Англичанинът Стив Шау води от Смолян предаване за My house radio

14.04.2018 /12:13 | Автор : Валентин Хаджиев | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


61-годишният Стив Шау е от Манчестър, но обича къщата си в нашия Смолян

Световноизвестен английски радиоводещ води предаванията си в интернет радиа на 3 континента от къщата си в смолянския квартал “Езерово”.

Стив Шау излъчва 2-часово уан мен шоу предаване всеки понеделник пред над 3,8 млн. души публика само в ефира на хитово радио в Ню Йорк.

Във вторник шоуто му върви по лондонско радио, отново пред милиони слушатели, в петък - по радио на Атина, а в събота го слушат в Австралия.

Шоуто на Стив е в областта на Soulful House музиката, миксирайки най-доброто от стила. Онлайн радиото му My house radio е във фокуса на всички световни звезди в този стил музика. Англичанинът редовно слага трикольора на България на страницата на шоуто си.

За милионната си публика в Ню Йорк той например обявява: “В ефир сега!!! На живо от България и излъчване направо в Ню Йорк и по целия свят само на Myhouseradio.fm”. Стив е благодарен на Джеймс Хол, който му дал възможност да работи в това радио.

Тук разбрал що е чалга 

Стив Шау преди 2 години си купил къща в красивия смолянски квартал, който е в подножието на връх Снежанка близо до Смолянските езера. Англичанинът бил пленен от разказите за Родопите на смолянчанката Ивана Шкодрова, която е била фен на шоуто му и се видели на музикална проява в Манчестър. Така се запознали и станали семейни приятели.

“Стиви прави шоуто си в едни от най-добрите интернет радиа по вот в света. Има контакти и връзки по целия свят с продуценти, певци и музиканти. Представя тяхната музика и прави реклама на България”, казва Ивана.

Преди да се пенсионира, бил директор за Източна Европа в IT компания от представителството ѝ във Варшава, но на младини е бил и диджей. “Обичам си живота в Смолян. Това е най-доброто, което съм правил в живота си - да дойда да живея на това място”, казва с ръка на сърце Стив. Когато не прави шоуто си, обикаля планината, слуша фолклора ни, знае вече какво е чалга, но не я харесва.


 

Сподели в
 

Участниците в клуб „Млад журналист“ към проект „Твоят час“ от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в Кърджали гостуваха в редакцията на вестник „Нов живот“.

21.04.2018/14:29

Водещата на предаването „Отблизо" по БНТ Мира Добрева и режисьорът Георги Торнев получиха награда на 14-ия филмов фестивал "На източния бряг на Европа" за научно-популярния си филм „Властелини на облаците".

21.04.2018/09:03

Не обективност, а необективност. Не информиране, а дезинформиране. Не независимост, а зависимост. До такова окаяно положение изпаднаха минаващите за водещи у нас медии в слугинажа си да промиват мозъци, поръчан им от батковците на Запад и отвъд океана.

20.04.2018/12:00

Хитовата нова книга „Камино: Пътят на завръщането” на младия журналист Тихомир Иванов ще бъде представена пред великотърновски ученици на 19 април (четвъртък) от 17. 30 ч. в ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон".

19.04.2018/14:15

Известната македонска писателка и журналистка Ягода Михайловска-Георгиева прави литературно турне в България, а една от спирките е днес в Стара Загора, където ще вземе участие в 13-ия маратон „Четяща Стара Загора“.

18.04.2018/09:02
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки