Начало
 
 

Виетнам награди Къдринка Къдринова за репортажите й от Да Нанг

05.07.2018 /17:02 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Вицепремиерът и външен министър на Виетнам Фам Бин Мин връчва наградата на Къдринка Къдринова. Снимка: Любомир Николов

Вицепремиерът и външен министър на Виетнам Фам Бин Мин, който гостува у нас, връчи на отговорната редакторка на сайта на СБЖ присъдена й награда за нейното отразяване на годишната среща на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество, състояла се миналата есен във виетнамския град Да Нанг

Наградата е присъдена в конкурс, който се провежда ежегодно във Виетнам и отличава публикации на чуждестранни журналисти, посветени на страната. Къдринка Къдринова вече е била отличавана в него също така и през 2016 и 2017 г.

Тази година призът е за репортажите й от виетнамския град Да Нанг, който миналата есен домакинства на годишната среща на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество. По покана на виетнамското външно министерство, Къдринова бе специален пратеник там на сайта на СБЖ и на сайта „Барикада”. Отразяването на световното събитие намери място и в двете онлайн издания.

Наградата бе връчена на Къдринова на церемония във виетнамското посолство в София от гостувалия у нас вицепремиер и министър на външните работи на Виетнам Фам Бин Мин в присъствието на посланик Нгуен Тхи Хонг Оан и на много представители на виетнамската общност в България.

Отличената авторка благодари за високата оценка на нейния журналистически труд и увери, че и занапред ще продължи да спомага за развитие на традиционното приятелство между България и Виетнам.

Къдринка Къдринова е посещавала пет пъти Виетнам и е автор на книгата „Виетнам - феникс и дракон”, излязла през 2009 г. на български, а през 2010 г. - и на английски, в допълнена версия. За книгата си и за други свои журналистически публикации на виетнамски теми Къдринова бе удостоена през 2010 г. с виетнамския медал „Дружба”, който й бе връчен в София от тогавашната вицепрезидентка на страната Нгуен Тхи Зоан.

Сподели в
 

„Давай, Ник, покажи им!” - написа президентът на САЩ в Туитър по повод жалба на гимназиста Никълъс Сендмън заради медийно отразяване на дискусионен епизод от януари, при който млади привърженици на шефа на Белия дом са се държали заплашително с индиански активист и ветеран. Искът е за 250 милиона долара и цели да разори 150-годишния вестник, който е критичен към Тръмп

21.02.2019/13:33

Обсъждането, в което ще вземат участие експерти, дипломати и журналисти, ще се състои в Пресклуба на БТА на 19 февруари 2019 г. от 11.00 до 13.00 ч.

17.02.2019/21:08

По покана на председателя на СБЖ Снежана Тодорова гост на Съюза беше известната българистка и славистка, голям приятел на нашата страна, проф. Людмила Карпенко, преподавател в Самарския университет. Тя се срещна с български журналисти и сподели защо е предпочела да изучава български език и да учи студентите не само на него, а и да обичат нашата страна.

14.02.2019/16:34

На специална церемония димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” отличи петима свои читатели с почетното звание Посланик на книжовното средище.

13.02.2019/19:01

250 000 лв. са необходими, за да може корабът-светиня „Радецки“ да продължи да изпълнява историческата си мисия. Затова е организирана дарителска кампания. Като организация с мисия Съюзът на българските журналисти(СБЖ) подкрепи тази родолюбива инициатива на Гражданско сдружение „Енергийно бъдеще за България“ и Общонародната фондация „Христо Ботев“.

11.02.2019/16:43

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки