Начало
 
 

„Преструктурират” общинското радио в Плевен

30.08.2018 /18:57 | Автор : Иван Каневчев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Радиото все пак работи, има и сайт: radio.pleven.bg

На сесия на Общинския съвет в Плевен бе решено едноименното общинско радио да се преименува в „Радио 1 Плевен” на базата на споразумение за сътрудничество между общината и „Фреш Медия”, София.

Решението бе одобрено с гласовете на 27 съветника „за”, 2-ма гласуваха „против” и 7 се въздържаха.Споразумението за сътрудничество е подписано от Община Плевен и „Фреш Медия България” АД, град София.

В мотивите си кметът Георг Спартански посочи, че издръжката на „Общински медиен център”, създаден през 2013 г., многократно надвишава реализираните приходи от предприятието, което налага преструктуриране на дейността му.

Подобряване на качествата на излъчваната радиопрограма е от условията за повишаване на приходите от нея. Постигането на тези резултати е възможно само чрез осигуряването на сериозен и опитен консултант, който да поеме управлението на Програмната лицензия и Разрешението от КРС.

Целта: да се спестят 200 000 лева  

В предложението, което беше внесено от кмета, бе представена справка за приходите и разходите на Общинския медиен център през последните 5 години. Община Плевен си запазва собствеността върху индивидуалната лицензия, издадена от СЕМ, както и върху разрешението, издадено от КРС.

Кметът Спартански смята, че по този начин се дава възможност да се спестят 200 000 лева за издръжката на Общинския медиен център. До този момент те осигуряваха издръжката на 13-те щатни бройки в радиото. Приходите от реклама ще бъдат поделяни от страните в съотношение 50/50.

Производството на рекламни клипове и всички останали аудио елементи ще се прави в студиата на „Фреш Медия България” в София и така ще отпадне нуждата от поддържане на продукционно студио в Плевен. 

Чуха се и гласове за отлагане на решението, а някои съветници направо заявиха, че фреш групата има за цел да присвои лиценза чрез договора за съвместна работа.

Сега в България има 3 общински ефирни радиа в градовете. Бургас, Велико Търново и Плевен. 


 

Сподели в
 

На откриването на уникалната фотоизложба „Тодор Славчев. Фотоархив” председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова връчи плакет на СБЖ „Златно перо” на внучката на големия фотограф, напуснал ни през 1992 г. Яна Узунова е отличена заради усилията й да опази и систематизира съкровищницата на сниманите от нейния дядо в продължение на над 60 години фотосвидетелства за историята.

15.06.2019/11:17

По време на 30-ия редовен конгрес на Международната федерация на журналистите (МФЖ), който се проведе в Тунис на 13 и 14 юни т.г., бе избран нов президент на организацията.

14.06.2019/22:00

Богата фактология и храна за размисъл предлага второто допълнено издание на книгата на преподавателката във ФЖМК „Българската журналистика (1842-1944). Актуални ракурси”. Първото издание, излязло през 201-та, е носител на „Златно перо” на СБЖ.

13.06.2019/10:25

Българската национална телевизия (БНТ) е в практически фалит и ситуацията е критична. Това каза още в началото на едночасовата дискусия изпълняващият длъжността генерален директор Емил Кошлуков, който е и един от кандидатите за шеф на обществената медия. Както първи сайтът на СБЖ sbj-bg.eu информира днес Съветът за електронни медииш(СЕМ) изслуша финансовия отчет на БНТ в търсене на изход от критичната ситуация.

12.06.2019/21:38

Как ли би изглеждала „Улицата на живота“ на журналистката Елена Влашка, ако захванеше да я ремонтира Столичната ни община? Никак не ми се мисли, след като виждаме какво се случи на една от емблематичните, със свой неповторим дух и излъчване, със своя богата история софийска улица, „Граф Игнатоиев“. На нея се намира и Клуб „Журналист“ на СБЖ, който събра много почитатели на таланта на Елена Влашка при представянето на новата й книга „Улични мисли“.

06.06.2019/08:13
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 91 гости

Бързи връзки