразата към журналистите прерасна в насилие", алармира организацията "Репортери без граници" в годишния си доклад за свободата на медиите в света, публикуван в Париж, предаде АФП.

19.04.2019/09:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изпрати отворено писмо до президента, председателя на НС, премиера, партийните парламентарни групи и редица чужди посолства, изразявайки тревога от съобщенията за спешно подготвян нов медиен закон, в работата над който не са привлечени нито журналистически организации, нито изявени авторитети от гилдията

16.04.2019 /16:42

От ареста на основателя на „Уикилийкс” в Лондон до готвения от управляващите у нас нов медиен закон и пострадалите при отразяването на сблъсъците в Габрово колеги - професията ни е под ударите на агресивно налаганата по света и у нас политика на диктат и насилие над обществото, на лишаването му от правото да бъде информирано и критично към силните на деня

13.04.2019 /10:27

„Репортери без граници” е изготвила 10 предложения към кандидатите за евродепутати, които биха допринесли за по-добрата защита на свободата на словото и независимостта на медиите, съобщават от международната организация.

12.04.2019 /21:22

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 25 гости

Бързи връзки