„Нов живот“ представя отличената от БАРМ Божидара Ангелова

11.06.2018 /18:53 | Източник: Нов живот/ СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Божидара Ангелова рисува и карикатури в „Нов живот“

Журналистката Божидара Ангелова от кърджалийския в. „Нов живот“ е сред новите лауреати на голямата годишна награда на Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ ) „Св. Константин-Кирил Философ”, пише вестникът.

Новината дойде от Горна Оряховица, където се събра цветът на регионалната журналистика за 15-ата церемония по връчване на годишните награди на БАРМ.

Разследването на Божидара Ангелова „Каскада „Горна Арда“ много пари за нищо“, поредица от 7 заглавия, бе публикувано през юли 2017 г. в регионалния „Нов живот“ и в сайта му.

То бе оценено високо и единодушно от авторитетното жури, което присъди на журналистката от Кърджали най-високата награда на БАРМ. Статуетката „Св. Константин Кирил Философ“, която получи Божидара Ангелова, е дело на склуптора Емил Пенчев, който също е от Кърджали.

Създава и „Здравей, Книгария“

Божидара Ангелова е между другото и ръководителка на Поетичния клуб на младите журналисти в Кърджали. Пише и приказки. Наскоро излезе от печат първата, от общо 3 части, на романа й за деца „Здравей, Книгария“.

В сюжета на „Здравей, Книгария“ по неповторим начин са преплетени: една цяла приказна история и отделни самостоятелни приказки с образователен характер; художествена измислица с факти и събития от реалния живот; забавни случки със сериозни изводи, което прави книгата четивна, интересна и полезна.

Поредицата е замислена и като помагало, ориентир, как децата да започнат сами да пишат творчески текстове. В първата част любопитковците могат да научат какъв е процесът на изработка на една книга, кои са най-странните книжни издания в човешката история и други любопитни неща за книгите.

Интересен факт е, че Божидара Ангелова създава тази своя четвърта поред книга в творчески тандем със сина и дъщеря си.

Свързани:   Елена Велкова е сред наградените 7 журналисти от БАРМ

Горнооряховската журналистка Елена Велкова, която е главен редактор на в. "Седмицата", спечели Годишна награда за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ“.
Дата: 09.06.2018


 

Сподели в
 

Българската социалистическа партия (БСП) внася документите за искането на лиценз за партийната си телевизията си до края на седмицата.

20.09.2018/09:04

„Ню Йорк таймс“ е основан на 18 септември 1851 г. от Хенри Джарвис Реймънд и Джордж Джоунс. Реймънд също така е един от основателите на агенция Асошиейтед прес през 1856 г.

19.09.2018/09:03

Радио София отпразнува своя 11-и рожден ден. Пред микрофона на БНР Светослав Костов - директорът на Радио София - поздрави по този повод работещите в медията и отчете:

18.09.2018/13:55

След 23 години прекъсване „Космос“, с който поколения жадни за знания българи израснаха, се възражда в луксозно пълноцветно списание от 21 септември. Изработват го екипът на в. "168 часа" и научни експерти.

18.09.2018/09:02

На 17 септември (понеделник) в ефира на БНТ1 стартира „Спортисимо“ - новото развлекателно предаване за любителите на спорта. Ето каква е фабулата:

17.09.2018/09:01

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители, за които се приемат предложения до 15 октомври 2018 г.

18.09.2018 /21:09

Европейският парламент (ЕП) прие спорната и преработвана реформа на разпоредбите за авторското право. На сесията в Страсбург евродепутатите одобриха с мнозинство от 438 гласа „за“, 226 „против“ и 39 „въздържали се“ позицията, която задължава интернет гигантите да заплащат труда на журналистите и артистите, когато използват техни произведения. Журналистите също така трябва да получават дял от всяко възнаграждение, свързано с авторското право, получавано от издателските къщи, реши ЕП.

12.09.2018 /16:56

С тези думи президентът на Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) Могенс Бличер Биерегард отправя призив към Европейския парламент да гласува законопроекта за авторското право, предложен от страните-членки на ЕС.

08.09.2018 /17:47

 Мнения

Във връзка със задържането в РПУ Радомир на двамата журналисти от OCCRP – Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биру от Rise Romania – румънския партньор на "Биволъ", изразявам недоумението и категоричния си протест срещу ареста на представители на медии и нарушаването на правата на нашите колеги по време на изпълнение на служебните им задължения.

14.09.2018 /16:14 | Автор: Иван Върбанов | Източник: СБЖ

За читателите на сайта на СБЖ може би не е потребно да се припомня кой е Борис Ангелушев. И все пак... Роден през 1902-ра в Пловдив, учи в Художествената кадемия в Берлин, после отива в Прага, живее и в Цюрих, завръща се в родината си.

09.09.2018 /23:16 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки