Позабравени водещи: Разголване в книги и интервюта в името на рейтинга

30.09.2018 /14:07 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Силви Майс с колегите си като водеща на "Суперталант"

Мишел Хунцикер и Силви Майс са две прекрасно изглеждащи дами, които немскоезичните телевизионни канали направиха много популярни и богати. Общото между тях е, те не са германки, но говорят перфектен немски. През последните дни в Германия излезе от печат автобиографичната книга на Мишел Хунцикер „Един външно перфектен живот“, а Силви Майс за пореден път даде „топ-интервю“ на водещо списание, в което пак разказа за възходите и паденията в живота си.

Швейцарката Мишел за първи път говори от първо лице за едно от големите изпитания в живота си – пребиваването в сектата „Войни на светлината“, където попада след смъртта на баща си и пълната депресия, в която изпада. Тя признава, че поради предполагаемата си любов към жената, която е била начело на сектата е жертвала свободната си воля и мисли. „Вярвах, че извън този кръг няма нищо и ако аз изляза – ще умра“, признава двадесет години по-късно Мишел. Тя се запознава с жената-водач на сектата, в период, в който освен страданието по загубения си баща, се е опитвала да намери изцеление за инфекция на гърлото на тогавашния си съпруг Ерос Рамацоти.

Доверителните отношения между двете жени постепенно се превръщат в доминиращо господство на сектантката над младата жена и тя я въвлича в нея. Почти пет години Мишел е зависима от сектата, която забранява секса, светските наслади от живота, близостта със семейството. След почти пет години за Мишел идва прозрението, че тя е просто манипулирана от една секта и нейните водачи с чисто меркантилна цел. Постепенно се оттегля от тяхната зависимост и начин на живот, за да се отдаде на детето си, на майка си и да се опита поетапно да се върне към работата си на модел и водеща….

Книгата излиза в един доста труден за самата Мишел Хунцикер момент, когато кариерата й на тв водеща е в застой и светските хроники се занимават дали тя е бременна с четвърто дете или не.

Фактът, че книгата с нейните разголващи признания излиза на немски език и в началото на новия читателски сезон, я прави интересна както за тези, които ще си я купят, така и за критиците, които ще й отделят доста време. За самата Мишел това означава не само приходи от тиража, но и покани за участия в много предавания. 

Почти по същото време Силви Майс също напомни за себе си с поредното признание за вече известни факти от живота й. На 33 години тя е диагностицирана с рак на гърдата и няколко години се бори упорито. Сега прави признанията, че болестта е „откраднала“ една значителна част от нейната женственост и вероятно това е основната причина „голямата любов на живота й – Рафаел“ да се отдръпне от нея. Всеки ден мисля за болестта, признава сега тя и се опитва както да оправдае част от постъпките си в личен план в този период, така и да бъде пример за много жени с нейната диагноза.

41-годишната Мишел е с швейцарско-холандски родители, 44-годишната Силви е холандка. Те са сред малцината чужденци, пробили в тв канали на немски език, като водещи развлекателни предавания. Другото общо между тях е, че и двете имат по един брак зад гърба си с известни мъже. Първият съпруг на Мишел е италианският естраден изпълнител Ерос Рамацоти, с когото имат дъщеря. Силви имаше брак с футболиста от „Хамбургер ЩФ“ Рафаел ван дер Ваал и двамата имат син.

Двете красиви дами бяха известни в продължение на години като едни от най-лъчезарните и позитивни лица от екрана. Мишел партнираше на Томас Готшалк в мегапредаването „Докажи, че….“, а Силви почти десет сезона водеше „Денсингстарс“.

Преди няколко години Мишел Хунцикер направи светско събитие сватбата си със сина на милионера Трусарди – Томазо. От своя страна Силви Майс хвана съпруга си в изневяра с най-добрата си приятелка, разведе се с него, върна моминската си фамилия и направи поредица от светски събития „тъгата по голямата си любов Рафаел“….

И двете много умело напомнят на телевизионни началници и продуценти за съществуването си чрез различни благотворителни изяви, появи по светски партита и публични места. И двете имат невероятен инстинкт елегантно да влизат в телевизионните светски предавания и вестникарски хроники.

Активизирането на двете бивши водещи по едно и също време вероятно никак не е случайно. В месеците преди Коледа в Германия се раздават годишните награди за принос в различни сфери на публичните дейности и медиите.

Сподели в
 

Известната актриса от Централния куклен театър се вдъхновява от срещите си с малките зрители. Всяко лято с група други творци работи за деца в неравностойно положение, събрани на Юндола

13.06.2019/20:36

Испанската фамилия Санча пречупва през съдбата си войните и вдъхновенията на 19, 20 и 21 век. Поела от Малага през Лондон, Париж, Москва, Берлин, Мексико, след важна спирка в София, тя стига до Мадрид и Виена. Изложба в Националната галерия показва картините и историите на 4 поколения от удивителното семейство. Важна роля в него има и журналистката Анелия Стоянова-Санча, дъщеря на Людмил Стоянов и съпруга на Хосе Санча.

07.06.2019/11:53

По повод 175-годишнината на българската журналистика и 125 години от учредяването на организирано журналистическо движение гост на СБЖ беше председателят на Съюза на руските журналисти Владимир Соловьов. Неговата визита предизвика интерес сред журналистическата общност, с която той проведе сърдечна среща-разговор, в който откровено отговаряше на зададените му въпроси.

24.05.2019/22:36

Тези дни излезе по книжарниците една книга, която събуди интереса на читателите. Журналистът Калин Тодоров успя да надникне „Зад завесата на соца“. Освен като журналист преди и след промените, той е известен с това, че е поел интереса към занаята ни не от кого да е, а от Соня Бакиш – дългогодишен редактор на сп. „Жената днес“ и може би най-респектиращата и достойна за уважение професионалистка, и на най-дълго управлявалия България премиер Станко Тодоров.

18.05.2019/19:44

Отдавна се бях „прицелила“ да разговарям с главния редактор на в. „Ереван“ Вартануш Топакбашян. И ето че събитие около вестника ни събра на разговор. Нашега или наистина, но вестник „Ереван“ вече е на 75 лета и е сред изданията, за които може да се каже, че в условията на демокрация у нас е дълголетник и успява да удържи на житейските бури.

14.05.2019/17:21
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки