Начало
 
 

В. "Дума" обобщава списъка с популярни журналисти, напуснали БНТ

09.07.2018 /12:00 | Автор : Павлета Давидова | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Методи Манченко беше душата на футбола по БНТ

Поредно знаково лице напусна БНТ. И Милена Цветанска си тръгва отттам. Подробности около случая, както и конкретните мотиви за решението й така и не бяха посочени. Напуснах БНТ и някои от илюзиите си, обяви тя лаконично в социалните мрежи. Това сочи в своя статия в. "Дума"

Преди седмица, отново във фейсбук, Иво Никодимов обяви, че напуска сутрешния блок на БНТ. Официален мотив е дълъг болничен, но след това той ще се върне като репортер в обществената телевизия, отбелязва в публикацията си в. "Дума".

Мястото на Никодимов в сутрешния блок заема Даниел Михайлов. Цветанска водеше по БНТ "Плюс това" с колегата си от "24 часа" Георги Милков.

Предаването обаче бе свалено от ефир още през март. Свалянето на "Плюс това" бе съпроводено и с редица рокади. Вече близо година Константин Каменаров е генерален директор в БНТ и постепенно подменя ръководния си екип.

Само 2 месеца след като "Сан Стефано" 29 се сдоби с новия си шеф, от телевизията си тръгна директорът на новините Константин Кисимов. Позицията му беше заета от Уляна Пръмова.

Тихомълком изхвръкна и Методи Манченко 

Сред първите нововъведения на Каменаров бе да назначи за програмен директор конкурента си за шеф на телевизията Емил Кошлуков. Кошлуков провокира и възмути обществеността със скандалното си поведение покрай изявите си като водещ на публицистичното "Още от деня" по БНТ.

През март бе отстранена продуцентката на "Денят започва с култура" Весела Петрова, по-късно това се случи и с дългогодишния главен продуцент на БНТ Роберт Ковачев.

Последните големи промени в телевизията станаха в края на май. Тогава Каменаров освободи шестима началници от телевизията. За нови работни места трябваше да се оглеждат главният продуцент на "Спорт" Методи Манченко, финансовият директор Росица Григорова, главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова, началниците на отделите "Управление на собствеността", "Обществени поръчки" и "Маркетинг и продажби" Зорина Бояджиева, Асен Илиев и София Живкова.

Част от кадрите на БНТ последваха бившата си шефка Вяра Анкова, която оглави дирекция "Информация" в Нова броудкастинг груп и стана член на мениджърския съвет. Сред тях е бившият шеф на "Новини и актуални предавания" Даниел Чипев и ексводещата на "Още от деня" Аделина Радева.

БНТ работи и по нова програмна схема, част от промените се задвижиха още през април, но се очаква с началото на новия телевизионен сезон през есента да има още. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Асоциацията на европейските журналисти в България отбелязва с недоумение решението на в. “Труд” да постави като челно заглавие на броя си от 16 юли псевдонаучно твърдение, което насажда омраза.

22.07.2018/17:15

Журналисти публикуваха фалшиви резултати от изследване върху рака в научно списание в рамките на широкомащабно проучване за некоректни публикации.

21.07.2018/17:15

В ход е журналистически конкурс, който трябва да акцентира върху целите на ООН за развитие. Нарича се „Журналистика за развитие“ и се осъществява в рамките на проект „Граждански диалог“.

20.07.2018/15:29

С 2 решения, които напълно обръщат досегашната практика и противоречат на здравата логика, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря сделките за "Нова телевизия" и българските активи на ЧЕЗ.

19.07.2018/15:42

С равносметка от 11 убити журналисти, от които 9 само при едно нападение на групировката "Ислямска държава" (ИД), първите 6 месеца на 2018 г. бяха "най-кървавият период на отразяване" за журналистите в раздирания от война Афганистан.

19.07.2018/12:00
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки