Начало
 
 

БНТ обсъжда как да промени досегашното си лого

08.06.2018 /13:54 | Автор : Айше Сали | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


БНТ обяви конкурса за новото си лого на 5 юни

Българската национална телевизия участва в дискусия на Съюза на българските художници за новото лого на обществената медия.

Генералният директор Константин Каменаров увери художниците и графичните дизайнери, че конкурсът за нов основен графичен знак на телевизията и четирите ѝ програми ще бъде проведен професионално и е отворен към диалог с гилдията.

Уточняването детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица.

Още с обявяването конкурсът за ново лого на БНТ породи дискусия сред българските художници и графични дизайнери. Защо обществената телевизия иска да смени добре познатия графичен знак, каква ще бъде наградата за най-добрите предложения и кой ще ги оценява? Така звучаха основните въпроси на гилдията.

Каменаров иска символът да е бляскав  

Зам.- председателят на Съюза на бъргарските художници (СБХ) Атанас Стайков заяви: Колегията дизайнери е притеснена от трудността на задачата и от малкия срок.

Според графичния дизайнер Филип Бояджиев основното нещо, когато се прави едно лого, е да се съотнесе визията, написана на хартия в някакъв визуален материал: "Такова нещо като тип стратегия, всички ще се съгласим, че в случая няма", заяви дизайнерът.

Основното лого на БНТ трябва да символизира обществената ѝ функция като национална институция и обективен източник на информация. Логата на четирите канала от своя страна трябва да бъдат производни на основния графичен знак и да отразяват особеностите на всеки един от тях.

Константин Каменаров заяви: "Искам новото лого да бъде модерно, искам да бъде бляскаво. Желанието ни е да направим напълно отворен конкурс за всякакви идеи, хрумвания и креативност".

Уточняването на детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица. А как ще изглежда то, ще видим през новия телевизионен сезон, обещават от медията.

Крайният срок за изпращане на предложенията е 5 юли 2018 г.


 

Сподели в
 

Медийния пейзаж в България е „катастрофален“ и неслучайно тази тема се появи в мониторинговия доклад на Еврокомисията (ЕК) в този си вид, коментира пред БНР журналистката Светла Петрова.

20.11.2018/16:50

Следователи са установили самоличността на "повече от двама" малтийски граждани, които са смятани за организатори на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, извършено преди 13 месеца, разкрива в. "Таймс ъв Малта", цитиран от Ройтерс.

19.11.2018/18:52

В интервю за телевизията на Дойче веле (ДВ) сръбската премиерка Ана Бърнабич беше бомбардирана с неудобни въпроси. Острата реакция в Сърбия се очакваше: в овладените от държавата медии просто няма критична журналистика.

19.11.2018/12:00

Изненадващо или не поредният мониторингов доклад от Европа този път обръща внимание не само на съдебната ни система и борбата с корупцията, но и на медийната среда.

18.11.2018/18:50

Политологът от изследователския център "Тренд" Димитър Ганев коментира за БТА, че фалшивите новини привличат внимание най-често със скандално заглавие, описващо събитие, което не всеки ден се случва:

17.11.2018/18:53

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки