Начало
 
 

Музикалните състави на БНР протестират днес пред НДК

17.05.2018 /06:48 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Днешният ще е вече четвъртят протест на музикалните състави на БНР

Протестът започва в 13 ч. край паметника с лъва, докато в НДК ще заседава срещата на върха ЕС-Западни Балкани, организирана от българското европредседателство. Музикантите държат лидерите на ЕС да чуят изпълненията им и да преценят дали професионализмът им отговаря на мизерното заплащане

Музикалните състави на БНР излизат днес на своя вече четвърти протест заради мизерното им заплащане и поставянето под въпрос на самото им съществуване. От 13 ч. те ще свирят край паметника с лъва в градинката пред НДК, докато в самото НДК заседава срещата на върха ЕС-Западни Балкани, организирана от българското европредседателство.

Целта на протестиращите начело с проф. Атанас Карафезлиев е да привлекат вниманието на лидерите на ЕС към проблемите си. Музикантите настояват за по-справедливо, достойно заплащане на висококвалифицирания им труд и се борят за самото съществуване на музикалите състави на БНР.

Съюзът на българските журналисти подкрепя протеста на Симфоничния оркестър, Оркестъра за народна музика, Бигбенда и Смесения хор към БНР.

Подкрепа изразяват също Съюзът на българските композитори, Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Българската музикална асоциация, Федерация „Култура” на КТ „Подкрепа”, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Националния синдикат за радио и телевизия към КНСБ, ансамбъл „Филип Кутев“, Софийската Филхалмония, Синдикалната организация на Народен театър „Иван Вазов“ към КНСБ, ансамбъл „Софийски солисти” и др.

Също пред НДК днес ще има и протест срещу унищожаването на реките. Ще върви и национален протест на превозвачите.

Сподели в
 

Портрети на Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Христо Смирненски, Атанас Далчев и други класици на българската литература красят главната улица на Хасково по случай 24 май.

23.05.2018/19:49

Май е месецът на „Левски”. И на Георги Аспарухов – Гунди. Клубът е създаден в София на 24 май 1914-а. А Гунди е роден на 4 май 1943-та.

22.05.2018/15:55

Много си падам по хората, които щом кажат А, са последователни да стигнат до Я. Та и Петя Пейчева реши да се „подчини“ на този принцип. И ето вече след като написа своето „Досие“ за любителите на мерената реч, взе че сподели и „изпуснатите“ си мисли. „Изпуснах си мислите“ е заглавието на втората й стихосбирка,в която тя, вярна на себе си, споделя чрез поезия своите си преживявания, размисли и страсти.

22.05.2018/11:45

Организаторите на ежегодно провеждащия се на Острова на свободата Международен панаир на туризма осигуриха за журналистите наситена прогорама за опознаване на морските курорти и на културните, исторически и природни забележителности на провинция Виля Клара, откъдето е родом и новият кубински президент Мигел Диас-Канел

18.05.2018/05:49

„Ще продължим да сме с вас в исканията за достойно заплащане на труда ви и винаги ще отстояваме правата на всички медийни работници,” каза преседателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова пред музикантите от БНР, събрали се на протест пред НДК, докато вътре заседаваха лидерите на ЕС

17.05.2018/19:26
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Драги колеги, Съюзът на българските журналисти ви честити 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

23.05.2018 /19:28

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

По повод нападението над разследващия журналист Христо Гешов Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своето възмущение и осъжда този акт на насилие.

15.05.2018 /14:37

 Мнения

Стотици, хиляди столичани утре ще се отправят за Борисовата година, за да отпразнуват 1 май, а заедно с това и Деня на вестник „Дума” и на левия печат.

30.04.2018 /18:12 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

Прославената членка на СЕМ заведе съдебен иск за обида срещу известния журналист и депутат. Искът й е за 23 000 лв. Тя се почувствала „обидена и огорчена” от изказвания на Симов от парламентарната трибуна и от негови публикации, в които той реагира на отправени от Жотева заплахи към друг журналист заради зададен й въпрос

23.02.2018 /18:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки