Връчени бяха наградите в конкурса „Радостина Константинова”

15.05.2018 /09:54 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Плакетът, който върви с голямата награда.

Отличията за разследваща журналистика отиват при Боби Ваклинов и Красимир Луканов от "Господари на ефира", Росен Цветков от bTV, Цвета Младенова от БНТ и Мариета Димитрова от blagoevgrad-news

Голямата награда, която включва и плакет на Ставри Калинов, е за серията разследвания на Боби Ваклинов и Красимир Луканов от "Господари на ефира" под надслова "Рекетьорите от НАП". Връчи им я писателят и главен редактор на в. "Стършел" Михаил Вешим. Той посочи, че това предаване е сериозно шоу, което не се взема на сериозно, но пък има принципи и собствено достойнство.

Известната телевизионна журналистка Светла Петрова обяви наградата на Росен Цветков от bTV за разследването му "Тайни зад решетките", разкрило как затворът се е превърнал в "държава в държавата".

Адвокат Ина Лулчева връчи наградата на Цвета Младенова от БНТ за филма й "Сделката за свободата", който разкрва важни подробности от драмата около освобождаването на българските медици в Либия.

Мариета Димитрова от blagoevgrad-news, в резултат на чието разследване един зам.-кмет се прости с поста си, получи отличието си от проф. Милко Петров от ФЖМК. Той наблегна на трудната мисия на регионалната журналистика.

Решенията за наградите са взети от жури в състав Люба Ризова (председател), Валери Тодоров, Добрина Чешмеджиева, Къдринка Къдринова, Милко Петров, Михаил Вешим, Светла Петрова, Стойко Тонев. Беше изрично съобщено, че Люба Ризова, която работи за "Господари на ефира", не е участвала в гласуването за наградата, отишла за екипа на предаването.

Студентите по журналистика Виктория Симеонова и Панайот Стефанов получиха стипендии от фондацията "Радостина Константинова" за студентски постижения в журналистиката. Имаше и грамота за стажанта на фондацията Петър Георгиев в Transitions Online.

Беше представена и книгата "Радостина Константинова: Моето Защо". В нея са включени интервюта и разследвания на известната журналистка, отишла си през 2010 г. след тежко заболяване.

Свързани:   Радостина Константинова: Вестник се прави с мерак

Радостина е една от емблематичните личности в съвременната ни журналистика. Посмъртно бе удостоена с наградата „Черноризец Храбър”. В много публикации я нарекоха „първа дама на перото”, припомня „Труд”.
Дата: 14.05.2018


 

Сподели в
 

Едва започнало, шоуто „Стани богат“ ще бъде свалено от ефира на Българската национална телевизия (БНТ). Последното му излъчване ще бъде на 13 юни. Според информация от държавната медия вечерното предаване, водено от актьора Михаил Билалов, чиито изяви предизвикаха разнопосочни коментари, което се излъчва от 19 ч., щяло да се върне в ефира от есента.

22.05.2018/19:09

В рамките на една календарна година в БКИ "Дом Витгенщайн" за втори път гостува легендарният български тенор Калуди Калудов.

22.05.2018/16:36

59 творби на четирима изтъкнати фотографи, свързани с темите свобода на мисълта, свобода на изразяването, борба с дискриминацията и борба с насилието над жени, ще бъдат изложени от 25 май до 6 юни 2018 г. на Моста на влюбените в София. Организатор е Бюрото на Европейския парламент в България.

22.05.2018/16:27

На 9 май БНТ освободи дългогодишния си главен продуцент Роберт Ковачев. Решението на новия Управителен съвет на телевизията, ръководена от Константин Каменаров, е било взето още на 24 април, но не е било сведено до знанието на Ковачев.

21.05.2018/10:33

Специалното издание на предаването на програма "Хоризонт" "Неделя 150" предизвика голям интерес сред аудиторията, която имаше възможност да присъства в студиото и да задава въпроси на събеседниците.

20.05.2018/13:46
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Драги колеги, Съюзът на българските журналисти ви честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

23.05.2018 /19:28

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки