В Добрич ще представят фотографии от сп. „PerfectDay”

09.08.2018 /16:51 | Автор : Юлияна Христова, Добрич | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Списанието на Мариета Ценова излиза виртуално

Художествената галерия в Добрич ще представи колекция от фотографии, озаглавена "PerfectDay". Фотосите са снимани за едноименното онлайн списание за съвременна култура, архитектура и дизайн, базирано в Лондон.

Създател и арт директор на списанието е българката Мариета Ценова, съобщават от културния институт в Добрич.

Към съдържанието на всеки брой Мариета Ценова прави рекламни визии на продукти, обекти на дизайн, социални платформи, каузи, филми, книги.

Тези визии са различни от официалните и се вписват в идеята на списанието да създаде представа за един "перфектен ден", за калейдоскопа от малки неща, които придават смисъл на всикиневието. В изложбата рекламните фотографии не са комерсиални, а са "плакатите" на списанието, визуални послания без текст, коментират от художествената галерия.

Мариета Ценова, която е специализирала история на изкуството, е и дизайнер на костюми за филми и театрални постановки, авторка е на корици на книги и музикални албуми. Има 15 самостоятелни фотографски изложби в България, Великобритания, Германия, Италия.

Изложбата "PerfectDay" ще бъде открита на 14 август и ще остане в Добрич до средата на септември.


 

Сподели в
 

Срокът за кандидатстване е до 14 септември. Постъпилите снимки ще бъдат селектирани от жури в състав Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Георги Лозанов, фотографа Ивайло Петров и куратора на предстоящата изложба Мариета Ценова.

16.08.2018/18:53

З-з-законите са затова – за да се нарушават! Вие сутринта купихте ли си вестник? Опа – готови сте! Току-що нарушихте Закона за защита на личните данни. И не само вие - и журналистите, които са го написали - те пък съвсем!

14.08.2018/12:00

"Репортажи от България" на Джеймс Баучер излизат в самостоятелно издание за първи път от 35 години. Преводът е на Мартин Чорбаджийски, посочват издателите от сдружение "Българска история":

13.08.2018/16:50

За трета поредна година Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens CEE Press Award, чиято цел е да отличи и награди най-добрите материали по актуални въпроси на съвремието ни.

12.08.2018/17:15

Младата българска фотографка Йоана Шарабова е включена след прецизен подбор от жури сред участниците в голяма международна изложба в Будапеща.

11.08.2018/18:52

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

За всички интересуващи се колеги припомняме какви са възможностите за почивка на членовете на СБЖ в Международния дом на журналистите - Варна, и в Творческата база на СБЖ - Батак.

05.08.2018 /06:25

Председателят на УС на СБЖ изразява възмущение от призивите за „прочистване” на bTV от журналисти като водещия на предаването „120 минути”

25.07.2018 /22:20

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

 Мнения

Мнозина от колегите журналисти тези дни с превелика изненада откриват в електронната си поща нечакано писмо от непознат подател, който с настойчивостта на рекламен агент предлага „интересен проект” – „нов онлайн курс с последващи сериозни възможности” (запомнете това! – б.м.).

09.08.2018 /17:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Странджанската драма е само следствие от дълго трупаното недоверие във властта и гняв от неравенства, злоупотреби, несправедливости. Още по-сигурен път към взрива е медийната кастрация, запушваща устата на обществото. Добре, че то все още намира сили да се оплези на „всесилните” и да викне СТИГА!

25.07.2018 /15:55 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки