В Асеновград е открита фотоизложба на студенти и ученици

07.07.2018 /15:55 | Автор : Ивайло Ачев | Източник: аctualno.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Петимата дават първа изложба (снимка: asenovgradnews.com)

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици в Математическата гимназия в Пловдив, са събрани във фотоизложба в Асеновград.

Събитието е първото от поредица, носеща името „Ние сме тук” и инициирана от "Театрална работилница за мечти". Снимките са почти натурални, обработката им е в много малък аспект, обясниха за аctualno.com инициаторите.

Младите фотографи, събрали фотоизкуството в експозиция, са на възраст между 17 и 23 години: Велимира Терзиева, Калоян Новаков, Петър Колев, Дона Шопова и Пламена Пеева (на снимката).

Идеята е възникнала съвсем спонтанно. Главната ѝ цел са младите хора и идеите им в различни аспекти – изкуство, наука и всичко, което им е интересно. Задачата е да се подпомогне развитието на уменията на талантливи младежи. В "Ние сме тук" няма да може да участва всеки, посочиха създателите и реализаторите на инициативата.

Светът през обектива на младите 

Идеята е да се увеличава броят на мероприятията с качествено съдържание, да се избяга от посредственост и комерсиализъм и светът да бъде представен такъв, какъвто го виждат младите хора.

За експозицията не е зададена тема. Всеки от авторите е решил индивидуално какво да представи. Част от творбите изразяват човешки емоции, други показват красотата на природата около нас, а трети ни запознават с непознати кътчета от България.

"Колкото повече ние разглеждаме фотографиите, толкова повече наистина виждаме света на всеки един от тях – техния свят, на младите. А той, оказа се, не е различен от нашия. Нито от този, който е бил преди нас. Просто техният поглед е различен. Само погледът, светът е същият", каза в заключение Изабела Шопова.

Куратор на изложбата е Георги Сердарев, а технически изпълнител - Георги Чакъров, които безвъзмездно са отдали труда си за каузата на младежите от Асеновград. Експозицията е разположена в бившия Военен клуб, като тя може да бъде разгледана безплатно от понеделник до петък от 10:00 ч. до 13:30 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота – от 10:00 ч. до 13:00 ч.


 

Сподели в
 

Приключенската фотоакадемия в с. Камен бряг събира търсачи на силни усещания и ловци на фотокадри в дните между 21-26 юли, съобщават от община Каварна за 10-ото издание на форума.

21.07.2018/09:06

Библиотеката при Народно читалище „Развитие 1893 г.” в Балчик организира среща с журналиста от БНР Румен Стоичков. На нея той представи най-новата си книга „Сърце на длан”.

20.07.2018/18:52

Турски съд осъди журналистка от опозиционния в. „Джумхуриет” на над 2 години затвор по обвинения, че чрез публикациите си е превърнала хора в потенциални жертви на войнствени групировки, предаде Ройтерс.

20.07.2018/09:05

С откриването на изложбата „Войните през погледа на военния кореспондент" днес ще бъде поставено началото на честванията в Русе по повод на 140 години от създаването на Българската армия. Това съобщиха от областната управа в града.

19.07.2018/09:04

След срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин в Хелзинки вестниците по света са единни в своята оценка кой от двамата лидери е излязъл победител, обобщава британският "Гардиън".

18.07.2018/09:03
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки