Остават 2 дни за желаещите стаж в Радио Стара Загора

13.04.2018 /18:52 | Автор : Здравко Георгиев | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кандидатствайте на адрес: zdravko@radio-sz.net

От 16 април ще имате възможност да се научите да работите с журналистически материали - текстове, аудиофайлове, снимки: да ги подбирате, редактирате, публикувате на сайта на Радио Стара Загора, съобщава оттам колегата Здравко Георгиев и добавя:

Ще развиете умение за работа с информация и правилното и използване, ще се научите да работите в динамична среда и при извънредни ситуации.

Задължения на стажантите: Основното задължение на стажантите е да помагат на екипа на радиото при подбора на теми и събеседници, и подготвянето на предаванията за ефир.

Стажантите ще имат възможност да изготвят новинарски емисии и да пишат новини. Вие ще можете свободно да давате предложения и идеи за нови рубрики, предавания и инициативи.

Продължителност на стажа:

Стажът е с продължителност до 2 месеца и може да започне от 16 април. През периода на стажа кандидатите трябва да бъдат на разположение в радиото по предварително уточнен с ръководството седмичен график. Стажът предоставя на кандидатите възможност да придобият ценен опит и професионални умения, както и да започнат работа в Радио Стара Загора.

Изисквания към кандидатите: 

- Завършили бакалавърска или магистърска степен в следните специалности: журналистика, българска филология или друга хуманитарна специалност;

- отлична езикова култура; добра компютърна грамотност. Стажът в други медии е предимство.

Документи за кандидатстване:  

Автобиография и мотивационно писмо, адресирани до Здравко Георгиев, за програмата „Аз работя в радио”. Приемат се до 15 април.

Документите могат да се донесат лично в редакцията на радиото, да се изпратят по пощата или на посочения имейл адрес. Може да се изпратят и чрез фейсбук страницата на радиото за съобщения. Телефон за справки: 042/ 604-366.


 

Сподели в
 

Библиотеката при Народно читалище „Развитие 1893 г.” в Балчик организира среща с журналиста от БНР Румен Стоичков. На нея той представи най-новата си книга „Сърце на длан”.

20.07.2018/18:52

Турски съд осъди журналистка от опозиционния в. „Джумхуриет” на над 2 години затвор по обвинения, че чрез публикациите си е превърнала хора в потенциални жертви на войнствени групировки, предаде Ройтерс.

20.07.2018/09:05

С откриването на изложбата „Войните през погледа на военния кореспондент" днес ще бъде поставено началото на честванията в Русе по повод на 140 години от създаването на Българската армия. Това съобщиха от областната управа в града.

19.07.2018/09:04

След срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин в Хелзинки вестниците по света са единни в своята оценка кой от двамата лидери е излязъл победител, обобщава британският "Гардиън".

18.07.2018/09:03

Световното първенство по футбол беше тема във всички часове по БНТ и тя спря за кратко съществуващи в програмата й схема предавания, вместо да започне нови.

17.07.2018/18:52
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки