Начало
 
 

Виетнам награди Къдринка Къдринова за репортажите й от Да Нанг

05.07.2018 /17:02 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Вицепремиерът и външен министър на Виетнам Фам Бин Мин връчва наградата на Къдринка Къдринова. Снимка: Любомир Николов

Вицепремиерът и външен министър на Виетнам Фам Бин Мин, който гостува у нас, връчи на отговорната редакторка на сайта на СБЖ присъдена й награда за нейното отразяване на годишната среща на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество, състояла се миналата есен във виетнамския град Да Нанг

Наградата е присъдена в конкурс, който се провежда ежегодно във Виетнам и отличава публикации на чуждестранни журналисти, посветени на страната. Къдринка Къдринова вече е била отличавана в него също така и през 2016 и 2017 г.

Тази година призът е за репортажите й от виетнамския град Да Нанг, който миналата есен домакинства на годишната среща на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество. По покана на виетнамското външно министерство, Къдринова бе специален пратеник там на сайта на СБЖ и на сайта „Барикада”. Отразяването на световното събитие намери място и в двете онлайн издания.

Наградата бе връчена на Къдринова на церемония във виетнамското посолство в София от гостувалия у нас вицепремиер и министър на външните работи на Виетнам Фам Бин Мин в присъствието на посланик Нгуен Тхи Хонг Оан и на много представители на виетнамската общност в България.

Отличената авторка благодари за високата оценка на нейния журналистически труд и увери, че и занапред ще продължи да спомага за развитие на традиционното приятелство между България и Виетнам.

Къдринка Къдринова е посещавала пет пъти Виетнам и е автор на книгата „Виетнам - феникс и дракон”, излязла през 2009 г. на български, а през 2010 г. - и на английски, в допълнена версия. За книгата си и за други свои журналистически публикации на виетнамски теми Къдринова бе удостоена през 2010 г. с виетнамския медал „Дружба”, който й бе връчен в София от тогавашната вицепрезидентка на страната Нгуен Тхи Зоан.

Сподели в
 

Днес единствено сайтът на СБЖ ви информира за едно изключително събитие, което току-що стартира и е с крайна цел… Северния полюс. Копие на Самарското знаме, подарено на българското опълчение по време на Руско-турската война 1877-1878 г., за първи път ще бъде развято на Северния полюс.

20.07.2018/14:46

Навършиха се 130 г от рождението и 50 г от кончината на Райчо Славов, когото Свиленград помни няма да забрави като голям писател и журналист.

20.07.2018/12:39

Преди 190 години се е родил човекът, изрекъл словата: „Отечеството ми е Русия, родината - Тверската земя, а сърцето и любовта ми е България“. Генерал-фелдмаршал Йосиф Гурко, чийто живот и дейност,събраха в клуб „Журналист“, в СБЖ, известни историци, журналисти, дипломати и хора на изкуството.

15.07.2018/19:19

„Естествените полети на човешкия ум не са от удоволствие на удоволствие, а от надежда на надежда“, е написал Самюел Джонсън. И че няма нищо по-велико и по-силно от надеждата се разбра и на благотворителната вечер в клуб „Журналист“ в СБЖ, която събра приятели и всички, които припознаха свой най-близък човек в лицето на Надежда Огойска – една млада и красива българка, майка на две български деца, непожалена от тежка и коварна болест. Организатор на този празник на добротата и светлината бе журналистът, поетът и член на УС на СБЖ Ивайло Диманов, който беше подкрепен от всички в Съюза.

14.07.2018/20:01

Този колега – известен от години от БНР, от вестниците „Труд”, „168 часа”, „7 дни спорт”, „Ретро”, „Свободен народ”, „Галерия” – е рядко срещано съчетание на помнещ се с написаното журналист.

11.07.2018/09:57
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки