Начало
 
 

Почина медийният магнат Ердоган Демирьорен

09.06.2018 /15:35 | Източник: БТА/ 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ердоган Демирьорен почина на 80 г. (снимка: hurriyetdailynews.com)

Турският медиен магнат Ердоган Демирьорен почина няколко месеца, след като пое контрола над най-голямата медийна група в страната, съобщи АФП, като се позовава на медицински източници.

Ердоган Демирьорен е починал в болница „Флорънс Найтингейл” в Истанбул, където бе приет в края на май, обяви на пресконференция медицинският координатор на болницата Йозгюр Шамилгил.

Научих с мъка за смъртта му, посочи в съобщение турският президент Реджеп Ердоган, като подчерта, че Демирьорен е "имал сериозни успехи в професионалния си живот" и е индустриалец, "който е дал ценен принос за страната".

Бизнесменът, който бе близък до президента Ердоган, оглавяваше "Демирьорен холдинг", който самият той бе създал. Холдингът, действащ в секторите на енергетиката, строителството и туризма, купи през март основната медийна група в Турция - "Доган холдинг", към която принадлежат в."Хюриет" и турският телевизионен канал СиЕнЕн-тюрк.

Покупката предизвика опасения за независимостта на медиите заради близостта на "Демирьорен холдинг" с властта, в една обстановка на накърняване на свободата на печата.

В запис, разпространен от медиите през 2014 г., мъж, представен като Демирьорен, поднасяше извинения на Ердоган, тогава премиер, след публикуването от в."Миллиет" - вестник от неговата медийна група, на сензационни разкрития за мирния процес с кюрдите, отбелязва АФП. 

Свързани:   Ясен е купувачът на медийната империя „Доган холдинг

Собственикът на основната независима турска медийна група „Доган холдинг” очаква неговите издания да запазят независимостта си, докато той се подготвя да продаде групата на конкурент, смятан за приятелски настроен към Реджеп Ердоган, съобщава ДПА.
Дата: 10.04.2018


 

Сподели в
 

Медийния пейзаж в България е „катастрофален“ и неслучайно тази тема се появи в мониторинговия доклад на Еврокомисията (ЕК) в този си вид, коментира пред БНР журналистката Светла Петрова.

20.11.2018/16:50

Следователи са установили самоличността на "повече от двама" малтийски граждани, които са смятани за организатори на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, извършено преди 13 месеца, разкрива в. "Таймс ъв Малта", цитиран от Ройтерс.

19.11.2018/18:52

В интервю за телевизията на Дойче веле (ДВ) сръбската премиерка Ана Бърнабич беше бомбардирана с неудобни въпроси. Острата реакция в Сърбия се очакваше: в овладените от държавата медии просто няма критична журналистика.

19.11.2018/12:00

Изненадващо или не поредният мониторингов доклад от Европа този път обръща внимание не само на съдебната ни система и борбата с корупцията, но и на медийната среда.

18.11.2018/18:50

Политологът от изследователския център "Тренд" Димитър Ганев коментира за БТА, че фалшивите новини привличат внимание най-често със скандално заглавие, описващо събитие, което не всеки ден се случва:

17.11.2018/18:53

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки