Японската телевизия NHK хареса гимнастичките ни

15.05.2018 /15:35 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Талантливите ни гимнастички трябва да си изяждат всичко

Японската национална телевизия прави продължение от 2 части на филма за националния отбор на България по художествена гимнастика.

След огромния успех на първата част на документалния филм за българския национален отбор, който беше заснет през 2017 г. по време на подготвителния лагер в Мураяма, японската телевизия NHK е поискала да направи още 2 филма.

Новите документални постановки ще продължават да запознават японските зрители с българския национален тим по художествена гимнастика.

Вторият филм вече се заснема, а режисьорът г-жа Хироко Ниномия пристигна в София и взе вече първото си обширно интервю от президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева.

Втората част на филма ще бъде с акцент върху президента на БФХГ Илиана Раева, както и върху ансамбъл жени, ръководен от старши-треньора Весела Димитрова и помощник-треньора Михаела Маевска.

Специално ще се обърне внимание на капитана на ансамбъла - Симона Дянкова. Догодина ще се направи и 3-та част, в която основно ще се разказва за индивидуалните състезателки жени и девойки старша възраст и за треньорските им щабове.

„Японските зрители посрещат с огромен интерес всичко, което е свързано с националните отбори по художествена гимнастика“, каза Хироко Ниномия. Тя сподели още, че е възхитена от качествата и композициите на българските състезателки и с невероятно удоволствие ще работи върху филма за тях.


 

Сподели в
 

Приключи най-мащабното издание на инициативата „Журналисти в училище“. Топ репортерите на bTV Новините - Мария Свакова и Росен Цветков, се срещнаха с ученици от Карлово, Търговище, Попово и Златица.

22.07.2018/12:17

Българската телеграфна агенция (БТА) и сдружение „ГЛАС” в Босилеград, Сърбия, организират кръгла маса на тема:"Ролята на медиите на българското малцинство и на медиите като цяло за опазване на българската общност в Сърбия - проблеми и перспективи".

21.07.2018/14:35

Сръбският разследващ журналист Стефан Цветкович заяви, че неизвестни лица са стреляли по автомобила, който той карал, съобщава белградската агенция Бета.

20.07.2018/12:00

Комунистическа Куба започна да предлага интернет за мобилните телефони на определени потребители, като цели да пусне услугата за цялата страна до края на годината, което е още една стъпка към отваряне на една от най-слабо свързаните страни в Западното полукълбо.

19.07.2018/16:50

Федералният конституционен съд на Германия обяви за конституционосъобразен размера на общата абонаментна такса за обществените радио и телевизия, която се плаща от всяко германско домакинство, предаде ДПА.

19.07.2018/14:06
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки