В Асеновград е открита фотоизложба на студенти и ученици

07.07.2018 /15:55 | Автор : Ивайло Ачев | Източник: аctualno.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Петимата дават първа изложба (снимка: asenovgradnews.com)

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици в Математическата гимназия в Пловдив, са събрани във фотоизложба в Асеновград.

Събитието е първото от поредица, носеща името „Ние сме тук” и инициирана от "Театрална работилница за мечти". Снимките са почти натурални, обработката им е в много малък аспект, обясниха за аctualno.com инициаторите.

Младите фотографи, събрали фотоизкуството в експозиция, са на възраст между 17 и 23 години: Велимира Терзиева, Калоян Новаков, Петър Колев, Дона Шопова и Пламена Пеева (на снимката).

Идеята е възникнала съвсем спонтанно. Главната ѝ цел са младите хора и идеите им в различни аспекти – изкуство, наука и всичко, което им е интересно. Задачата е да се подпомогне развитието на уменията на талантливи младежи. В "Ние сме тук" няма да може да участва всеки, посочиха създателите и реализаторите на инициативата.

Светът през обектива на младите 

Идеята е да се увеличава броят на мероприятията с качествено съдържание, да се избяга от посредственост и комерсиализъм и светът да бъде представен такъв, какъвто го виждат младите хора.

За експозицията не е зададена тема. Всеки от авторите е решил индивидуално какво да представи. Част от творбите изразяват човешки емоции, други показват красотата на природата около нас, а трети ни запознават с непознати кътчета от България.

"Колкото повече ние разглеждаме фотографиите, толкова повече наистина виждаме света на всеки един от тях – техния свят, на младите. А той, оказа се, не е различен от нашия. Нито от този, който е бил преди нас. Просто техният поглед е различен. Само погледът, светът е същият", каза в заключение Изабела Шопова.

Куратор на изложбата е Георги Сердарев, а технически изпълнител - Георги Чакъров, които безвъзмездно са отдали труда си за каузата на младежите от Асеновград. Експозицията е разположена в бившия Военен клуб, като тя може да бъде разгледана безплатно от понеделник до петък от 10:00 ч. до 13:30 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота – от 10:00 ч. до 13:00 ч.


 

Сподели в
 

Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД). 127 депутати подкрепиха закона. От БСП не участваха в дебатите.

21.02.2019/09:04

Турски апелативен съд потвърди присъдите затвор срещу 8 журналисти и представители на редакцията на опозиционния в."Джумхуриет", съобщи Ройтерс, като се позовава на информация на вестника.

20.02.2019/09:03

Националният съвет на БСП избра Ивелин Николов за главен редактор на "Дума". По-рано в зала бе предложено едномесечно удължаване на процедурата за ръководител на вестника, но мнозинството отхвърли подобен вариант.

19.02.2019/09:02

Ивелин Николов е избран за главен редактор на в. "Дума" на заседание (пленум) на Националния съвет на БСП, съобщават от пресцентъра на лявата партия.

18.02.2019/08:21

Специална покана от една от водещите телевизии в Малта да направи филм за него и работата му в рамките на тази година получи фото репортерът на в. „Старият мост“ Христо Русев, споделят колеги от изданието.

17.02.2019/09:07

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки