Начало
 
 

Румен Радев и Снежана Тодорова поздравяват „Земя” и „Русия днес”

04.05.2018 /09:02 | Автор : Петър Пъдев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


В. „Земя” винаги е бил с пръст върху пулса на времето

Президентът, премиерът, председателят на парламента, лидерът на БСП, председателят на Централния кооперативен съюз, председателят на УС на СБЖ и много др. поздравиха вестниците "Земя" и „Русия днес” за юбилеите им.

Всекидневникът "Земя" навършва 60 години, а двуезичният седмичник „Русия днес - Россия сегодня” - 20 години.

Уникално е това обединение на хора с различна обществено-политическа съдба и мироглед, с различна биография и поприще на дейност. Повод за него е уважението към професионализма на нашите екипи и към доверието на хилядите ни читатели в цялата страна, коментират на страниците на +Земя” юбилярите. Ето две от десетките поздравления:  

Румен Радев: Имате отговорна мисия 

„С удоволствие се обръщам към издателя, редакционните колегии и читателите на вестниците "Земя" и „Русия днес – Россия сегодня”, започва своето послание президентът Румен Радев. Държавният глава подчертава, че вече 60 години "Земя" пази традицията на кооперативното дело и отразява теми, свързани със земеделието и проблемите на аграрните производители.

Същевременно, през годините екипът на изданието неотменно следва изискванията на времето и се стреми да отговаря на високата динамика на съвременната журналистика. От своя страна, за 20 години „Русия днес” се утвърди като предпочитан сред рускоговорящата общност в България, а и сред всички, които търсят балансирано отразяване на широк кръг от новини от съвременна Русия.

Вярвам, че и занапред изданията ще продължат да следват идеите и принципите на свободното слово, като професионално и обективно поднасят на взискателната си публика актуална и достоверна информация. Днешното състояние на българската журналистика прави мисията Ви още по-отговорна.

На екипите на вестниците желая да запазят журналистическия си хъс и стремежа да отстояват добрите стандарти на професията, а на читателите – все така критичен погред!

Честит юбилей!”, пише в приветствието си президентът на Република България.

Снежана Тодорова: На многая лета, колеги!  

От името на УС на СБЖ най-сърдечно честитя юбилеите на двете издания, пише до нас председатлката на СБЖ Снежана Тодорова. Тя опредеи "Земя" и „Русия днес - Россия сегодня” като уникални издания сред разнообразната палитра на българските медии: 

„Вестник "Земя" като наследник на „Кооперативно село” бе флагман на кооперативното движение в България и се утвърди като любимо издание на трудовите хора, прославили родното земеделие и животновъдство по света. Читателите са признателни за уважението към традицията и паметта на Коста Андреев и Горан Готев – бивши главни редактори с огромен принос за авторитета на "Земя".

Искрени поздравления и за достойната годишнина на „Русия днес - Россия сегодня” – вече 2 десетилетия е двуезична трибуна на българи, които милеят и полагат сериозни усилия за развитието на сътрудничеството между България, Русия и ОНД.

Най-сърдечна благодарност както за обективната и достоверна информация за случващото се в Русия и ОНД, така и за вълнуващите публикации на руски граждани, за които България е втора родина. На Вас и Вашите редакционни колективи пожелавам сили и нови творчески победи в името на истината и справедливостта!

На многая лета!", завършва поздравлението си Снежана Тодорова.

Свързани:   Теофан Германов: „Земя” - 60 години, отдадени на каузата

Уважаеми читателю, в „Земя” навърши 6 десетилетия. Нашият вестник е горд наследник и продължител на делото и каузата на изданията „За кооперативно земеделие” и „Кооперативно село”, пише днес главният редактор на изданието:
Дата: 03.05.2018


 

Сподели в
 

На 16 август в Мурманск с тържествена церемония бе даден стартът на Международния православен Славянски ход 2018 с направление Мурманск – Балканите,съобщи за сайта на СБЖ Иля Виноградов. Тази година той е под знака на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, а негов символ е копие на Самарското знаме.

17.08.2018/18:02

Протестът ще е на 20 август, понеделник, от 12 ч. пред БНР. Той е заради неочакваното отстраняване на диригентката на Детския радиохор Венеция Караманова. Междувременно родители на деца от радиохора се оплакаха, че ръководството на БНР им извива ръцете с току-що отправено към тях предложение, разпространено във Фейсбук

17.08.2018/14:17

Екипът на телевизия BiT излезе с открито писмо до институциите и медиите, в което алармира за тежкото състояние на медията, след като тя беше продадена в началото да годината

15.08.2018/11:23

Даниела Пенкова, която оглавява сайта, предлагащ документални филми по сериозни икономически и социални проблеми, написа гневен коментар по повод изтриването на видеото от социалната мрежа.

14.08.2018/21:35

За първи път в историята на Северния полюс на него беше развято копие на една от светините на България – Самарското знаме, което е флаг на тазгодишния Международен славянски ход, започнал от Мурманск. За това съобщи специално за сайта на СБЖ журналистът и поет Иля Виноградов. Преди десетина дни онлайн изданието на Съюза първо съобщи за началото на мисията, както и сега първо съобщава подробности от мястото на събитието.

31.07.2018/20:06

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 39 гости

Бързи връзки