„Нов живот“ представя отличената от БАРМ Божидара Ангелова

11.06.2018 /18:53 | Източник: Нов живот/ СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Божидара Ангелова рисува и карикатури в „Нов живот“

Журналистката Божидара Ангелова от кърджалийския в. „Нов живот“ е сред новите лауреати на голямата годишна награда на Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ ) „Св. Константин-Кирил Философ”, пише вестникът.

Новината дойде от Горна Оряховица, където се събра цветът на регионалната журналистика за 15-ата церемония по връчване на годишните награди на БАРМ.

Разследването на Божидара Ангелова „Каскада „Горна Арда“ много пари за нищо“, поредица от 7 заглавия, бе публикувано през юли 2017 г. в регионалния „Нов живот“ и в сайта му.

То бе оценено високо и единодушно от авторитетното жури, което присъди на журналистката от Кърджали най-високата награда на БАРМ. Статуетката „Св. Константин Кирил Философ“, която получи Божидара Ангелова, е дело на склуптора Емил Пенчев, който също е от Кърджали.

Създава и „Здравей, Книгария“

Божидара Ангелова е между другото и ръководителка на Поетичния клуб на младите журналисти в Кърджали. Пише и приказки. Наскоро излезе от печат първата, от общо 3 части, на романа й за деца „Здравей, Книгария“.

В сюжета на „Здравей, Книгария“ по неповторим начин са преплетени: една цяла приказна история и отделни самостоятелни приказки с образователен характер; художествена измислица с факти и събития от реалния живот; забавни случки със сериозни изводи, което прави книгата четивна, интересна и полезна.

Поредицата е замислена и като помагало, ориентир, как децата да започнат сами да пишат творчески текстове. В първата част любопитковците могат да научат какъв е процесът на изработка на една книга, кои са най-странните книжни издания в човешката история и други любопитни неща за книгите.

Интересен факт е, че Божидара Ангелова създава тази своя четвърта поред книга в творчески тандем със сина и дъщеря си.

Свързани:   Елена Велкова е сред наградените 7 журналисти от БАРМ

Горнооряховската журналистка Елена Велкова, която е главен редактор на в. "Седмицата", спечели Годишна награда за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ“.
Дата: 09.06.2018


 

Сподели в
 

На 24 юни 2018 г. талантливият и познат в по-голямата част от света френски радиоводещ Жан-Луи Фулкие би отпразнувал 75-годишния си юбилей, отбелязва в календара си БТА. Фулкие почина на 11 декември 2013 г.

25.06.2018/09:01

Общо 635 журналисти от 34 страни са получили акредитации, за да отразяват предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция днес, предаде Анадолската агенция.

24.06.2018/09:03

В читалище„Никола Вапцаров“ в Благоевград творецът Димитър Христов представя пред съгражданите си стихосбирките „Хармония“ и „Тъги и наздравици“.

23.06.2018/15:41

Устният изпит по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се провежда еднократно само за редовната кандидатстудентска изпитна сесия, съобщават от учебното заведение:

23.06.2018/09:02

Клуб „Журналистика’’ от Кърджали участва на живо в предавания в националните телевизии „Европа“ и „Евроком“ в рамките на проекта „Приятели“, осъществен от ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали.

22.06.2018/09:04
?>

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За държавния глава ще бъде чест да е патрон на честванията за 125-годишнината на организираното журналистическо движение у нас, се посочва в писмо от Президентството до председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

31.05.2018 /18:52

Председателите на журналистическите дружества са уведомени с писмо от председателя на УС на СБЖ какви са цените за съюзните членове в Международния дом на журналистите край Варна в различните периоди на летния сезон на 2018 г.

31.05.2018 /18:25

Отправеното му обвинение в държавна измяна може да се сравни само с драматичните гонения срещу хвърлените зад решетките турски или палестински журналисти, смята председателят на УС на СБЖ

17.05.2018 /12:15

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 40 гости

Бързи връзки