Начало
 
 

Музикалните състави на БНР протестират днес пред НДК

17.05.2018 /06:48 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Днешният ще е вече четвъртят протест на музикалните състави на БНР

Протестът започва в 13 ч. край паметника с лъва, докато в НДК ще заседава срещата на върха ЕС-Западни Балкани, организирана от българското европредседателство. Музикантите държат лидерите на ЕС да чуят изпълненията им и да преценят дали професионализмът им отговаря на мизерното заплащане

Музикалните състави на БНР излизат днес на своя вече четвърти протест заради мизерното им заплащане и поставянето под въпрос на самото им съществуване. От 13 ч. те ще свирят край паметника с лъва в градинката пред НДК, докато в самото НДК заседава срещата на върха ЕС-Западни Балкани, организирана от българското европредседателство.

Целта на протестиращите начело с проф. Атанас Карафезлиев е да привлекат вниманието на лидерите на ЕС към проблемите си. Музикантите настояват за по-справедливо, достойно заплащане на висококвалифицирания им труд и се борят за самото съществуване на музикалите състави на БНР.

Съюзът на българските журналисти подкрепя протеста на Симфоничния оркестър, Оркестъра за народна музика, Бигбенда и Смесения хор към БНР.

Подкрепа изразяват също Съюзът на българските композитори, Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Българската музикална асоциация, Федерация „Култура” на КТ „Подкрепа”, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Националния синдикат за радио и телевизия към КНСБ, ансамбъл „Филип Кутев“, Софийската Филхалмония, Синдикалната организация на Народен театър „Иван Вазов“ към КНСБ, ансамбъл „Софийски солисти” и др.

Също пред НДК днес ще има и протест срещу унищожаването на реките. Ще върви и национален протест на превозвачите.

Сподели в
 

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан разказа за развитието на Острова на свободата 60 години след Кубинската революция на среща с медиите в Клуб „Журналист” на СБЖ

18.01.2019/19:13

В края на миналата година гигантъг Google чрез своята най-голяма платформа YouTube заплаши, че ще блокира видеоклипове на територията на Европейския съюз. Безпрецедентното предупреждение беше по повод приетата от Европейския съюз нова Директива за авторското право.

18.01.2019/18:50

От Международната федерация на журналистите (МФЖ) се обръщат към своите членове с призив да подкрепят колегите си от Холандия, които са в стачна готовност с искане за прилично заплащане. Стачката е определена за 25 януари т.г.

15.01.2019/19:58

На среща-дискусия в Клуб „Журналист” на СБЖ венецуелската посланичка разказа за обстановката в нейната страна около поемането на втори президентски мандат от държавния глава Николас Мадуро. Присъствалите подписаха обръщение до парламентите на различни страни с апел да се съдейства за диалога във и около Венецуела и да се спрат политиките на санкции и намеса във вътрешните работи

12.01.2019/13:19

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова увери посланика на Държавата Палестина Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух, че Съюзът ще съдейства Международната федерация на журналистите да активизира усилията си за освобождаване на палестинските колеги

11.01.2019/20:18

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 44 гости

Бързи връзки