Начало
 
 

„Стани богат“ се появява в ITV с нов водещ - Джеръми Кларксън

12.05.2018 /18:51 | Автор : Андрей Георгиев | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Очакват Джереми Кларксън да вдигне рейтинга на шоуто

По случай 20-ата годишнина на популярното предаване „Стани богат“ британската телевизия ITV върна познавателното шоу за 7 епизода.

Въпреки това предаването не е точно това, с което са свикнали британските зрители, отбелязва английската обществена медия BBC - заради новия водещ и новия жокер „Попитай водещия“.

„Стани богат“ се завърна на британския екран и с нов водещ - популярния автомобилен журналист Джеръми Кларксън. Както той самият каза в едно издание, предаването се стреми да бъде съвременно и модерно.

Именно затова той промени известната фраза на предшественика си Крис Тарант „Не искаме да ти даваме това“, когато се дава чек на участника:

Джеръми Кларксън: Не искаме да ти даваме това..., защото буквално никой по света вече не знае какво е чек. В съвременното „Стани богат“ ще ти дадем парите по електронен път.

Форматът на предаването е малко по-различен от този, който познават българските зрители. Въпросите са 15 с една голяма награда и няколко сигурни суми, но жокерите във Великобритания са вече 4. Допълнителният жокер се казва „Попитай водещия“, в който участниците директно се обръщат за помощ към Кларксън.

„Искахме да върнем това знаково шоу с нови щрихи, които да отбележат 20-ата му годишнина. Добавихме жокера „Попитай водещия“ с мисълта, че идеално пасва на Джеръми Кларксън“, заяви говорител на ITV пред BBC.

Подобен жокер не съществува никъде по света, където се излъчва „Стани богат“. И в България жокерите остават познатите 3: „Помощ от публиката“, „Обади се на приятел“ и „50:50“. Новата роля на Кларксън обаче го поставя в неудобна ситуация.

Джеръми Кларксън: Представете си колко ще ми е неудобно, ако някой стигне въпрос за 125 000 лири, пита ме и аз го подведа. Направо ще умра от срам!

Оказа се обаче, че на няколко пъти Кларксън наистина подведе участниците.

На въпроса каква е формата на знака „Стоп“ според Британския закон за движение по пътищата участникът се обърна за помощ към експерта в залата - самия водещ. Автомобилният журналист и бивш дългогодишен водещ на култовото автомобилно предаване „Топ гиър“ по BBC Кларксън  обаче даде изненадващ отговор:

Джеръми Кларксън: Ще ти кажа какво мисля... Не знам. Почти е сигурно, че шестоъгълник. Но може и да да е осмоъгълник... Май е осмоъгълник.

Въпреки уклончивия отговор, участникът използва още един от жокерите си и посочи верния отговор - осмоъгълник.

В друг брой на предаването участничка се обърна за помощ към Кларксън на политическа тема - с въпроса кого наследи като британски външен министър Борис Джонсън през 2016 г. Водещият не успя да се сети, че това беше Филип Хамънд - човек със същата фамилия като дългогодишния екранен колега на Кларксън - Ричард Хамънд.

В българското издание на „Стани богат“ схемата остава класическа - 15 въпроса, 100 000 лева голяма награда и 3 жокера. А нашият водещ е известният актьор Михаил Билалов.

Свързани:   И Крис Евънс напуска „Топ гиър” след Джереми Кларксън

Крис Евънс - водещият, който замени уволнения Джереми Кларксън в автомобилното предаване "Топ гиър" на Би Би Си - напуска след края на първия сезон, предаде британската преса.
Дата: 05.07.2016


 

Сподели в
 

За последните 12 месеца печатните медии в Германия загубиха повече читатели, отколкото през предишната 2017 година, предаде ДПА от Франкфурт.

16.08.2018/12:00

Премиерът на Унгария и противник на мигрантите Виктор Орбан, който постоянно затяга хватката си върху властта, откакто зае поста през 2010 г., се изправи през последните години пред един голям източник на опозиция - бившия си най-добър приятел Лайош Шимичка.

15.08.2018/12:00

Ако мечтаете за общество, в което царува истината, а митовете се игнорират, не очаквайте много от Homo sapiens. По-добре пробвайте късмета си с шимпанзетата, препоръчва израелският историк и писател в нова си книга „21 урока за 21 век”, цитиран от в. "Капитал":

13.08.2018/18:51

Използването на онлайн снимки най-вероятно ще стане още по-стриктно след едно от последните решения на Съда на Европейския съюз. На 7 август магистратите се произнесоха по дело, заведено от германския фотограф Дирк Ренкоф.

12.08.2018/14:45

Постиженията на Станимир Стоилов в казахстанския футбол, в частност успехите на Астана под ръководството на българина, направиха така че към днешна дата хасковлията да е изкачен на пиедестал в страната.

11.08.2018/17:13

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 39 гости

Бързи връзки