„Нов живот“ представя отличената от БАРМ Божидара Ангелова

11.06.2018 /18:53 | Източник: Нов живот/ СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Божидара Ангелова рисува и карикатури в „Нов живот“

Журналистката Божидара Ангелова от кърджалийския в. „Нов живот“ е сред новите лауреати на голямата годишна награда на Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ ) „Св. Константин-Кирил Философ”, пише вестникът.

Новината дойде от Горна Оряховица, където се събра цветът на регионалната журналистика за 15-ата церемония по връчване на годишните награди на БАРМ.

Разследването на Божидара Ангелова „Каскада „Горна Арда“ много пари за нищо“, поредица от 7 заглавия, бе публикувано през юли 2017 г. в регионалния „Нов живот“ и в сайта му.

То бе оценено високо и единодушно от авторитетното жури, което присъди на журналистката от Кърджали най-високата награда на БАРМ. Статуетката „Св. Константин Кирил Философ“, която получи Божидара Ангелова, е дело на склуптора Емил Пенчев, който също е от Кърджали.

Създава и „Здравей, Книгария“

Божидара Ангелова е между другото и ръководителка на Поетичния клуб на младите журналисти в Кърджали. Пише и приказки. Наскоро излезе от печат първата, от общо 3 части, на романа й за деца „Здравей, Книгария“.

В сюжета на „Здравей, Книгария“ по неповторим начин са преплетени: една цяла приказна история и отделни самостоятелни приказки с образователен характер; художествена измислица с факти и събития от реалния живот; забавни случки със сериозни изводи, което прави книгата четивна, интересна и полезна.

Поредицата е замислена и като помагало, ориентир, как децата да започнат сами да пишат творчески текстове. В първата част любопитковците могат да научат какъв е процесът на изработка на една книга, кои са най-странните книжни издания в човешката история и други любопитни неща за книгите.

Интересен факт е, че Божидара Ангелова създава тази своя четвърта поред книга в творчески тандем със сина и дъщеря си.

Свързани:   Елена Велкова е сред наградените 7 журналисти от БАРМ

Горнооряховската журналистка Елена Велкова, която е главен редактор на в. "Седмицата", спечели Годишна награда за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ“.
Дата: 09.06.2018


 

Сподели в
 

БНТ става част от инициативата "Световен ден на телевизията". 22-рото й издание протича под мотото "Телевизията отваря сърцата, мислите и очите" и фокусира общественото внимание върху огромния потенциал на медията да забавлява, вдъхновява и информира.

21.11.2018/13:51

Белият дом е решил да върне в крайна сметка окончателно акредитацията на журналиста от Си Ен Ен Джим Акоста, предаде АП. Така се слага край на съдебна битка.

21.11.2018/09:03

Германия ще прекрати доставките на оръжие за Саудитска Арабия заради случая с убийството на журналиста Джамал Хашоги, заяви германското министерство на икономиката, цитирано от ДПА.

20.11.2018/09:02

Известният журналист и публицист Тодор Коруев кани всички свои читатели и почитатели на столичната премиера на своята нова книга „Още животописи”.

19.11.2018/09:01

Професионалният фотограф Боби Костадинов представя фотоизложбата си "Прегръдката на дуализма" в "Клуба на фоторепортерите" в София, съобщават за БТА организаторите.

18.11.2018/09:07

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки