Начало
 
 

В. "Дума" обобщава списъка с популярни журналисти, напуснали БНТ

09.07.2018 /12:00 | Автор : Павлета Давидова | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Методи Манченко беше душата на футбола по БНТ

Поредно знаково лице напусна БНТ. И Милена Цветанска си тръгва отттам. Подробности около случая, както и конкретните мотиви за решението й така и не бяха посочени. Напуснах БНТ и някои от илюзиите си, обяви тя лаконично в социалните мрежи. Това сочи в своя статия в. "Дума"

Преди седмица, отново във фейсбук, Иво Никодимов обяви, че напуска сутрешния блок на БНТ. Официален мотив е дълъг болничен, но след това той ще се върне като репортер в обществената телевизия, отбелязва в публикацията си в. "Дума".

Мястото на Никодимов в сутрешния блок заема Даниел Михайлов. Цветанска водеше по БНТ "Плюс това" с колегата си от "24 часа" Георги Милков.

Предаването обаче бе свалено от ефир още през март. Свалянето на "Плюс това" бе съпроводено и с редица рокади. Вече близо година Константин Каменаров е генерален директор в БНТ и постепенно подменя ръководния си екип.

Само 2 месеца след като "Сан Стефано" 29 се сдоби с новия си шеф, от телевизията си тръгна директорът на новините Константин Кисимов. Позицията му беше заета от Уляна Пръмова.

Тихомълком изхвръкна и Методи Манченко 

Сред първите нововъведения на Каменаров бе да назначи за програмен директор конкурента си за шеф на телевизията Емил Кошлуков. Кошлуков провокира и възмути обществеността със скандалното си поведение покрай изявите си като водещ на публицистичното "Още от деня" по БНТ.

През март бе отстранена продуцентката на "Денят започва с култура" Весела Петрова, по-късно това се случи и с дългогодишния главен продуцент на БНТ Роберт Ковачев.

Последните големи промени в телевизията станаха в края на май. Тогава Каменаров освободи шестима началници от телевизията. За нови работни места трябваше да се оглеждат главният продуцент на "Спорт" Методи Манченко, финансовият директор Росица Григорова, главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова, началниците на отделите "Управление на собствеността", "Обществени поръчки" и "Маркетинг и продажби" Зорина Бояджиева, Асен Илиев и София Живкова.

Част от кадрите на БНТ последваха бившата си шефка Вяра Анкова, която оглави дирекция "Информация" в Нова броудкастинг груп и стана член на мениджърския съвет. Сред тях е бившият шеф на "Новини и актуални предавания" Даниел Чипев и ексводещата на "Още от деня" Аделина Радева.

БНТ работи и по нова програмна схема, част от промените се задвижиха още през април, но се очаква с началото на новия телевизионен сезон през есента да има още. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Медийния пейзаж в България е „катастрофален“ и неслучайно тази тема се появи в мониторинговия доклад на Еврокомисията (ЕК) в този си вид, коментира пред БНР журналистката Светла Петрова.

20.11.2018/16:50

Следователи са установили самоличността на "повече от двама" малтийски граждани, които са смятани за организатори на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, извършено преди 13 месеца, разкрива в. "Таймс ъв Малта", цитиран от Ройтерс.

19.11.2018/18:52

В интервю за телевизията на Дойче веле (ДВ) сръбската премиерка Ана Бърнабич беше бомбардирана с неудобни въпроси. Острата реакция в Сърбия се очакваше: в овладените от държавата медии просто няма критична журналистика.

19.11.2018/12:00

Изненадващо или не поредният мониторингов доклад от Европа този път обръща внимание не само на съдебната ни система и борбата с корупцията, но и на медийната среда.

18.11.2018/18:50

Политологът от изследователския център "Тренд" Димитър Ганев коментира за БТА, че фалшивите новини привличат внимание най-често със скандално заглавие, описващо събитие, което не всеки ден се случва:

17.11.2018/18:53

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 24 гости

Бързи връзки