Начало
 
 

Почина медийният магнат Ердоган Демирьорен

09.06.2018 /15:35 | Източник: БТА/ 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ердоган Демирьорен почина на 80 г. (снимка: hurriyetdailynews.com)

Турският медиен магнат Ердоган Демирьорен почина няколко месеца, след като пое контрола над най-голямата медийна група в страната, съобщи АФП, като се позовава на медицински източници.

Ердоган Демирьорен е починал в болница „Флорънс Найтингейл” в Истанбул, където бе приет в края на май, обяви на пресконференция медицинският координатор на болницата Йозгюр Шамилгил.

Научих с мъка за смъртта му, посочи в съобщение турският президент Реджеп Ердоган, като подчерта, че Демирьорен е "имал сериозни успехи в професионалния си живот" и е индустриалец, "който е дал ценен принос за страната".

Бизнесменът, който бе близък до президента Ердоган, оглавяваше "Демирьорен холдинг", който самият той бе създал. Холдингът, действащ в секторите на енергетиката, строителството и туризма, купи през март основната медийна група в Турция - "Доган холдинг", към която принадлежат в."Хюриет" и турският телевизионен канал СиЕнЕн-тюрк.

Покупката предизвика опасения за независимостта на медиите заради близостта на "Демирьорен холдинг" с властта, в една обстановка на накърняване на свободата на печата.

В запис, разпространен от медиите през 2014 г., мъж, представен като Демирьорен, поднасяше извинения на Ердоган, тогава премиер, след публикуването от в."Миллиет" - вестник от неговата медийна група, на сензационни разкрития за мирния процес с кюрдите, отбелязва АФП. 

Свързани:   Ясен е купувачът на медийната империя „Доган холдинг

Собственикът на основната независима турска медийна група „Доган холдинг” очаква неговите издания да запазят независимостта си, докато той се подготвя да продаде групата на конкурент, смятан за приятелски настроен към Реджеп Ердоган, съобщава ДПА.
Дата: 10.04.2018


 

Сподели в
 

За разлика от периода 2005 - 2007 г., когато българският радиопазар изживяваше минибум и това привлече чуждестранни инвеститори, днес тези инвестиции изглеждат като провал от нереализирани очаквания, пише в. "Капитал".

24.06.2018/12:13

Любомир Коларов по линия на майка си Люба Сарачева е свързан с рода на Добри Желязков - Фабрикаджията, първия български индустриалец. А по родословието на баща си е потомък на Хаджи Димитър.

23.06.2018/18:51

Главният редактор на френското сатирично сп. „Шарли ебдо” Лоран Сурисо написа в редакционен коментар в последния брой, че румънците (подобно на всички европейци) нямат чувство за хумор, съобщава румънският сайт Зиаре.

22.06.2018/16:49

Определени текстове в европейската директива за авторското право биха могли да застрашат независимата журналистика и свободата на изразяване в интернет, заяви пред БНР евродепутатката Моника Маковей.

21.06.2018/12:00

Когато местният вестник фалира и хлопне кепенците, това веднага рефлектира върху финансите на всеки отделен жител на съответния град, тъй като разходите на местната администрация за издръжката на публичните дейности се увеличават.

20.06.2018/15:36
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 40 гости

Бързи връзки