Начало
 
 

Откриха фотоизложбата "Баку - хармонията между древното и модерното"

07.07.2018 /17:50 | Източник: sofia.utre и focus-radio.net Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Н. Пр. Наргиз Гурбанова открива изложбата

Вчера на Моста на влюбените на НДК бе открита фотоизложбата "Баку - хармонията между древното и модерното" На откриването присъстваха посланикът на Азербайджан в България Наргиз Гурбанова и кметът Йорданка Фандъкова.

Кметът сподели, че изложбата ще помогне на българите да опознаят по-добре столицата на Азербайджан, Баку и повече туристи да бъдат привлечени. Освен с фотографиите, откриването на събитието бе съпътствано и с традиционни азербайджански ястия, които минувачите можеха да опитат. Изложбата представя пред българската публика красотата на столицата на Азербайджан, през погледа на Таня Узунова, талантлива българска художничка и фотограф, както и нейната история и културно разнообразие.

Прекрасните дворци и резиденции в Баку все още се конкурират в своето величие. Това каза посланикът на Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова време на откриването на изложба „Баку – хармонията между древното и модерното“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За мен е голяма чест да открия тази изложба. Бих искала да изкажа искрената си благодарност на г-жа Татяна Узунова – талантлива българска художничка и фотографка, авторка на тези хубави фотографии. Днешната церемония е символична, защото утре България е домакин на срещата на върха на групата „16+1″, обещаваща инициатива за съживяване на великия път на коприната“, каза още тя. „Изложбата визуализира красотата на столицата на Азербайджан и нейната богата история и културно разнообразие. Прекрасният образ на стария Баку е наследство от уникалния синтез, който обединява европейските и източните култури по време на петролния бум. Разхождайки се по улиците на Баку, човек се потопява в тази прекрасна епоха“, допълни тя. „Както знаете архитектурно Баку е известен като най-ниската столица в света. Това не е само град с уникална комбинация на изтока и запада, но има и многобройни забележителности. Друга забележителност на Баку е площадът на фонтаните. Там са разположени метални статуи, характеризиращи градските жители“, каза още Н. Пр. Наргиз Гурбанова.

Изложбата може да се види до 20 юли.

Снимки фейсбук

Сподели в
 

Похвална е идеята на бившия плевенски депутат акад. Венко Александров да учреди общински исторически музей в родния му град Пордим. Сам основателят на комитета „Цар Освободител Александър ІІ” Стоян Заимов, от свое име обявява Пордим за свято място на признателна България и го нарича „Царското село Пордим”.

22.07.2018/16:34

Стартира фотоконкурсът на хотел Даунтаун „Любимо място в София“. Фотоконкурсът е част от играта „Опознай столицата, за да я обикнеш” на хотел Даунтаун.

22.07.2018/14:35

Два документални филма, създадени с финансовата подкрепа на Плевенската община, ще продължат участието си в престижни международни форуми в чужбина, съобщиха пиарите на общината.

21.07.2018/20:14

Под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев издателство „Аз-буки“ очаква творбите за третото издание на Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“, съобщават организаторите.

21.07.2018/18:53

И се промъкна чумата по овцете и козите и у нас – в Странджа. Налегна с тежки кахъри няколко селца, стотици хора...

19.07.2018/20:45
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки