Начало
 
 

Честита 80-годишнина на колегата Константин Иванов!

04.06.2018 /16:17 | Автор : Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Константин Иванов

Не е за вярване, но един от най-изтънчените журналисти-международници, еталонният професионалист с винаги бодливо перо и с неуморно-ироничен поглед към събитията по света и у нас - Константин Иванов, закръгли 80 години. СБЖ поздравява юбиляра

Коста Иванов, както всички го наричат в колегията, има дълъг и завиден път в професията. Тръгва от Международния отдел на в. „Народна младеж” (издание, „излюпило” не едно от големите имена в българската журналистика), като става и негов завеждащ, а след това и зам.-главен редактор на целия младежки вестник.

Най-„горещите” му години са в началото на 80-те - като кореспондент на в. „Работническо дело” в размирния Бейрут. Бил е и ръководител на Предавания за чужбина в Българското национално радио. Работил е на отговорна позиция и в централата на Международната организация на журналистите в Прага, където го сварват „кадифените” промени през 1989 г.

Пенсионира се като завеждащ Международния отдел на в. „Дума”, но пенсионирани журналисти, както всички знаем, няма. Затова Коста и до днес е едно от ярките пера на „Дума”, а отвреме-навреме ни оказва честта да пише и за сайта на СБЖ.

На 3 юни т.г. той за всеобща изненада се оказа 80-годишен юбиляр. И не, това не е някоя от поредните му шеги, колеги!

Многая лета, Коста! И дано още дълго да държиш високо ориентира за истинска журналистика, прецизен професионализъм и винаги усмихнат хуманизъм!

Сподели в
 

От десетилетия събирам стари илюстровани пощенски картички. И стари снимки. Най-вече от София и Велико Търново. И през ръцете и пред очите ми са минали хиляди...

22.06.2018/18:19

Преваля седмица, откакто почна поредното Световно първенство по футбол. Този път – в Русия. И за пореден път БНТ предава мачовете. Което радва милиони българи.

21.06.2018/21:18

На 19 юни т.г. сайтът ни публикува информация на друг сайт: sofiа.utre.bg, озаглавена „София връчва Награди за ярки постижения в културата за 2018 г.”

20.06.2018/23:46

Красноречив жест към българските журналисти бе включването в програмата на 28-ата национална конференция на Българската библиотечна информационна асоциация на един впечатляващ със задълбочеността си актуален научен доклад - изследване за периодичния печат и краезнанието, изнесен от д-р Анета Донева от Регионалната народна библиотека „Иван Вазов" - Пловдив.

20.06.2018/20:13

„Комуникационното пространство – политическо пространство” бе темата на CEECOM 2018, поредната конференция на мрежата на медийните и комуникационните специалисти от Централна и Източна Европа. Тя установи липса на сериозни сравнителни изследвания в областта на медиите и журналистиката

20.06.2018/06:32
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 40 гости

Бързи връзки