Политика за защита на личните данни

23.07.2018 /12:21 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Съюзът на българските журналисти (СБЖ), като администратор на лични данни прие Правилник за мерките и средствата за защита на личните данни, събирани, обработвани, съхранявани и предоставяни от СБЖ.
Правилникът е изготвен в съответствие с разпоредбите на Регламент 2016/679 и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите му актове (така, както се променят).


Адрес за контакт с администратора СБЖ - Съюз на българските журналисти: гр. София, 1000 ул. "Граф Игнатиев" 4 E-mail: sbj_bg @ mail.bg
тел.: 02/ 9872808; факс: 02/ 9883047 Интернет страница:https://sbj-bg.eu
Длъжностното лице по защита на данните E-mail: dpo.sbj @ gmail.com


СБЖ събира, обработва и съхранява лични данни, необходими за конкретни, точно определени и законни цели, въз основа на нормативно установени задължения и/или в изпълнението на задачи от обществен интерес и в съответствие с чл. 6, ал. 1 от Регламент 2016/679.
СБЖ поддържа личните данни във вида и формата, които позволяват идентифициране самоличността на физическите лица за срок не по-дълъг от необходимия за изпълнение на целите, за които личните данни се обработват.
Притежателят на личните данни изразява свободно своето съгласие относно обработването на отнасящи се за него лични данни.
Имате право да:
• поискате от нас да ви предоставим достъп до личните данни, които съхраняваме за вас, да проверим тяхната точност или да изискате информацията да бъде актуализирана или коригирана;
• да поискате изтриване, анонимност или блокиране на личната ви информация, която се обработва в нарушение на закона;
• възразявате по легитимни причини за обработката на личната ви информация. При определени обстоятелства може да не успеем да спрем използването на вашата лична информация. Ако случаят е такъв, ще ви уведомим защо.
При подаване на искане за информация трябва да предоставите достатъчно информация за потвърждаване на самоличността ви. Информацията трябва да съдържа най-малко име; единен граждански номер/личен номер на чужденец или друг аналогичен идентификатор; постоянен адрес; адрес за кореспонденция; телефон; електронен адрес за кореспонденция (при
наличие). В случай че не предоставите тези данни или предоставените данни пораждат основателни съмнения за вашата самоличност, СБЖ може да откаже да разгледа депозираното искане за предоставяне на информация.
Служителите на СБЖ обработват лични данни законосъобразно и добросъвестно; използват личните данни, до които имат достъп, съобразно целите, за които се събират и не ги обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели; актуализират регистрите на личните данни (при необходимост); заличават или коригират личните данни, когато се установи,
че са неточни или непропорционални по отношение на целите, за които се обработват; поддържат личните данни във вид, който позволява идентифициране на съответните физически лица за период не по-дълъг от необходимия за целите, за които тези данни се обработват.
За неспазването на разпоредбите на Правилника служителите на СБЖ носят отговорност по Закона за защита на личните данни и Кодекса на труда.


За контакт с Комисията за защита на личните данни:
София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” No 2
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg
Комисията за защита на личните данни е надзорният орган в България и може да предостави допълнителна информация за вашите права и задължения по отношение на вашата лична информация, както и да разгледа всякакви оплаквания, които имате относно обработката на вашата лична информация.


Актуализация на Правилника
Всички промени, които правим в нашия Правилник, се отразяват в тази
Политика и се публикуват на нашата интернет страница.
Дата на тази Политика
Последна актуализация на 1 август 2019 г.

 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки