Японската телевизия NHK хареса гимнастичките ни

15.05.2018 /15:35 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Талантливите ни гимнастички трябва да си изяждат всичко

Японската национална телевизия прави продължение от 2 части на филма за националния отбор на България по художествена гимнастика.

След огромния успех на първата част на документалния филм за българския национален отбор, който беше заснет през 2017 г. по време на подготвителния лагер в Мураяма, японската телевизия NHK е поискала да направи още 2 филма.

Новите документални постановки ще продължават да запознават японските зрители с българския национален тим по художествена гимнастика.

Вторият филм вече се заснема, а режисьорът г-жа Хироко Ниномия пристигна в София и взе вече първото си обширно интервю от президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева.

Втората част на филма ще бъде с акцент върху президента на БФХГ Илиана Раева, както и върху ансамбъл жени, ръководен от старши-треньора Весела Димитрова и помощник-треньора Михаела Маевска.

Специално ще се обърне внимание на капитана на ансамбъла - Симона Дянкова. Догодина ще се направи и 3-та част, в която основно ще се разказва за индивидуалните състезателки жени и девойки старша възраст и за треньорските им щабове.

„Японските зрители посрещат с огромен интерес всичко, което е свързано с националните отбори по художествена гимнастика“, каза Хироко Ниномия. Тя сподели още, че е възхитена от качествата и композициите на българските състезателки и с невероятно удоволствие ще работи върху филма за тях.


 

Сподели в
 

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се нуждаеше от месец да провери дали има опасения за ефекта от сделката за покупка на "Нова телевизия" от братята Кирил и Георги Домусчиеви.

23.03.2019/14:48

Радиото е близо до хората – това доказаха с присъствието си днес в Голямото концертно студио на Радио Благоевград десетките слушатели, които пристигнаха от цялата страна.

22.03.2019/16:52

6 престижни отличия спечелиха младите журналисти от ОДК гр.Кърджали в VII национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”, Разград, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН.

21.03.2019/16:51

Над 350 имами, ислямски учени и други мюсюлмански лидери призоваха западните правителства и медии да се противопоставят на ислямофобията след убийството на 50 души в 2 джамии в Нова Зеландия от австралийския десен екстремист Брентън Тарант, предаде ДПА.

20.03.2019/15:25

„Ние, като журналисти, владеем базата на писането. Ако я овладееш, след това можеш да напишеш всичко, без значение с какво е свързано", казва журналистката Калина Влайкова (снимка: Таня Величкова).

19.03.2019/14:15

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и 141-годишнината от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война, председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява колегията

03.03.2019 /00:17

Публикуваме решението на УС на СБЖ за свикване на Общо събрание и дневния ред, както и факсимиле от съдебно "Определение", от което произтича невъзможността за свикване на отчетно-изборно събрание, докато срещу Съюза още има висящи съдебни дела

27.02.2019 /15:47

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 130 гости

Бързи връзки