Начало
 
 

Румен Радев и Снежана Тодорова поздравяват „Земя” и „Русия днес”

04.05.2018 /09:02 | Автор : Петър Пъдев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


В. „Земя” винаги е бил с пръст върху пулса на времето

Президентът, премиерът, председателят на парламента, лидерът на БСП, председателят на Централния кооперативен съюз, председателят на УС на СБЖ и много др. поздравиха вестниците "Земя" и „Русия днес” за юбилеите им.

Всекидневникът "Земя" навършва 60 години, а двуезичният седмичник „Русия днес - Россия сегодня” - 20 години.

Уникално е това обединение на хора с различна обществено-политическа съдба и мироглед, с различна биография и поприще на дейност. Повод за него е уважението към професионализма на нашите екипи и към доверието на хилядите ни читатели в цялата страна, коментират на страниците на +Земя” юбилярите. Ето две от десетките поздравления:  

Румен Радев: Имате отговорна мисия 

„С удоволствие се обръщам към издателя, редакционните колегии и читателите на вестниците "Земя" и „Русия днес – Россия сегодня”, започва своето послание президентът Румен Радев. Държавният глава подчертава, че вече 60 години "Земя" пази традицията на кооперативното дело и отразява теми, свързани със земеделието и проблемите на аграрните производители.

Същевременно, през годините екипът на изданието неотменно следва изискванията на времето и се стреми да отговаря на високата динамика на съвременната журналистика. От своя страна, за 20 години „Русия днес” се утвърди като предпочитан сред рускоговорящата общност в България, а и сред всички, които търсят балансирано отразяване на широк кръг от новини от съвременна Русия.

Вярвам, че и занапред изданията ще продължат да следват идеите и принципите на свободното слово, като професионално и обективно поднасят на взискателната си публика актуална и достоверна информация. Днешното състояние на българската журналистика прави мисията Ви още по-отговорна.

На екипите на вестниците желая да запазят журналистическия си хъс и стремежа да отстояват добрите стандарти на професията, а на читателите – все така критичен погред!

Честит юбилей!”, пише в приветствието си президентът на Република България.

Снежана Тодорова: На многая лета, колеги!  

От името на УС на СБЖ най-сърдечно честитя юбилеите на двете издания, пише до нас председатлката на СБЖ Снежана Тодорова. Тя опредеи "Земя" и „Русия днес - Россия сегодня” като уникални издания сред разнообразната палитра на българските медии: 

„Вестник "Земя" като наследник на „Кооперативно село” бе флагман на кооперативното движение в България и се утвърди като любимо издание на трудовите хора, прославили родното земеделие и животновъдство по света. Читателите са признателни за уважението към традицията и паметта на Коста Андреев и Горан Готев – бивши главни редактори с огромен принос за авторитета на "Земя".

Искрени поздравления и за достойната годишнина на „Русия днес - Россия сегодня” – вече 2 десетилетия е двуезична трибуна на българи, които милеят и полагат сериозни усилия за развитието на сътрудничеството между България, Русия и ОНД.

Най-сърдечна благодарност както за обективната и достоверна информация за случващото се в Русия и ОНД, така и за вълнуващите публикации на руски граждани, за които България е втора родина. На Вас и Вашите редакционни колективи пожелавам сили и нови творчески победи в името на истината и справедливостта!

На многая лета!", завършва поздравлението си Снежана Тодорова.

Свързани:   Теофан Германов: „Земя” - 60 години, отдадени на каузата

Уважаеми читателю, в „Земя” навърши 6 десетилетия. Нашият вестник е горд наследник и продължител на делото и каузата на изданията „За кооперативно земеделие” и „Кооперативно село”, пише днес главният редактор на изданието:
Дата: 03.05.2018


 

Сподели в
 

Портрети на Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Христо Смирненски, Атанас Далчев и други класици на българската литература красят главната улица на Хасково по случай 24 май.

23.05.2018/19:49

Май е месецът на „Левски”. И на Георги Аспарухов – Гунди. Клубът е създаден в София на 24 май 1914-а. А Гунди е роден на 4 май 1943-та.

22.05.2018/15:55

Много си падам по хората, които щом кажат А, са последователни да стигнат до Я. Та и Петя Пейчева реши да се „подчини“ на този принцип. И ето вече след като написа своето „Досие“ за любителите на мерената реч, взе че сподели и „изпуснатите“ си мисли. „Изпуснах си мислите“ е заглавието на втората й стихосбирка,в която тя, вярна на себе си, споделя чрез поезия своите си преживявания, размисли и страсти.

22.05.2018/11:45

Организаторите на ежегодно провеждащия се на Острова на свободата Международен панаир на туризма осигуриха за журналистите наситена прогорама за опознаване на морските курорти и на културните, исторически и природни забележителности на провинция Виля Клара, откъдето е родом и новият кубински президент Мигел Диас-Канел

18.05.2018/05:49

„Ще продължим да сме с вас в исканията за достойно заплащане на труда ви и винаги ще отстояваме правата на всички медийни работници,” каза преседателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова пред музикантите от БНР, събрали се на протест пред НДК, докато вътре заседаваха лидерите на ЕС

17.05.2018/19:26
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Драги колеги, Съюзът на българските журналисти ви честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

23.05.2018 /19:28

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки