Отправен е апел за протест на Музикалните състави на БНР на 17 май

15.05.2018 /06:11 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Музикантите от БНР вече нееднократно протестираха с искания за достойни заплати. Те са гневни и от опитите на ръководството на БНР да употреби каузата им за собствени цели

Атанас Карафезлиев, председател на радиосдружение „Подкрепа БНР”, призова във Фейсбук към Протестен концерт на Музикалните състави на БНР на 17 май от 13 часа пред НДК

Ето апелът на Атанас Карафезлиев, който вече масово се споделя в социалната мрежа:

Скъпи колеги музиканти,

Трябва да разберете всички, че ние сме голяма сила и можем много неща да променим, но трябва да сме единни и решителни! Трябва да разберете също, че аз нямам и минимален личен интерес да правя всичко това с протестите. Правя го заради оркестъра, който обичам и ЗАРАДИ ВАС!

Ясно разбирам, че накрая всичко ще се обърне срещу мен и го очаквам. Трябва да разберете също, че ако сега се откажем или изчакваме, това е пагубно, те на това разчитат! ОПИТВАТ СЕ ДА НИ УНИЩОЖАТ, не го ли разбирате?!

Не трябва да се пропилява напразно цялата обществена подкрепа, която получихме. Уверявам ви, че ни подкрепят и журналистите в радиото и са готови да ни помогнат. Приканвам ви на протест на 17-ти! Да пресечем всички опити той да бъде осуетен! Приканвам ви към бойкот на закриването на председателството на ЕС!

Сподели в
 

Търсят се участници в Европейските младежки медийни дни, които ще се състоят между 16 и 18 октомври 2018 г. в Брюксел, съобщава в писмо до СБЖ представителството на Европейския парламент в София и допълва:

17.08.2018/12:00

Нова телевизия спира предаването на Милен Цветков.Новината бе обявена в прессъобщение за акцентите в есенния тв сезон. Причините не се посочват.

16.08.2018/14:47

Детската лагерна смяна „Млади журналисти” започна днес в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” с участието на деца от цяла България и от Русия. Лице на смяната е известният български телевизионен журналист и автор на над 10 документални филма Наделина Анева. Партнират й нейните колеги Невяна Троянска и Зоя Черешарова, съобщиха за БТА от комплекса.

15.08.2018/15:09

В днешния вълнуващ ден за известния български журналист, поет, когато той навършва два пъти по 40 лета, си припомних как преди време в разговор с него го попитах какво е видял „През прозореца на времето“, заглавието на негова вълнуваща книга, Драго ми отвърна: „Видях времето, което много бърза. Видях едно младо момче, което вървеше след някои илюзии, след мечти, някои сбъднати, повечето несбъднати. Видях себе си.“

13.08.2018/16:24

На 87-годишна възраст ни напусна дългогодишният ръководител на Военна редакция в БНР и БНТ Стефан Симеонов, дал път в творчеството на над 85 журналисти и писатели, отличаван с много държавни награди, двукратен носител на „Златно перо” на СБЖ, както и на Почетен плакет на Съюза

11.08.2018/20:22

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 39 гости

Бързи връзки