Светослав Метанов от OFFNews с приз в конкурса Web Report за разследването му за БДЖ

16.05.2018 /10:21 | Източник: offnews.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Награда за Светослав Метанов. Снимка: offnews.bg

Журналистът от OFFNews Светослав Метанов спечели наградата в категория "Общество" на конкурса за чиста журналистика Web Rеport за разследването си "БДЖ готвят нов подарък от 4 милиона за наши хора".

Наградите бяха връчени в литературния клуб "Перото" на НДК. Конкурсът Web Report е организиран от портала Dir.bg съвместно с агенцията за иновации Innovation Starter. Слоганът на събитието е "Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната".

Над 150 журналисти премериха сили в петте категории на конкурса. Близо 300 материала бяха изпратени за участие, като 164 бяха допуснати, а 33 финално номинирани.

Сред членовете на журито са журналистиката от Нова телевизия Миролюба Бенатова, главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров, ръководителят на отдел Комуникации в Представителството на ЕК в България Бойко Благоев, журналистът и основател на сайта e-vestnik.bg Иван Бакалов, зам.-председателят на Асоциацията на европейските журналисти - България Мария Черешева, управителят на Центъра за развитие на медиите Яна Пеловска, изпълнителният директор на Нетинфо Христо Христов, както и Владимир Жеглов - основател и председател на борда на директорите на Dir.bg.

Класираните на първо място участници получиха парична награда от 1000 лв. В категория "Образование и култура" бе връчена и награда картина, специално нарисувана за конкурса от художника Павел Митков.

Разследващият материал "Благоевград светна на тъмно", публикуван в "За истината", донесе първа награда на Мариета Димитрова в категория "Икономика". Тя бе връчена от Борислава Денева от Райфайзен банк.

В категория "Технологии и иновации" приза грабна журналистът от в. "Сега" Милчо Миланов с материала "Бийткойнът - каква е реалността", който беше награден от Пламен Апостолов от "Филип Морис".

Диян Божидаров получи награда в категория "Култура и образование" за материала "Децата, които нямат право да спят", публикуван във в. "Сега". Призът беше връчен от Константина Градева от Дънди Прешълс Металс.

Наградата в категория "Дебют" отиде при журналистa Константин Мавров за неговия материал "Чудовищата на българския рап".

м.л.

Сподели в
 

Търсят се участници в Европейските младежки медийни дни, които ще се състоят между 16 и 18 октомври 2018 г. в Брюксел, съобщава в писмо до СБЖ представителството на Европейския парламент в София и допълва:

17.08.2018/12:00

Нова телевизия спира предаването на Милен Цветков.Новината бе обявена в прессъобщение за акцентите в есенния тв сезон. Причините не се посочват.

16.08.2018/14:47

Детската лагерна смяна „Млади журналисти” започна днес в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” с участието на деца от цяла България и от Русия. Лице на смяната е известният български телевизионен журналист и автор на над 10 документални филма Наделина Анева. Партнират й нейните колеги Невяна Троянска и Зоя Черешарова, съобщиха за БТА от комплекса.

15.08.2018/15:09

В днешния вълнуващ ден за известния български журналист, поет, когато той навършва два пъти по 40 лета, си припомних как преди време в разговор с него го попитах какво е видял „През прозореца на времето“, заглавието на негова вълнуваща книга, Драго ми отвърна: „Видях времето, което много бърза. Видях едно младо момче, което вървеше след някои илюзии, след мечти, някои сбъднати, повечето несбъднати. Видях себе си.“

13.08.2018/16:24

На 87-годишна възраст ни напусна дългогодишният ръководител на Военна редакция в БНР и БНТ Стефан Симеонов, дал път в творчеството на над 85 журналисти и писатели, отличаван с много държавни награди, двукратен носител на „Златно перо” на СБЖ, както и на Почетен плакет на Съюза

11.08.2018/20:22

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 39 гости

Бързи връзки