Позабравени водещи: Разголване в книги и интервюта в името на рейтинга

30.09.2018 /14:07 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Силви Майс с колегите си като водеща на "Суперталант"

Мишел Хунцикер и Силви Майс са две прекрасно изглеждащи дами, които немскоезичните телевизионни канали направиха много популярни и богати. Общото между тях е, те не са германки, но говорят перфектен немски. През последните дни в Германия излезе от печат автобиографичната книга на Мишел Хунцикер „Един външно перфектен живот“, а Силви Майс за пореден път даде „топ-интервю“ на водещо списание, в което пак разказа за възходите и паденията в живота си.

Швейцарката Мишел за първи път говори от първо лице за едно от големите изпитания в живота си – пребиваването в сектата „Войни на светлината“, където попада след смъртта на баща си и пълната депресия, в която изпада. Тя признава, че поради предполагаемата си любов към жената, която е била начело на сектата е жертвала свободната си воля и мисли. „Вярвах, че извън този кръг няма нищо и ако аз изляза – ще умра“, признава двадесет години по-късно Мишел. Тя се запознава с жената-водач на сектата, в период, в който освен страданието по загубения си баща, се е опитвала да намери изцеление за инфекция на гърлото на тогавашния си съпруг Ерос Рамацоти.

Доверителните отношения между двете жени постепенно се превръщат в доминиращо господство на сектантката над младата жена и тя я въвлича в нея. Почти пет години Мишел е зависима от сектата, която забранява секса, светските наслади от живота, близостта със семейството. След почти пет години за Мишел идва прозрението, че тя е просто манипулирана от една секта и нейните водачи с чисто меркантилна цел. Постепенно се оттегля от тяхната зависимост и начин на живот, за да се отдаде на детето си, на майка си и да се опита поетапно да се върне към работата си на модел и водеща….

Книгата излиза в един доста труден за самата Мишел Хунцикер момент, когато кариерата й на тв водеща е в застой и светските хроники се занимават дали тя е бременна с четвърто дете или не.

Фактът, че книгата с нейните разголващи признания излиза на немски език и в началото на новия читателски сезон, я прави интересна както за тези, които ще си я купят, така и за критиците, които ще й отделят доста време. За самата Мишел това означава не само приходи от тиража, но и покани за участия в много предавания. 

Почти по същото време Силви Майс също напомни за себе си с поредното признание за вече известни факти от живота й. На 33 години тя е диагностицирана с рак на гърдата и няколко години се бори упорито. Сега прави признанията, че болестта е „откраднала“ една значителна част от нейната женственост и вероятно това е основната причина „голямата любов на живота й – Рафаел“ да се отдръпне от нея. Всеки ден мисля за болестта, признава сега тя и се опитва както да оправдае част от постъпките си в личен план в този период, така и да бъде пример за много жени с нейната диагноза.

41-годишната Мишел е с швейцарско-холандски родители, 44-годишната Силви е холандка. Те са сред малцината чужденци, пробили в тв канали на немски език, като водещи развлекателни предавания. Другото общо между тях е, че и двете имат по един брак зад гърба си с известни мъже. Първият съпруг на Мишел е италианският естраден изпълнител Ерос Рамацоти, с когото имат дъщеря. Силви имаше брак с футболиста от „Хамбургер ЩФ“ Рафаел ван дер Ваал и двамата имат син.

Двете красиви дами бяха известни в продължение на години като едни от най-лъчезарните и позитивни лица от екрана. Мишел партнираше на Томас Готшалк в мегапредаването „Докажи, че….“, а Силви почти десет сезона водеше „Денсингстарс“.

Преди няколко години Мишел Хунцикер направи светско събитие сватбата си със сина на милионера Трусарди – Томазо. От своя страна Силви Майс хвана съпруга си в изневяра с най-добрата си приятелка, разведе се с него, върна моминската си фамилия и направи поредица от светски събития „тъгата по голямата си любов Рафаел“….

И двете много умело напомнят на телевизионни началници и продуценти за съществуването си чрез различни благотворителни изяви, появи по светски партита и публични места. И двете имат невероятен инстинкт елегантно да влизат в телевизионните светски предавания и вестникарски хроники.

Активизирането на двете бивши водещи по едно и също време вероятно никак не е случайно. В месеците преди Коледа в Германия се раздават годишните награди за принос в различни сфери на публичните дейности и медиите.

Сподели в
 

На 3 март изтича срокът за събиране на необходимите 250 000 лв. за ремонт и технически преглед на кораба-светиня „Радецки“. Дарителската кампания вече тече, като в подклепа на родолюбивата мисия се включи и СБЖ. Александър Николов, председател на сдружението „Енергийно бъдеще за България“, е един от моторите на тази благородна инициатива.

20.02.2019/18:07

Водещата на късните новини по БНТ смята за важен плюс репортерския си опит. Работила е и в радио, и във вестник

04.02.2019/08:53

На 8 февруари „Квадрат 500“ ще отвори врати за една бих казала уникална фотоизложба, която ни връща като с машина на времето в едни далечни години на България.

20.01.2019/13:06

Със сръбската журналистка Милияна Балетич се срещнах по време на Международната журналистическа конференция за истината срещу фалшификациите и за ролята на журналистите в събитията по света, която се състоя в СБЖ.

18.12.2018/13:55

Къде можете единствено да видите стълб за осветление насред улица, или пък как да се пречистим като използваме древната техника да си наливаме в носа солена вода, или пък дете, израснало по сметищата, да тръгва на училище с мерак. Ами да, сетихте се веднага – в „Пълен абсурд“ на сутрешния блок „Здравей, България”на Нова тв, която рубрика се води от Румен Бахов.

17.12.2018/14:52

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 28 гости

Бързи връзки