Начало
 
 

В. "Дума" обобщава списъка с популярни журналисти, напуснали БНТ

09.07.2018 /12:00 | Автор : Павлета Давидова | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Методи Манченко беше душата на футбола по БНТ

Поредно знаково лице напусна БНТ. И Милена Цветанска си тръгва отттам. Подробности около случая, както и конкретните мотиви за решението й така и не бяха посочени. Напуснах БНТ и някои от илюзиите си, обяви тя лаконично в социалните мрежи. Това сочи в своя статия в. "Дума"

Преди седмица, отново във фейсбук, Иво Никодимов обяви, че напуска сутрешния блок на БНТ. Официален мотив е дълъг болничен, но след това той ще се върне като репортер в обществената телевизия, отбелязва в публикацията си в. "Дума".

Мястото на Никодимов в сутрешния блок заема Даниел Михайлов. Цветанска водеше по БНТ "Плюс това" с колегата си от "24 часа" Георги Милков.

Предаването обаче бе свалено от ефир още през март. Свалянето на "Плюс това" бе съпроводено и с редица рокади. Вече близо година Константин Каменаров е генерален директор в БНТ и постепенно подменя ръководния си екип.

Само 2 месеца след като "Сан Стефано" 29 се сдоби с новия си шеф, от телевизията си тръгна директорът на новините Константин Кисимов. Позицията му беше заета от Уляна Пръмова.

Тихомълком изхвръкна и Методи Манченко 

Сред първите нововъведения на Каменаров бе да назначи за програмен директор конкурента си за шеф на телевизията Емил Кошлуков. Кошлуков провокира и възмути обществеността със скандалното си поведение покрай изявите си като водещ на публицистичното "Още от деня" по БНТ.

През март бе отстранена продуцентката на "Денят започва с култура" Весела Петрова, по-късно това се случи и с дългогодишния главен продуцент на БНТ Роберт Ковачев.

Последните големи промени в телевизията станаха в края на май. Тогава Каменаров освободи шестима началници от телевизията. За нови работни места трябваше да се оглеждат главният продуцент на "Спорт" Методи Манченко, финансовият директор Росица Григорова, главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова, началниците на отделите "Управление на собствеността", "Обществени поръчки" и "Маркетинг и продажби" Зорина Бояджиева, Асен Илиев и София Живкова.

Част от кадрите на БНТ последваха бившата си шефка Вяра Анкова, която оглави дирекция "Информация" в Нова броудкастинг груп и стана член на мениджърския съвет. Сред тях е бившият шеф на "Новини и актуални предавания" Даниел Чипев и ексводещата на "Още от деня" Аделина Радева.

БНТ работи и по нова програмна схема, част от промените се задвижиха още през април, но се очаква с началото на новия телевизионен сезон през есента да има още. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Вирусно заболяване на генералния директор на БНТ Константин Каменаров стана причина за отлагане на съдебното заседание по делото срещу него за шофиране след употреба на алкохол.

19.02.2019/16:50

На 18 февруари БНТ започва излъчването на новия български 6-сериен филм „Денят на бащата“. Телевизионната му премиера е с излъчвания в понеделник и вторник от 22. 00 ч. по БНТ1 и БНТ4 и с повторения по БНТ2.

18.02.2019/13:56

Зрителите и читателите у нас са засипани от звезди, млечният път не ги побира - миски, айдъли, сървайвъри, манекенки, гейове и гейки, фолкдиви и телеводещи...

17.02.2019/14:37

Танцьорки с доста изрязани къси панталонки. Фабрики, бълващи спортни стоки, наподобяващи марката "Еър Джордан". Телевизионни сериали, които всъщност са забавни за гледане.

16.02.2019/15:54

Новините в лицензираните в България радиостанции намаляват, а музикалното съдържание се увеличава, показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за периода 2012-2017 г.

15.02.2019/15:26

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 33 гости

Бързи връзки