Остават 2 дни за участие в курса на M100YEJ в Потсдам

10.06.2018 /18:53 | Източник: АЕЖ - България Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Краен срок за кандидатстване: 12 юни 2018 г.

M100 Young European Journalists (M100YEJ) е обучение за млади журналисти и редактори в рамките на ежегодната конференция M100 Sanssouci Colloquium в Потсдам, Германия.

Освен че придобиват теоретични и практически познания в областта на журналистиката, участниците се запознават с връстници и съмишленици от различни държави и полагат основите на  бъдещо сътрудничество.

В края на работилницата, която протича на английски език, младите журналисти присъстват на M100 Sanssouci Colloquium. Международната конференция събира водещи европейски журналисти, коментатори, собственици на медии и обществени фигури.

По време на форума организаторите връчват наградата M100 Media Award. Сред лауреатите през последните няколко години е италианският разследващ журналист Роберто Савиано, придобил световна известност с книгите и статиите си за мафията в родината си.

През тази година M100YEJ ще се проведе в периода 10-19 септември. Темата на обучението ще бъде „Журналистиката и политическото образование в социалните мрежи“. Целта е да бъдат намерени начини за достигане до младите хора онлайн, така че те да могат да придобият по-критично мислене и основни познания за политическите процеси и явления, които влияят върху настоящето и бъдещето им.

Условия за участие:  

Обучението е насочено към журналисти на възраст от 18 до 26 години от Европа, страните от Източното партньорство (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна) и Русия.

Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формуляр. Освен CV и мотивационно писмо кандидатите трябва да предадат и есе, в което излагат своя интерпретация на понятието „политическо образование в социалните мрежи“, описват възможностите и ограниченията за политическо образование в собствената си страна с помощта на конкретен казус или проект, и споделят свои идеи за потенциален проект за политическо образование.

Необходимите документи трябва да бъдат изпратени до "София Велек" на имейл адрес: s.wellek@m100potsdam.org.

Преминалите успешно пресявката по документи ще бъдат поканени на интервю, което ще се осъществи по Skype. След интервютата ще бъдат избрани 25 млади журналисти, които ще могат да се включат в работилницата. Организаторите покриват разходите за транспорт, настаняване и храна.

Подробна информация за условията за участие в M100YEJ, начина на кандидатстване и носителите на наградата M100 Media Award ще намерите на сайта на M100 Sanssouci Colloquium.  


 

Сподели в
 

Месец преди тържественото честване официалния празник на град Лясковец – Петровден, за лясковските ученици беше обявен фотоконкурс под наслов „Обичам те мой, роден край”.

24.06.2018/14:35

Днес можем да говорим за епидемия по отношение на езика на омразата и за използването на един нов и много по-могъщ инструментариум, какъвто е интернет.

23.06.2018/17:13

Община Русе обявява статута на XI националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“:

22.06.2018/18:51

Управителният съвет на Българска стопанска камара (БСК) избра за свой изпълнителен председател Радосвет Радев – досега изпълнителен директор на "Дарик радио" АД.

21.06.2018/18:50

"В момента работим на ръба", каза в интервю за БНР Иван Бунков, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ).

19.06.2018/16:51
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 41 гости

Бързи връзки