Начало
 
 

Александър Новопашин и неговата „Променлива слънчевост“

14.04.2018 /18:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Така изглежда „Променлива слънчевост“

Известният тюменски журналист, съчетал тази своя професия с поезията, отново дари своите почитатели и любители на мерената реч с нова книга, която предизвикателно е кръстил „Променлива слънчевост“, с която, както той казва, ще очаква добри вести и оптимистични прогнози.

Томчето със стиховете на Новопашин се ражда в недрата на тюменския Дом на печата. Според автора името на новата му стихосбирка се родило на път, когато въпреки че по радиото в прогнозата за времето са предвидили променлива облачност, слънцето напук взело, че изгряло, като по този начин оптимизмът в живота победил песимистичните прогнози. Именно това накарало Александър Новопашин да не му мисли много, а така да нарече новата си творба – „Променлива слънчевост“. В томчето той е събрал свои стихове за променливата действителност в живота, есенните си преживявания и тревоги, зимните размисли, пролетните надежди, които се зараждат с новия красив сезон, носещ живот и радостите, които носи лятото. Книгата е илюстрирана с фотографии на най-добрите тюменски майстори на обектива.

Както самият автор сподели за сайта на СБЖ, само след месец ще настъпи „Променлива слънчевост“ и ще останем в очакване за добри вест и оптимистични прогнози несамо за времето, но и за живота.

Александър Новопашин е основател на вестник „Варта“ в Нижневартовск и редактор на многотиражния „На ударной стройке“. Добива популярност със своите професионални публицистични, политически и социално-икономически анализи, а списъкът на неговите публикации във вестници и списания е дълъг. Бил е директор на департамента за информационна политика на Тюменска област, а понастоящем е съветник на губернатора на Тюменска област. Освен на журналистиката, Александър Новопашин е и верноподаник на музата на поезията. Миналата година той издаде стихосбирката си „Частен случай“, в която с мерена реч той разказва за родовите си корени. За последните 12 месеца тя беше отличена с няколко награди.

 

 

 

Сподели в
 

Литературният историк Йордан Нанчев извади от забрава стар ръкопис, който издаде със заглавие „Хасковци от миналото“. В книгата са събрани неизвестни спомени за известни хора.

12.12.2018/18:16

Снимки от „Context“ - втората фото-книга на Маргарита Русева и Раймондо Варсано - ще бъдат представени от 19 декември в столичната галерия “Аросита”, пише в. "Стандарт" на сайта си:

11.12.2018/18:53

Среща с живата легенда, рицаря на хумора Здравко Попов ще имат хасковлии на 12 декември. Поканата е отправена от община Хасково, Регионалната билиотека " Христо Смирненски" и Сдружението за култура "Хасково 2015".

11.12.2018/18:26

Умалената реплика на Гутенберговата преса е вече на своето място в зала "История на книгата" в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий” в София.

11.12.2018/18:19

Празникът на Плевен 10 декември по традиция започна с панихида, отслужена от Плевенския митрополит Игнатий в съслужение с плевенски свещеници.

10.12.2018/18:41

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 96 гости

Бързи връзки