В Асеновград е открита фотоизложба на студенти и ученици

07.07.2018 /15:55 | Автор : Ивайло Ачев | Източник: аctualno.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Петимата дават първа изложба (снимка: asenovgradnews.com)

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици в Математическата гимназия в Пловдив, са събрани във фотоизложба в Асеновград.

Събитието е първото от поредица, носеща името „Ние сме тук” и инициирана от "Театрална работилница за мечти". Снимките са почти натурални, обработката им е в много малък аспект, обясниха за аctualno.com инициаторите.

Младите фотографи, събрали фотоизкуството в експозиция, са на възраст между 17 и 23 години: Велимира Терзиева, Калоян Новаков, Петър Колев, Дона Шопова и Пламена Пеева (на снимката).

Идеята е възникнала съвсем спонтанно. Главната ѝ цел са младите хора и идеите им в различни аспекти – изкуство, наука и всичко, което им е интересно. Задачата е да се подпомогне развитието на уменията на талантливи младежи. В "Ние сме тук" няма да може да участва всеки, посочиха създателите и реализаторите на инициативата.

Светът през обектива на младите 

Идеята е да се увеличава броят на мероприятията с качествено съдържание, да се избяга от посредственост и комерсиализъм и светът да бъде представен такъв, какъвто го виждат младите хора.

За експозицията не е зададена тема. Всеки от авторите е решил индивидуално какво да представи. Част от творбите изразяват човешки емоции, други показват красотата на природата около нас, а трети ни запознават с непознати кътчета от България.

"Колкото повече ние разглеждаме фотографиите, толкова повече наистина виждаме света на всеки един от тях – техния свят, на младите. А той, оказа се, не е различен от нашия. Нито от този, който е бил преди нас. Просто техният поглед е различен. Само погледът, светът е същият", каза в заключение Изабела Шопова.

Куратор на изложбата е Георги Сердарев, а технически изпълнител - Георги Чакъров, които безвъзмездно са отдали труда си за каузата на младежите от Асеновград. Експозицията е разположена в бившия Военен клуб, като тя може да бъде разгледана безплатно от понеделник до петък от 10:00 ч. до 13:30 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота – от 10:00 ч. до 13:00 ч.


 

Сподели в
 

Германия ще прекрати доставките на оръжие за Саудитска Арабия заради случая с убийството на журналиста Джамал Хашоги, заяви германското министерство на икономиката, цитирано от ДПА.

20.11.2018/09:02

Известният журналист и публицист Тодор Коруев кани всички свои читатели и почитатели на столичната премиера на своята нова книга „Още животописи”.

19.11.2018/09:01

Професионалният фотограф Боби Костадинов представя фотоизложбата си "Прегръдката на дуализма" в "Клуба на фоторепортерите" в София, съобщават за БТА организаторите.

18.11.2018/09:07

По програма „Христо Ботев“ БНР ще излъчи днес единственото интервю, дадено за българска медия, с Корин Велла, сестра на убитата малтийска журналистка Дафне Галиция.

17.11.2018/09:06

Саудитският главен прокурор Сауд ал Моджеб поиска смъртни присъди за петима обвиняеми по случая с журналиста Джамал Хашоги, убит миналия месец в саудитското консулство в Истанбул, но напълно оневини влиятелния престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, предаде ДПА.

16.11.2018/09:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки