Валят снимки за „Една река –десетки райски кътчета“

10.06.2018 /14:07 | Източник: focus-news.net Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Дунав – снимка: Явор Мичев, в регионалния dunavmost.com

Над 250 снимки, направени по поречието на река Дунав, са получени до момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за обявения фотоконкурс на тема „Една река - десетки райски кътчета".

Конкурсът е посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.

Само 5 дни остават до изтичане на крайния срок - 15 юни, в който все още може да се изпращат снимки за включване в надпреварата. Необходимо е кадрите да са заснети в последната година и половина.

Снимките трябва да са между 2 MB и 6 MB и да представят река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: fotodanube@ mrrb.government.bg да се посочат име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката.

Ще ги видим и на „Моста на влюбените" 

За трите най-добри снимки ще има атрактивни призове, предвидени са и много поощрителни награди за останалите участници. Към момента най-активни са гражданите на Силистра, Русе, Видин, Козлодуй, София и Свищов, от които населени места са получени най-много снимки.

Най-младият участник, изпратил свои творби към момента, е на 11 години и е от Русе, а най-възрастният - негова съгражданка на 72 години.
Най-добрите снимки ще станат част от специална изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни.

Част от снимките ще бъдат изложени и на „Моста на влюбените" в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската стратегия - VII годишен форум и министерската среща за туризма.

Конкурсът цели да популяризира най-красивите кътчета по река Дунав и да стимулира туристическите посещения, съчетавайки ги с реализираните към момента десетки проекти за популяризиране и опазване на реката, част от които са по Дунавската стратегия.

Свързани:   Над 50 снимки идват за „Една река – десетки райски кътчета“

Повече от 50 снимки, които представят река Дунав, са получени само за седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обявения фотоконкурс на тема „Една река – десетки райски кътчета“.
Дата: 14.05.2018


 

Сподели в
 

Най-голямата опозиционна партия в южната ни съседка - „Нова демокрация“ на Кириакос Мицотакис, инструктира членовете си да не дават изявления за Гръцкото държавното радио и телевизия ERT.

20.09.2018/15:22

Две години преди да закръгли 100-годишнината си, турският „Държавен вестник” спря да излиза, съобщават местните медии.

19.09.2018/16:45

Медийните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ продължават да очакват лауреати за 7-и път. В надпреварата, носеща името на покойната знакова журналистка от БНТ, могат да кандидатстват колеги от всички родни медии – те могат да се самономинират или да бъдат предложени от друг.

18.09.2018/15:25

Десетки мианмарци протестираха в столицата Янгон срещу осъждането на двама журналисти и против нарастващите ограничения срещу свободата на словото в страната въпреки идването на власт на правителство, съставено от цивилни, предаде АФП.

17.09.2018/12:00

Настоящият текст не е критика, не е провокация, не е противопоставяне, заяждане или обичайното отрицание на всяко ново явление, той е, както казва в своята легендарна телевизионна поредица Кенет Кларк, едно лично гледище. Става дума за новата визия на БНТ.

17.09.2018/10:23

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители, за които се приемат предложения до 15 октомври 2018 г.

18.09.2018 /21:09

Европейският парламент (ЕП) прие спорната и преработвана реформа на разпоредбите за авторското право. На сесията в Страсбург евродепутатите одобриха с мнозинство от 438 гласа „за“, 226 „против“ и 39 „въздържали се“ позицията, която задължава интернет гигантите да заплащат труда на журналистите и артистите, когато използват техни произведения. Журналистите също така трябва да получават дял от всяко възнаграждение, свързано с авторското право, получавано от издателските къщи, реши ЕП.

12.09.2018 /16:56

С тези думи президентът на Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) Могенс Бличер Биерегард отправя призив към Европейския парламент да гласува законопроекта за авторското право, предложен от страните-членки на ЕС.

08.09.2018 /17:47

 Мнения

Във връзка със задържането в РПУ Радомир на двамата журналисти от OCCRP – Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биру от Rise Romania – румънския партньор на "Биволъ", изразявам недоумението и категоричния си протест срещу ареста на представители на медии и нарушаването на правата на нашите колеги по време на изпълнение на служебните им задължения.

14.09.2018 /16:14 | Автор: Иван Върбанов | Източник: СБЖ

За читателите на сайта на СБЖ може би не е потребно да се припомня кой е Борис Ангелушев. И все пак... Роден през 1902-ра в Пловдив, учи в Художествената кадемия в Берлин, после отива в Прага, живее и в Цюрих, завръща се в родината си.

09.09.2018 /23:16 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки