Начало
 
 

Александър Новопашин и неговата „Променлива слънчевост“

14.04.2018 /18:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Така изглежда „Променлива слънчевост“

Известният тюменски журналист, съчетал тази своя професия с поезията, отново дари своите почитатели и любители на мерената реч с нова книга, която предизвикателно е кръстил „Променлива слънчевост“, с която, както той казва, ще очаква добри вести и оптимистични прогнози.

Томчето със стиховете на Новопашин се ражда в недрата на тюменския Дом на печата. Според автора името на новата му стихосбирка се родило на път, когато въпреки че по радиото в прогнозата за времето са предвидили променлива облачност, слънцето напук взело, че изгряло, като по този начин оптимизмът в живота победил песимистичните прогнози. Именно това накарало Александър Новопашин да не му мисли много, а така да нарече новата си творба – „Променлива слънчевост“. В томчето той е събрал свои стихове за променливата действителност в живота, есенните си преживявания и тревоги, зимните размисли, пролетните надежди, които се зараждат с новия красив сезон, носещ живот и радостите, които носи лятото. Книгата е илюстрирана с фотографии на най-добрите тюменски майстори на обектива.

Както самият автор сподели за сайта на СБЖ, само след месец ще настъпи „Променлива слънчевост“ и ще останем в очакване за добри вест и оптимистични прогнози несамо за времето, но и за живота.

Александър Новопашин е основател на вестник „Варта“ в Нижневартовск и редактор на многотиражния „На ударной стройке“. Добива популярност със своите професионални публицистични, политически и социално-икономически анализи, а списъкът на неговите публикации във вестници и списания е дълъг. Бил е директор на департамента за информационна политика на Тюменска област, а понастоящем е съветник на губернатора на Тюменска област. Освен на журналистиката, Александър Новопашин е и верноподаник на музата на поезията. Миналата година той издаде стихосбирката си „Частен случай“, в която с мерена реч той разказва за родовите си корени. За последните 12 месеца тя беше отличена с няколко награди.

 

 

 

Сподели в
 

На 22 май в зала „Арена Армеец” в столицата ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на Панорама „Плевенска епопея”, съобщиха от общината.

19.04.2018/22:33

В Столичната библиотека беше открита изложба, посветена на 125-годишнината от рождението на Елисавета Багряна. С много снимков материал, нейни произведения и нейни мисли споменът за голямата поетеса оживя както за ценители, така и за почитатели на обичаната, отричаната, но вечна Багряна.

19.04.2018/12:26

Тази вечер от 19 часа свободното културно пространство Сити Марк Арт Център(бившето кино „Левски“) ни кани да съпреживеем една интересна вечер – посветена на Финландия. Тя е част от проекта „Обединени в изкуството”, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.” на Национален фонд „Култура“. Входът е свободен.

19.04.2018/09:21

Във връзка с нарастване на заплахите в информационното пространство гражданското общество продължава да търси най-ефективни начини за борба с тези предизвикателства, използвайки различни форми на обединение на усилията на професионалисти. По този повод на 10 април 2018 г. в Русия беше създадена Национална Асоциация за международна информационна сигурност.

18.04.2018/15:19

На 20 април в Зала „България” почитателите на класическата музика ще се насладят на изпълнението на Концерт за цигулка и оркестър № 1 от Дмитрий Шостакович и на „Симфонични танци“ от Сергей Рахманинов под палката на маестро Янг Янг

17.04.2018/19:16
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е категорична, че е недопустимо доминиращите глобални медии да се използват не само за нагнетяване на международната ескалация, но и като инструмент за производство на претекст за прибягване до санкции и военни действия. Гьобелсовската пропаганда на сто пъти повторени лъжи, поднасяни като истина, е удар и по професията ни, и по интелигентността на човечеството, и по съдбата на планетата

18.04.2018 /14:21

Фокусът е върху прозрачността в собствеността, организацията и финансирането на медиите. Обръща внимание също, че интернет-посредниците придобиват все по-голям контрол върху потока, наличността, намирането и достъпността на информация и друго онлайн съдържание. Изтъква се важната роля на обществените медии

13.04.2018 /10:54

По случай големия православен празник българският патриарх Неофит изпраща до СБЖ саморъчно подписана илюстрирана картичка с неговите поздравления за Великден. Текстът гласи:

08.04.2018 /08:01

 Мнения

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Достойно влизам в книгата на рекордите на Гинес – упражнявах престижна журналистическа професия в страна членка на ЕС, близо година не ми се плащаше заплата за труда ми, но аз оцелях. Значи мога да оцелея и на Марс.

19.02.2018 /08:09 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки