В Добрич ще представят фотографии от сп. „PerfectDay”

09.08.2018 /16:51 | Автор : Юлияна Христова, Добрич | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Списанието на Мариета Ценова излиза виртуално

Художествената галерия в Добрич ще представи колекция от фотографии, озаглавена "PerfectDay". Фотосите са снимани за едноименното онлайн списание за съвременна култура, архитектура и дизайн, базирано в Лондон.

Създател и арт директор на списанието е българката Мариета Ценова, съобщават от културния институт в Добрич.

Към съдържанието на всеки брой Мариета Ценова прави рекламни визии на продукти, обекти на дизайн, социални платформи, каузи, филми, книги.

Тези визии са различни от официалните и се вписват в идеята на списанието да създаде представа за един "перфектен ден", за калейдоскопа от малки неща, които придават смисъл на всикиневието. В изложбата рекламните фотографии не са комерсиални, а са "плакатите" на списанието, визуални послания без текст, коментират от художествената галерия.

Мариета Ценова, която е специализирала история на изкуството, е и дизайнер на костюми за филми и театрални постановки, авторка е на корици на книги и музикални албуми. Има 15 самостоятелни фотографски изложби в България, Великобритания, Германия, Италия.

Изложбата "PerfectDay" ще бъде открита на 14 август и ще остане в Добрич до средата на септември.


 

Сподели в
 

Наградата от 1 млн. евро за информация за поръчителя на атентата срещу най-известната малтийска журналистка остава в сила година след смъртта й, предаде Ройтерс.

18.10.2018/18:52

Веселина Божилова, пловдивска телевизионна журналистка от кариерата, започва нова “кариера” - плете кукли. Посветила е свободното си време през последната година на плетените на една кука играчки.

17.10.2018/18:51

Любителите на теорията на конспирацията са неудовлетворени. Убийството на тв водещата в Русе се оказа елементарно, беше разкрито бързо, няма никаква конспирация, не остава нещо неясно, поне според полицията и официалните власти.

16.10.2018/19:24

През януари 1997 г. заедно с група други млади тогава български журналисти бяхме поканени в BACEE (Британската асоциация за Централна и Източна Европа) на специализация в разследващата журналистика.

16.10.2018/18:51

Саудитска Арабия предупреди, че ще реагира на евентуални икономически санкции от други държави заради случая с изчезналия журналист Джамал Хашоги, съобщи държавната агенция СПА, цитирайки официален източник, предаде Ройтерс.

15.10.2018/18:52

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки