Начало
 
 

Изложбата „Шок и ужас“ е поглед към модерните медии

08.07.2018 /18:54 | Автор : Мариана Ганчева | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кадър от творбата на Мартина Вачева и Мич Брезунек

Днес повече от всякога фактите като че ли изгубиха своята стойност, всяка лъжа може да бъде припозната като истина, ако съвпада с настроението ни или пък ако захранва гнева ни и дълбоко заровените ни тъмни страсти.

Говорим, разбира се, за медийната среда, в която скандалът е непреходна ценност, дори да е напълно измислен.

Именно с тази тема се захващат група млади визуални артисти, които създават изложбата „Шок и ужас“, която може да бъде разгледана в Гьоте институт в София.

„Най-трудното нещо на света е да се въздържиш от коментар“ – това изречение художникът Антон Терзиев превръща в поанта на една от своите работи, визирайки ненаситността на социалните мрежи. Рисунка на Явор Костадинов пък посреща още на входа с образа на телевизионен водещ, който с наслада обявява, че предстои да видим още страдание.

В изложбата, с куратор Стефка Цанева, участват още Мартина Вачева и Мич Брезунек, които за първи път се обединяват, за да представят съвместна работа.

Още едно интересно младо присъствие, макар и не толкова добре познато в София, колкото в Берлин, е Венета Андрова, която представя специално създадена за проекта видео работа.

За най-голяма изненада се смята участието на Вера Млечевска, добре позната като един от утвърдените български куратори, занимаващи се със съвременно изкуство. Тя представя пърформанса „Културните новини“ с участието на други куратори и художници.

Свързани:   В Гьоте институт откриват медийната изложба „Шок и ужас“

На 3 юли в Гьоте институт ще бъде открита изложбата „Шок и ужас“ с мото „Медии, сензации, изкуство“. Куратор на изложбата е Стефка Цанева.
Дата: 03.07.2018


 

Сподели в
 

Похвална е идеята на бившия плевенски депутат акад. Венко Александров да учреди общински исторически музей в родния му град Пордим. Сам основателят на комитета „Цар Освободител Александър ІІ” Стоян Заимов, от свое име обявява Пордим за свято място на признателна България и го нарича „Царското село Пордим”.

22.07.2018/16:34

Стартира фотоконкурсът на хотел Даунтаун „Любимо място в София“. Фотоконкурсът е част от играта „Опознай столицата, за да я обикнеш” на хотел Даунтаун.

22.07.2018/14:35

Два документални филма, създадени с финансовата подкрепа на Плевенската община, ще продължат участието си в престижни международни форуми в чужбина, съобщиха пиарите на общината.

21.07.2018/20:14

Под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев издателство „Аз-буки“ очаква творбите за третото издание на Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“, съобщават организаторите.

21.07.2018/18:53

И се промъкна чумата по овцете и козите и у нас – в Странджа. Налегна с тежки кахъри няколко селца, стотици хора...

19.07.2018/20:45
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки