Начало
 
 

БНТ обсъжда как да промени досегашното си лого

08.06.2018 /13:54 | Автор : Айше Сали | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


БНТ обяви конкурса за новото си лого на 5 юни

Българската национална телевизия участва в дискусия на Съюза на българските художници за новото лого на обществената медия.

Генералният директор Константин Каменаров увери художниците и графичните дизайнери, че конкурсът за нов основен графичен знак на телевизията и четирите ѝ програми ще бъде проведен професионално и е отворен към диалог с гилдията.

Уточняването детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица.

Още с обявяването конкурсът за ново лого на БНТ породи дискусия сред българските художници и графични дизайнери. Защо обществената телевизия иска да смени добре познатия графичен знак, каква ще бъде наградата за най-добрите предложения и кой ще ги оценява? Така звучаха основните въпроси на гилдията.

Каменаров иска символът да е бляскав  

Зам.- председателят на Съюза на бъргарските художници (СБХ) Атанас Стайков заяви: Колегията дизайнери е притеснена от трудността на задачата и от малкия срок.

Според графичния дизайнер Филип Бояджиев основното нещо, когато се прави едно лого, е да се съотнесе визията, написана на хартия в някакъв визуален материал: "Такова нещо като тип стратегия, всички ще се съгласим, че в случая няма", заяви дизайнерът.

Основното лого на БНТ трябва да символизира обществената ѝ функция като национална институция и обективен източник на информация. Логата на четирите канала от своя страна трябва да бъдат производни на основния графичен знак и да отразяват особеностите на всеки един от тях.

Константин Каменаров заяви: "Искам новото лого да бъде модерно, искам да бъде бляскаво. Желанието ни е да направим напълно отворен конкурс за всякакви идеи, хрумвания и креативност".

Уточняването на детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица. А как ще изглежда то, ще видим през новия телевизионен сезон, обещават от медията.

Крайният срок за изпращане на предложенията е 5 юли 2018 г.


 

Сподели в
 

За разлика от периода 2005 - 2007 г., когато българският радиопазар изживяваше минибум и това привлече чуждестранни инвеститори, днес тези инвестиции изглеждат като провал от нереализирани очаквания, пише в. "Капитал".

24.06.2018/12:13

Любомир Коларов по линия на майка си Люба Сарачева е свързан с рода на Добри Желязков - Фабрикаджията, първия български индустриалец. А по родословието на баща си е потомък на Хаджи Димитър.

23.06.2018/18:51

Главният редактор на френското сатирично сп. „Шарли ебдо” Лоран Сурисо написа в редакционен коментар в последния брой, че румънците (подобно на всички европейци) нямат чувство за хумор, съобщава румънският сайт Зиаре.

22.06.2018/16:49

Определени текстове в европейската директива за авторското право биха могли да застрашат независимата журналистика и свободата на изразяване в интернет, заяви пред БНР евродепутатката Моника Маковей.

21.06.2018/12:00

Когато местният вестник фалира и хлопне кепенците, това веднага рефлектира върху финансите на всеки отделен жител на съответния град, тъй като разходите на местната администрация за издръжката на публичните дейности се увеличават.

20.06.2018/15:36
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 40 гости

Бързи връзки