Начало
 
 

Александър Новопашин и неговата „Променлива слънчевост“

14.04.2018 /18:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Така изглежда „Променлива слънчевост“

Известният тюменски журналист, съчетал тази своя професия с поезията, отново дари своите почитатели и любители на мерената реч с нова книга, която предизвикателно е кръстил „Променлива слънчевост“, с която, както той казва, ще очаква добри вести и оптимистични прогнози.

Томчето със стиховете на Новопашин се ражда в недрата на тюменския Дом на печата. Според автора името на новата му стихосбирка се родило на път, когато въпреки че по радиото в прогнозата за времето са предвидили променлива облачност, слънцето напук взело, че изгряло, като по този начин оптимизмът в живота победил песимистичните прогнози. Именно това накарало Александър Новопашин да не му мисли много, а така да нарече новата си творба – „Променлива слънчевост“. В томчето той е събрал свои стихове за променливата действителност в живота, есенните си преживявания и тревоги, зимните размисли, пролетните надежди, които се зараждат с новия красив сезон, носещ живот и радостите, които носи лятото. Книгата е илюстрирана с фотографии на най-добрите тюменски майстори на обектива.

Както самият автор сподели за сайта на СБЖ, само след месец ще настъпи „Променлива слънчевост“ и ще останем в очакване за добри вест и оптимистични прогнози несамо за времето, но и за живота.

Александър Новопашин е основател на вестник „Варта“ в Нижневартовск и редактор на многотиражния „На ударной стройке“. Добива популярност със своите професионални публицистични, политически и социално-икономически анализи, а списъкът на неговите публикации във вестници и списания е дълъг. Бил е директор на департамента за информационна политика на Тюменска област, а понастоящем е съветник на губернатора на Тюменска област. Освен на журналистиката, Александър Новопашин е и верноподаник на музата на поезията. Миналата година той издаде стихосбирката си „Частен случай“, в която с мерена реч той разказва за родовите си корени. За последните 12 месеца тя беше отличена с няколко награди.

 

 

 

Сподели в
 

Изложба „Изкуството на Тибет” е подредена в Исторически музей в Свиленград. 120 експоната доближават посетителите до далечния Тибет и неговата култура.

18.07.2018/22:33

Бившият плевенски депутат Венко Александров представи официално в родния си град Пордим, Плевенска област, последната си книга, наречена „Царското село Пордим – история”.

18.07.2018/20:11

Инициативен комитет от над 80 изтъкнати български интелектуалци е изпратил отворено писмо до институциите с настояване да бъде създадена обществена колекция „Гена Димитрова“ в родния дом на световната прима в с. Беглеж, Плевенско.

17.07.2018/17:49

С две нови песни и танцово шоу зарадва многобройните си почитатели известната българска певица и актриса Грета Ганчева на юбилейния си концерт, който се проведе в амфитеатъра на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Концертът бе в деня, в който Слънчевата жена навършва 75 години, 58 от които е на сцената.

17.07.2018/09:02

Първата група участници в 24-тия Национален поход „По стъпките на Апостола” тръгна тази сутрин от Плевен.

13.07.2018/16:08
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки