Валят снимки за „Една река –десетки райски кътчета“

10.06.2018 /14:07 | Източник: focus-news.net Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Дунав – снимка: Явор Мичев, в регионалния dunavmost.com

Над 250 снимки, направени по поречието на река Дунав, са получени до момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за обявения фотоконкурс на тема „Една река - десетки райски кътчета".

Конкурсът е посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.

Само 5 дни остават до изтичане на крайния срок - 15 юни, в който все още може да се изпращат снимки за включване в надпреварата. Необходимо е кадрите да са заснети в последната година и половина.

Снимките трябва да са между 2 MB и 6 MB и да представят река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: fotodanube@ mrrb.government.bg да се посочат име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката.

Ще ги видим и на „Моста на влюбените" 

За трите най-добри снимки ще има атрактивни призове, предвидени са и много поощрителни награди за останалите участници. Към момента най-активни са гражданите на Силистра, Русе, Видин, Козлодуй, София и Свищов, от които населени места са получени най-много снимки.

Най-младият участник, изпратил свои творби към момента, е на 11 години и е от Русе, а най-възрастният - негова съгражданка на 72 години.
Най-добрите снимки ще станат част от специална изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни.

Част от снимките ще бъдат изложени и на „Моста на влюбените" в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската стратегия - VII годишен форум и министерската среща за туризма.

Конкурсът цели да популяризира най-красивите кътчета по река Дунав и да стимулира туристическите посещения, съчетавайки ги с реализираните към момента десетки проекти за популяризиране и опазване на реката, част от които са по Дунавската стратегия.

Свързани:   Над 50 снимки идват за „Една река – десетки райски кътчета“

Повече от 50 снимки, които представят река Дунав, са получени само за седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обявения фотоконкурс на тема „Една река – десетки райски кътчета“.
Дата: 14.05.2018


 

Сподели в
 

През дългия си творчески живот съм попадал в редакционните карета на различни вестници и списания, пише авторът на в. "Стършел" в послание до редакцията:

25.06.2018/13:53

Част от детството на Петър Пунчев минава в Сирия, където учи във френски лицей в Дамаск. После е във френската гимназия в София. Завършва с отличие Московския държавен университет “Ломоносов”.

24.06.2018/18:50

Българските медии в Сърбия ще получат 535 000 евро годишна субсидия. Това потвърдиха след срещата с представители на българското малцинство в сръбския Димитровград президентите Румен Радев и Александър Вучич, съобщава БНР.

23.06.2018/12:12

Сръбският министър за иновациите и технологическото развитие Ненад Попович смята, че поради опасността от фалшиви новини трябва да се създаде правителствена работна група, която да се бори с тази напаст.

22.06.2018/14:33

Журналистът и д-р по история Атанас Панайотов и Марияна Кръстева, директор на Военноморския музей във Варна, събират в книга на едно място завладяващите истории на българските черноморски фарове.

21.06.2018/16:51
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 37 гости

Бързи връзки