Светослав Метанов от OFFNews с приз в конкурса Web Report за разследването му за БДЖ

16.05.2018 /10:21 | Източник: offnews.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Награда за Светослав Метанов. Снимка: offnews.bg

Журналистът от OFFNews Светослав Метанов спечели наградата в категория "Общество" на конкурса за чиста журналистика Web Rеport за разследването си "БДЖ готвят нов подарък от 4 милиона за наши хора".

Наградите бяха връчени в литературния клуб "Перото" на НДК. Конкурсът Web Report е организиран от портала Dir.bg съвместно с агенцията за иновации Innovation Starter. Слоганът на събитието е "Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната".

Над 150 журналисти премериха сили в петте категории на конкурса. Близо 300 материала бяха изпратени за участие, като 164 бяха допуснати, а 33 финално номинирани.

Сред членовете на журито са журналистиката от Нова телевизия Миролюба Бенатова, главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров, ръководителят на отдел Комуникации в Представителството на ЕК в България Бойко Благоев, журналистът и основател на сайта e-vestnik.bg Иван Бакалов, зам.-председателят на Асоциацията на европейските журналисти - България Мария Черешева, управителят на Центъра за развитие на медиите Яна Пеловска, изпълнителният директор на Нетинфо Христо Христов, както и Владимир Жеглов - основател и председател на борда на директорите на Dir.bg.

Класираните на първо място участници получиха парична награда от 1000 лв. В категория "Образование и култура" бе връчена и награда картина, специално нарисувана за конкурса от художника Павел Митков.

Разследващият материал "Благоевград светна на тъмно", публикуван в "За истината", донесе първа награда на Мариета Димитрова в категория "Икономика". Тя бе връчена от Борислава Денева от Райфайзен банк.

В категория "Технологии и иновации" приза грабна журналистът от в. "Сега" Милчо Миланов с материала "Бийткойнът - каква е реалността", който беше награден от Пламен Апостолов от "Филип Морис".

Диян Божидаров получи награда в категория "Култура и образование" за материала "Децата, които нямат право да спят", публикуван във в. "Сега". Призът беше връчен от Константина Градева от Дънди Прешълс Металс.

Наградата в категория "Дебют" отиде при журналистa Константин Мавров за неговия материал "Чудовищата на българския рап".

м.л.

Сподели в
 

Едва започнало, шоуто „Стани богат“ ще бъде свалено от ефира на Българската национална телевизия (БНТ). Последното му излъчване ще бъде на 13 юни. Според информация от държавната медия вечерното предаване, водено от актьора Михаил Билалов, чиито изяви предизвикаха разнопосочни коментари, което се излъчва от 19 ч., щяло да се върне в ефира от есента.

22.05.2018/19:09

В рамките на една календарна година в БКИ "Дом Витгенщайн" за втори път гостува легендарният български тенор Калуди Калудов.

22.05.2018/16:36

59 творби на четирима изтъкнати фотографи, свързани с темите свобода на мисълта, свобода на изразяването, борба с дискриминацията и борба с насилието над жени, ще бъдат изложени от 25 май до 6 юни 2018 г. на Моста на влюбените в София. Организатор е Бюрото на Европейския парламент в България.

22.05.2018/16:27

На 9 май БНТ освободи дългогодишния си главен продуцент Роберт Ковачев. Решението на новия Управителен съвет на телевизията, ръководена от Константин Каменаров, е било взето още на 24 април, но не е било сведено до знанието на Ковачев.

21.05.2018/10:33

Специалното издание на предаването на програма "Хоризонт" "Неделя 150" предизвика голям интерес сред аудиторията, която имаше възможност да присъства в студиото и да задава въпроси на събеседниците.

20.05.2018/13:46
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Драги колеги, Съюзът на българските журналисти ви честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

23.05.2018 /19:28

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки