Англичанинът Стив Шау води от Смолян предаване за My house radio

14.04.2018 /12:13 | Автор : Валентин Хаджиев | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


61-годишният Стив Шау е от Манчестър, но обича къщата си в нашия Смолян

Световноизвестен английски радиоводещ води предаванията си в интернет радиа на 3 континента от къщата си в смолянския квартал “Езерово”.

Стив Шау излъчва 2-часово уан мен шоу предаване всеки понеделник пред над 3,8 млн. души публика само в ефира на хитово радио в Ню Йорк.

Във вторник шоуто му върви по лондонско радио, отново пред милиони слушатели, в петък - по радио на Атина, а в събота го слушат в Австралия.

Шоуто на Стив е в областта на Soulful House музиката, миксирайки най-доброто от стила. Онлайн радиото му My house radio е във фокуса на всички световни звезди в този стил музика. Англичанинът редовно слага трикольора на България на страницата на шоуто си.

За милионната си публика в Ню Йорк той например обявява: “В ефир сега!!! На живо от България и излъчване направо в Ню Йорк и по целия свят само на Myhouseradio.fm”. Стив е благодарен на Джеймс Хол, който му дал възможност да работи в това радио.

Тук разбрал що е чалга 

Стив Шау преди 2 години си купил къща в красивия смолянски квартал, който е в подножието на връх Снежанка близо до Смолянските езера. Англичанинът бил пленен от разказите за Родопите на смолянчанката Ивана Шкодрова, която е била фен на шоуто му и се видели на музикална проява в Манчестър. Така се запознали и станали семейни приятели.

“Стиви прави шоуто си в едни от най-добрите интернет радиа по вот в света. Има контакти и връзки по целия свят с продуценти, певци и музиканти. Представя тяхната музика и прави реклама на България”, казва Ивана.

Преди да се пенсионира, бил директор за Източна Европа в IT компания от представителството ѝ във Варшава, но на младини е бил и диджей. “Обичам си живота в Смолян. Това е най-доброто, което съм правил в живота си - да дойда да живея на това място”, казва с ръка на сърце Стив. Когато не прави шоуто си, обикаля планината, слуша фолклора ни, знае вече какво е чалга, но не я харесва.


 

Сподели в
 

65 години навърши през април общинското радио „Лясковец”. За годишнината ръководството на Община Лясковец и дългогодишата водеща на радиото Елена Берова организираха празнично честване.

23.04.2019/09:02

Разпоредителното заседание по делото за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде разгледано в 10 часа на 22 април в Съдебната палата в Русе, съобщиха представители на Темида.

22.04.2019/09:01

Радио Франс (Radio France) отчете чиста печалба за миналата година, обръщайки гръб на дефицита за първи път от 2014 г. насам, предаде AFP, цитирана от БТА.

21.04.2019/09:07

Застреляната в Лондондери по време на размирици 29-годишна жена е журналистката Лайра Маккий, съобщи полицията в Северна Ирландия, цитирана от ДПА.

20.04.2019/09:06

"Омразата към журналистите прерасна в насилие", алармира организацията "Репортери без граници" в годишния си доклад за свободата на медиите в света, публикуван в Париж, предаде АФП.

19.04.2019/09:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изпрати отворено писмо до президента, председателя на НС, премиера, партийните парламентарни групи и редица чужди посолства, изразявайки тревога от съобщенията за спешно подготвян нов медиен закон, в работата над който не са привлечени нито журналистически организации, нито изявени авторитети от гилдията

16.04.2019 /16:42

От ареста на основателя на „Уикилийкс” в Лондон до готвения от управляващите у нас нов медиен закон и пострадалите при отразяването на сблъсъците в Габрово колеги - професията ни е под ударите на агресивно налаганата по света и у нас политика на диктат и насилие над обществото, на лишаването му от правото да бъде информирано и критично към силните на деня

13.04.2019 /10:27

„Репортери без граници” е изготвила 10 предложения към кандидатите за евродепутати, които биха допринесли за по-добрата защита на свободата на словото и независимостта на медиите, съобщават от международната организация.

12.04.2019 /21:22

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 24 гости

Бързи връзки