Тв канал изпрати Порошенко на подписването на… капитулацията на Германия

11.05.2018 /16:34 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Украинският тв канал „Прямой“ излъчи в прайм тайма си, че президентът на страната Петро Порошенко присъствал на… подписването на капитулацията на Гeрмания във Втората световна война. Всичко може би щеше да бъде подминато, ако бдителният ползвател на фейсбук Алексей Мустафин не беше забелязал грешката. Заснел я и разпространил в YouTube.

Куриозният текст се появил по време на директното излъчване на репортаж от акцията „Първата минута на мира“, когато Германия подписва капитулацията си. В титрите под картинката вървял текст за събитието, в който се говори за участието в него и на президента на Украйна. Редакторите просто пропуснали да отделят текста със запетая и по този начин се получила досадната грешка. Вероятно са искали да изпишат, че в акцията е участвал и президентът Порошенко.  „Какво! И Порошенко ли също? – написал на немски в коментара си под кадъра зрителят Мустафин. – Само това ни липсваше!“ Не закъснели и реакции на още зрители. Така например председателят на комисията по информационна политика и сътрудничество с медиите в Съвета на Федерацията Алексей Пушков е написал на страницата си в туитър, че се потвърждавала неговата теза, че „древноруските князе отдавна са оказвали решаващо влияние върху съдбата на Европа“.

Сподели в
 

Сватбата на принц Хари и Меган се превърна в медиен спектакъл или поне така беше оценена от експертите по телевизионно отразяване на кралските сватби. В Германия има определена традиция в отразяването на венчавки и други официални събития в дворовете на европейските монархии.

21.05.2018/16:32

Една от най-известните американски журналистки – тв водещата Мегън Кели, беше в епицентъра на руските новини. Русата фурия, както я наричат мнозина, за втори път е в Русия и поводът е интервю с президента Владимир Путин.

21.05.2018/13:48

Началото на дългото пътешествие из страната на културно-просветителския проект на най-старата и най-голяма информационна агенция в Русия „Главните кадри. ТАСС отваря архивите си“ беше положено в „Елцин център“ в Екатеринбург“ в „Нощта на музеите“.

21.05.2018/13:44

Снимачен екип на ВГТРК, воден от военния кореспондент Александър Сладков, е попаднал под обстрела на украински военни в Донбас. В резултата на огнения ад е ранен звукооператорът Игор Уклеин.

18.05.2018/15:06

Арестуваният от украинските власти ръководител на информационната агенция РИА „Новости Украйна” беше прехвърлен от Киев в град Херсон, защото там се намира прокуратурата, обвинила го в „дъражавна измяна”. Службата за сигурност на Украйна е нарочила Вишински за „пропагандист на Кремъл”. МФЖ осъди ареста като посегателство срещу свободата на словото

16.05.2018/22:26
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Драги колеги, Съюзът на българските журналисти ви честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

23.05.2018 /19:28

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки