Валят снимки за „Една река –десетки райски кътчета“

10.06.2018 /14:07 | Източник: focus-news.net Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Дунав – снимка: Явор Мичев, в регионалния dunavmost.com

Над 250 снимки, направени по поречието на река Дунав, са получени до момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за обявения фотоконкурс на тема „Една река - десетки райски кътчета".

Конкурсът е посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.

Само 5 дни остават до изтичане на крайния срок - 15 юни, в който все още може да се изпращат снимки за включване в надпреварата. Необходимо е кадрите да са заснети в последната година и половина.

Снимките трябва да са между 2 MB и 6 MB и да представят река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: fotodanube@ mrrb.government.bg да се посочат име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката.

Ще ги видим и на „Моста на влюбените" 

За трите най-добри снимки ще има атрактивни призове, предвидени са и много поощрителни награди за останалите участници. Към момента най-активни са гражданите на Силистра, Русе, Видин, Козлодуй, София и Свищов, от които населени места са получени най-много снимки.

Най-младият участник, изпратил свои творби към момента, е на 11 години и е от Русе, а най-възрастният - негова съгражданка на 72 години.
Най-добрите снимки ще станат част от специална изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни.

Част от снимките ще бъдат изложени и на „Моста на влюбените" в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската стратегия - VII годишен форум и министерската среща за туризма.

Конкурсът цели да популяризира най-красивите кътчета по река Дунав и да стимулира туристическите посещения, съчетавайки ги с реализираните към момента десетки проекти за популяризиране и опазване на реката, част от които са по Дунавската стратегия.

Свързани:   Над 50 снимки идват за „Една река – десетки райски кътчета“

Повече от 50 снимки, които представят река Дунав, са получени само за седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обявения фотоконкурс на тема „Една река – десетки райски кътчета“.
Дата: 14.05.2018


 

Сподели в
 

В първата си голяма реч след убийството на журналиста Джамал Хашоги от саудитски агенти саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд изрази подкрепа за сина си, престолонаследника Мохамед бин Салман, и изобщо не спомена обвиненията, че принцът е наредил убийството, предаде АП от Рияд.

20.11.2018/14:25

Американският президент Доналд Тръмп обеща "много пълен доклад" за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги всеки момент, предаде ДПА.

19.11.2018/16:51

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разполага със записа от убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, но не иска да го слуша, защото съдържанието му е много жестоко, предаде АФП.

18.11.2018/21:17

Британската информационна агенция Reuters обяви, че започва вътрешна реорганизация на европейските си редакции, която ще се изрази в съкращаване на десетки работни места.

18.11.2018/12:27

Откриването на начин за оценка на комуникациите от известно време провокира, събира и разделя позициите на журналисти, PR и маркетинг експерти, представители на бизнеса и изследователи на комуникационните науки.

17.11.2018/15:55

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки