Японската телевизия NHK хареса гимнастичките ни

15.05.2018 /15:35 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Талантливите ни гимнастички трябва да си изяждат всичко

Японската национална телевизия прави продължение от 2 части на филма за националния отбор на България по художествена гимнастика.

След огромния успех на първата част на документалния филм за българския национален отбор, който беше заснет през 2017 г. по време на подготвителния лагер в Мураяма, японската телевизия NHK е поискала да направи още 2 филма.

Новите документални постановки ще продължават да запознават японските зрители с българския национален тим по художествена гимнастика.

Вторият филм вече се заснема, а режисьорът г-жа Хироко Ниномия пристигна в София и взе вече първото си обширно интервю от президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева.

Втората част на филма ще бъде с акцент върху президента на БФХГ Илиана Раева, както и върху ансамбъл жени, ръководен от старши-треньора Весела Димитрова и помощник-треньора Михаела Маевска.

Специално ще се обърне внимание на капитана на ансамбъла - Симона Дянкова. Догодина ще се направи и 3-та част, в която основно ще се разказва за индивидуалните състезателки жени и девойки старша възраст и за треньорските им щабове.

„Японските зрители посрещат с огромен интерес всичко, което е свързано с националните отбори по художествена гимнастика“, каза Хироко Ниномия. Тя сподели още, че е възхитена от качествата и композициите на българските състезателки и с невероятно удоволствие ще работи върху филма за тях.


 

Сподели в
 

Депутатката от БСП и журналистка Елена Йончева е осъдила премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да й платят 5000 лч. Това е решил съдия Иво Вътев от Софийския районен съд (СРС) по делото за непозволено увреждане, което Йончева заведе срещу Борисов и управляваната от него партия, съобщава news.lex.bg.

20.05.2018/11:01

„Лошите новини както винаги се разпространяват най-бързо - заяви Христо Стоичков за „Труд“ от Маями по повод предложените законодателни промени, забраняващи рекламата и разпространението на лотарийни игри:

19.05.2018/15:45

Бойко Василев, Николай Дойнов, Милен Цветков, Виктор Николаев и Горан Благоев са сред номинираните за тазгодишните VIII Награди за телевизионна журналистика “Свети Влас”.

18.05.2018/18:50

Ние, обществените медии от Югоизточна Европа и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), на срещата си на 17 май в Правец, препотвърдихме изключителното значение на обществените медии за насърчаване и укрепване на демокрацията и европейските ценности в региона, се казва в заключителния документ от форума:

18.05.2018/12:00

БНР организира срещата на обществените медии от Югоизточна Европа. Форумът в Правец бе свързан с един от приоритетите на Българското европредседателство – Европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани.

17.05.2018/21:12
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

На 3 май 2018 година – Световния ден на свободата на пресата (World Press Freedom Day), УС на Съюза на българските журналисти организира журналистическа дискусия на тема: „Кризата в медиите - криза в журналистиката!”. По този повод до участниците във форума отправи специално приветствие вицепрезидентът на Международната федерация на журналистите ДЖИМ БЮМЕЛА.

03.05.2018 /18:05

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки