Начало
 
 

В. "Дума" обобщава списъка с популярни журналисти, напуснали БНТ

09.07.2018 /12:00 | Автор : Павлета Давидова | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Методи Манченко беше душата на футбола по БНТ

Поредно знаково лице напусна БНТ. И Милена Цветанска си тръгва отттам. Подробности около случая, както и конкретните мотиви за решението й така и не бяха посочени. Напуснах БНТ и някои от илюзиите си, обяви тя лаконично в социалните мрежи. Това сочи в своя статия в. "Дума"

Преди седмица, отново във фейсбук, Иво Никодимов обяви, че напуска сутрешния блок на БНТ. Официален мотив е дълъг болничен, но след това той ще се върне като репортер в обществената телевизия, отбелязва в публикацията си в. "Дума".

Мястото на Никодимов в сутрешния блок заема Даниел Михайлов. Цветанска водеше по БНТ "Плюс това" с колегата си от "24 часа" Георги Милков.

Предаването обаче бе свалено от ефир още през март. Свалянето на "Плюс това" бе съпроводено и с редица рокади. Вече близо година Константин Каменаров е генерален директор в БНТ и постепенно подменя ръководния си екип.

Само 2 месеца след като "Сан Стефано" 29 се сдоби с новия си шеф, от телевизията си тръгна директорът на новините Константин Кисимов. Позицията му беше заета от Уляна Пръмова.

Тихомълком изхвръкна и Методи Манченко 

Сред първите нововъведения на Каменаров бе да назначи за програмен директор конкурента си за шеф на телевизията Емил Кошлуков. Кошлуков провокира и възмути обществеността със скандалното си поведение покрай изявите си като водещ на публицистичното "Още от деня" по БНТ.

През март бе отстранена продуцентката на "Денят започва с култура" Весела Петрова, по-късно това се случи и с дългогодишния главен продуцент на БНТ Роберт Ковачев.

Последните големи промени в телевизията станаха в края на май. Тогава Каменаров освободи шестима началници от телевизията. За нови работни места трябваше да се оглеждат главният продуцент на "Спорт" Методи Манченко, финансовият директор Росица Григорова, главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова, началниците на отделите "Управление на собствеността", "Обществени поръчки" и "Маркетинг и продажби" Зорина Бояджиева, Асен Илиев и София Живкова.

Част от кадрите на БНТ последваха бившата си шефка Вяра Анкова, която оглави дирекция "Информация" в Нова броудкастинг груп и стана член на мениджърския съвет. Сред тях е бившият шеф на "Новини и актуални предавания" Даниел Чипев и ексводещата на "Още от деня" Аделина Радева.

БНТ работи и по нова програмна схема, част от промените се задвижиха още през април, но се очаква с началото на новия телевизионен сезон през есента да има още. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Бивш политически коментатор бе осъден в Янгон, столицата на Мианма, на 7 години затвор за критики срещу лидерката Аун Сан Су Чжи, отправени във Фейсбук, предаде АФП.

21.09.2018/14:29

Управляващата в Италия коалиция на Движение "5 звезди" и партия "Лигата" няма да се съобразява с медийната империя на бившия премиер Силвио Берлускони, заяви Барбара Леци, министър от квотата на "5 звезди", цитирана от Ройтерс.

20.09.2018/12:00

Знае се. В началото бе словото. Та и затова реших да проверя този стих от глава първа от Евангелието на Йоана, да поразмишлявам за разумния свят, за контрастите и противоположностите в нашата Вселена на Прехода.

19.09.2018/14:35

"Вестниците вече всеки ден замърсяват обществената дискусия и което е по-лошо: правят го с обществени пари", заяви във Фейсбук лидерът на антисистемното италианско Движение "Пет звезди" Луиджи ди Майо:

18.09.2018/12:00

Със специално събитие се отбелязва днес 10-годишният юбилей на специализираното предаване за театър “Без маски” на университетското радио “Алма матер”.

16.09.2018/12:17

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители, за които се приемат предложения до 15 октомври 2018 г.

18.09.2018 /21:09

Европейският парламент (ЕП) прие спорната и преработвана реформа на разпоредбите за авторското право. На сесията в Страсбург евродепутатите одобриха с мнозинство от 438 гласа „за“, 226 „против“ и 39 „въздържали се“ позицията, която задължава интернет гигантите да заплащат труда на журналистите и артистите, когато използват техни произведения. Журналистите също така трябва да получават дял от всяко възнаграждение, свързано с авторското право, получавано от издателските къщи, реши ЕП.

12.09.2018 /16:56

 Мнения

Във връзка със задържането в РПУ Радомир на двамата журналисти от OCCRP – Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биру от Rise Romania – румънския партньор на "Биволъ", изразявам недоумението и категоричния си протест срещу ареста на представители на медии и нарушаването на правата на нашите колеги по време на изпълнение на служебните им задължения.

14.09.2018 /16:14 | Автор: Иван Върбанов | Източник: СБЖ

За читателите на сайта на СБЖ може би не е потребно да се припомня кой е Борис Ангелушев. И все пак... Роден през 1902-ра в Пловдив, учи в Художествената кадемия в Берлин, после отива в Прага, живее и в Цюрих, завръща се в родината си.

09.09.2018 /23:16 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки