Начало
 
 

Стар сериал отново тръгва по БНТ

12.09.2018 /09:03 | Автор : Тереза Ставрева | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


В „Дързост и красота” въпрос е кой за кого ще се ожени

„Дързост и красота“ се връща в програмата на обществената телевизия.

След година пауза за зрителите сериалът, присъствал във всеки български дом в продължение на години, се завръща на екран. Завръща се и режисьорката на дублажа Людмила Кръстева, която вече 19 години се занимава със сериала. Колегите от екипа създават силна връзка  и помежду си. Наричат се не колеги, а семейство.

Актьорът Станислав Пищалов казва: Родиха ни се деца, внуци. Споделяме си всичко, мъките, радостите...почти живеем заедно. "Дързост и красота" е работа като всяка друга.

Годините за Станислав Пищалов като част от екипа на сериала са 18. За почти 2 десетилетия е дал гласа си на не един и двама любими на поколения персонажи. "Торн, Бил, Масимо Мароне, по едно време озвучавах и самия Ерик на мястото на един колега, който напусна", казва Пищалов. Стотици са актьорите, преплели съдбите си в сюжета на сериала. Зад микрофона в Тон студио 1 на БНТ актьорите са петима.

"Това е малко нескромно да го кажа, но на „Златната ракла“, когато те идваха, след като бяха поканени, на която имаше някои от актьорите, които и след това са идвали в България и сме се запознавали, имаше един младеж, не си спомням името му, който отговаря за сериала. Той каза, че нашият дублаж е от най-добрите в целия свят", изтъкна Людмила Кръстева.


 

Сподели в
 

Нациионална научна конференция, посветена на 100-годишнината от Дойранската епопея и героичното участие на славната 9-а Плевенска пехотна дивизия е открита в Регионалния исторически музей (РИМ) в Плевен.

20.09.2018/18:15

В рамките на Десетия международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите” своята притча за хората, войните и бежанците ще изиграе и театър Biuro Podróży

20.09.2018/14:28

Това е само едно от приключенията с големи испански творци, които могат да изживеят и децата ви покрай проекта на Фондация „Културадас” под надслова „Пътуваща галерия с изкуство от Испания”. Фиестата стартира днес от 19.30 ч. с прожекция на прочутата анимация за възрастни „Чико и Рита” на Фернандо Труеба, Тоно Ернандо и Хавиер Мариксал

20.09.2018/14:06

Български ученици – победители в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“, гостуваха в руската столица, където бяха на шестдневна екскурзия като награда за своите първи места в различните раздели.

19.09.2018/09:18

Паметни моменти от честването на Независимостта във Велико Търново представя чрез архивни фотографии Регионалният исторически музей, съобщават от културната институция.

18.09.2018/16:50

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители, за които се приемат предложения до 15 октомври 2018 г.

18.09.2018 /21:09

Европейският парламент (ЕП) прие спорната и преработвана реформа на разпоредбите за авторското право. На сесията в Страсбург евродепутатите одобриха с мнозинство от 438 гласа „за“, 226 „против“ и 39 „въздържали се“ позицията, която задължава интернет гигантите да заплащат труда на журналистите и артистите, когато използват техни произведения. Журналистите също така трябва да получават дял от всяко възнаграждение, свързано с авторското право, получавано от издателските къщи, реши ЕП.

12.09.2018 /16:56

С тези думи президентът на Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) Могенс Бличер Биерегард отправя призив към Европейския парламент да гласува законопроекта за авторското право, предложен от страните-членки на ЕС.

08.09.2018 /17:47

 Мнения

Във връзка със задържането в РПУ Радомир на двамата журналисти от OCCRP – Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биру от Rise Romania – румънския партньор на "Биволъ", изразявам недоумението и категоричния си протест срещу ареста на представители на медии и нарушаването на правата на нашите колеги по време на изпълнение на служебните им задължения.

14.09.2018 /16:14 | Автор: Иван Върбанов | Източник: СБЖ

За читателите на сайта на СБЖ може би не е потребно да се припомня кой е Борис Ангелушев. И все пак... Роден през 1902-ра в Пловдив, учи в Художествената кадемия в Берлин, после отива в Прага, живее и в Цюрих, завръща се в родината си.

09.09.2018 /23:16 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки