Начало
 
 

„Стани богат“ се появява в ITV с нов водещ - Джеръми Кларксън

12.05.2018 /18:51 | Автор : Андрей Георгиев | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Очакват Джереми Кларксън да вдигне рейтинга на шоуто

По случай 20-ата годишнина на популярното предаване „Стани богат“ британската телевизия ITV върна познавателното шоу за 7 епизода.

Въпреки това предаването не е точно това, с което са свикнали британските зрители, отбелязва английската обществена медия BBC - заради новия водещ и новия жокер „Попитай водещия“.

„Стани богат“ се завърна на британския екран и с нов водещ - популярния автомобилен журналист Джеръми Кларксън. Както той самият каза в едно издание, предаването се стреми да бъде съвременно и модерно.

Именно затова той промени известната фраза на предшественика си Крис Тарант „Не искаме да ти даваме това“, когато се дава чек на участника:

Джеръми Кларксън: Не искаме да ти даваме това..., защото буквално никой по света вече не знае какво е чек. В съвременното „Стани богат“ ще ти дадем парите по електронен път.

Форматът на предаването е малко по-различен от този, който познават българските зрители. Въпросите са 15 с една голяма награда и няколко сигурни суми, но жокерите във Великобритания са вече 4. Допълнителният жокер се казва „Попитай водещия“, в който участниците директно се обръщат за помощ към Кларксън.

„Искахме да върнем това знаково шоу с нови щрихи, които да отбележат 20-ата му годишнина. Добавихме жокера „Попитай водещия“ с мисълта, че идеално пасва на Джеръми Кларксън“, заяви говорител на ITV пред BBC.

Подобен жокер не съществува никъде по света, където се излъчва „Стани богат“. И в България жокерите остават познатите 3: „Помощ от публиката“, „Обади се на приятел“ и „50:50“. Новата роля на Кларксън обаче го поставя в неудобна ситуация.

Джеръми Кларксън: Представете си колко ще ми е неудобно, ако някой стигне въпрос за 125 000 лири, пита ме и аз го подведа. Направо ще умра от срам!

Оказа се обаче, че на няколко пъти Кларксън наистина подведе участниците.

На въпроса каква е формата на знака „Стоп“ според Британския закон за движение по пътищата участникът се обърна за помощ към експерта в залата - самия водещ. Автомобилният журналист и бивш дългогодишен водещ на култовото автомобилно предаване „Топ гиър“ по BBC Кларксън  обаче даде изненадващ отговор:

Джеръми Кларксън: Ще ти кажа какво мисля... Не знам. Почти е сигурно, че шестоъгълник. Но може и да да е осмоъгълник... Май е осмоъгълник.

Въпреки уклончивия отговор, участникът използва още един от жокерите си и посочи верния отговор - осмоъгълник.

В друг брой на предаването участничка се обърна за помощ към Кларксън на политическа тема - с въпроса кого наследи като британски външен министър Борис Джонсън през 2016 г. Водещият не успя да се сети, че това беше Филип Хамънд - човек със същата фамилия като дългогодишния екранен колега на Кларксън - Ричард Хамънд.

В българското издание на „Стани богат“ схемата остава класическа - 15 въпроса, 100 000 лева голяма награда и 3 жокера. А нашият водещ е известният актьор Михаил Билалов.

Свързани:   И Крис Евънс напуска „Топ гиър” след Джереми Кларксън

Крис Евънс - водещият, който замени уволнения Джереми Кларксън в автомобилното предаване "Топ гиър" на Би Би Си - напуска след края на първия сезон, предаде британската преса.
Дата: 05.07.2016


 

Сподели в
 

Каква седмица само за българските журналисти! Пълна с „исторически събития”, „събитие на годината”, кралска сватба, кръщаване на държави, кървави драми между вечни врагове, раздори между съюзници и помирения между довчерашни противници.

22.05.2018/12:00

Проблемите и възможностите пред журналистиката бяха обект на анализ на две медийни събития миналата седмица. Тематиката бе обстойно разгледана на Втората национална конференция за медийна сигурност, която се проведе в понеделник.

21.05.2018/14:37

Струва ли си да рискуваш здравето и дори живота си, за да защитаваш обществения интерес? Колко дълго могат журналистите и издателите да издържат на натиска, когато цялата репресивна машина се обърне срещу тях?

20.05.2018/14:33

Свободата на словото зависи от собствеността върху медиите. През 2015 г. в СЕМ изяснихме собствеността на радиата и телевизиите, стигайки до физическо лице.

19.05.2018/18:53

В годишната класация на "Репортери без граници" за свобода на медиите България се намира на 111-о място - между Боливия и Централноафриканската република, и далеч зад останалите в ЕС.

19.05.2018/14:32
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Драги колеги, Съюзът на българските журналисти ви честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

23.05.2018 /19:28

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 32 гости

Бързи връзки