Позабравени водещи: Разголване в книги и интервюта в името на рейтинга

30.09.2018 /14:07 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Силви Майс с колегите си като водеща на "Суперталант"

Мишел Хунцикер и Силви Майс са две прекрасно изглеждащи дами, които немскоезичните телевизионни канали направиха много популярни и богати. Общото между тях е, те не са германки, но говорят перфектен немски. През последните дни в Германия излезе от печат автобиографичната книга на Мишел Хунцикер „Един външно перфектен живот“, а Силви Майс за пореден път даде „топ-интервю“ на водещо списание, в което пак разказа за възходите и паденията в живота си.

Швейцарката Мишел за първи път говори от първо лице за едно от големите изпитания в живота си – пребиваването в сектата „Войни на светлината“, където попада след смъртта на баща си и пълната депресия, в която изпада. Тя признава, че поради предполагаемата си любов към жената, която е била начело на сектата е жертвала свободната си воля и мисли. „Вярвах, че извън този кръг няма нищо и ако аз изляза – ще умра“, признава двадесет години по-късно Мишел. Тя се запознава с жената-водач на сектата, в период, в който освен страданието по загубения си баща, се е опитвала да намери изцеление за инфекция на гърлото на тогавашния си съпруг Ерос Рамацоти.

Доверителните отношения между двете жени постепенно се превръщат в доминиращо господство на сектантката над младата жена и тя я въвлича в нея. Почти пет години Мишел е зависима от сектата, която забранява секса, светските наслади от живота, близостта със семейството. След почти пет години за Мишел идва прозрението, че тя е просто манипулирана от една секта и нейните водачи с чисто меркантилна цел. Постепенно се оттегля от тяхната зависимост и начин на живот, за да се отдаде на детето си, на майка си и да се опита поетапно да се върне към работата си на модел и водеща….

Книгата излиза в един доста труден за самата Мишел Хунцикер момент, когато кариерата й на тв водеща е в застой и светските хроники се занимават дали тя е бременна с четвърто дете или не.

Фактът, че книгата с нейните разголващи признания излиза на немски език и в началото на новия читателски сезон, я прави интересна както за тези, които ще си я купят, така и за критиците, които ще й отделят доста време. За самата Мишел това означава не само приходи от тиража, но и покани за участия в много предавания. 

Почти по същото време Силви Майс също напомни за себе си с поредното признание за вече известни факти от живота й. На 33 години тя е диагностицирана с рак на гърдата и няколко години се бори упорито. Сега прави признанията, че болестта е „откраднала“ една значителна част от нейната женственост и вероятно това е основната причина „голямата любов на живота й – Рафаел“ да се отдръпне от нея. Всеки ден мисля за болестта, признава сега тя и се опитва както да оправдае част от постъпките си в личен план в този период, така и да бъде пример за много жени с нейната диагноза.

41-годишната Мишел е с швейцарско-холандски родители, 44-годишната Силви е холандка. Те са сред малцината чужденци, пробили в тв канали на немски език, като водещи развлекателни предавания. Другото общо между тях е, че и двете имат по един брак зад гърба си с известни мъже. Първият съпруг на Мишел е италианският естраден изпълнител Ерос Рамацоти, с когото имат дъщеря. Силви имаше брак с футболиста от „Хамбургер ЩФ“ Рафаел ван дер Ваал и двамата имат син.

Двете красиви дами бяха известни в продължение на години като едни от най-лъчезарните и позитивни лица от екрана. Мишел партнираше на Томас Готшалк в мегапредаването „Докажи, че….“, а Силви почти десет сезона водеше „Денсингстарс“.

Преди няколко години Мишел Хунцикер направи светско събитие сватбата си със сина на милионера Трусарди – Томазо. От своя страна Силви Майс хвана съпруга си в изневяра с най-добрата си приятелка, разведе се с него, върна моминската си фамилия и направи поредица от светски събития „тъгата по голямата си любов Рафаел“….

И двете много умело напомнят на телевизионни началници и продуценти за съществуването си чрез различни благотворителни изяви, появи по светски партита и публични места. И двете имат невероятен инстинкт елегантно да влизат в телевизионните светски предавания и вестникарски хроники.

Активизирането на двете бивши водещи по едно и също време вероятно никак не е случайно. В месеците преди Коледа в Германия се раздават годишните награди за принос в различни сфери на публичните дейности и медиите.

Сподели в
 

Със сръбската журналистка Милияна Балетич се срещнах по време на Международната журналистическа конференция за истината срещу фалшификациите и за ролята на журналистите в събитията по света, която се състоя в СБЖ. Тя е от хората, които веднага те спечелват с емоциовалните си думи и откровеност. Да си призная, стреснах се, като я чух да произнася, че „журналистиката е злоупотреба с професията“ и реших да я поканя да даде интервю за сайта на СБЖ.

18.12.2018/13:55

Къде можете единствено да видите стълб за осветление насред улица, или пък как да се пречистим като използваме древната техника да си наливаме в носа солена вода, или пък дете, израснало по сметищата, да тръгва на училище с мерак. Ами да, сетихте се веднага – в „Пълен абсурд“ на сутрешния блок „Здравей, България”на Нова тв, която рубрика се води от Румен Бахов.

17.12.2018/14:52

Проблемите идват от липсата на адекватна политика на държавата в подкрепа на образованието и културата, защото именно те променят душите и съзнанието на хората, смята диригентът на Биг-бенда на БНР

14.12.2018/11:12

Когато се докоснеш до една легенда, чувството е за цял живот, и то се пренася върху всички, които са били близки и свързани с нея. Личности като Петър Увалиев завинаги остават с сърцата. И то е така по право несамо защото са хора на духа, а и за това,че са заели достойно място в олтара на будителите. Тези дни се навършват 20 години откакто майсторът на изящното българско слово не е между нас.

11.12.2018/08:05

Преди двайсет години на 11 декември ни напусна майсторът на изящното българска реч Петър Увалиев, който ни показа със слово и обич как се гради имидж на една държава, за да има тя величие и достолепие.Ще припомня какво ми каза за него през декември 2014 г. тогавашният вицепрезидент на страната Маргарита Попова: "Личност, която прави магистрали не от бетон, а магистрали за мислене и духовност, за архитектурата на света. Увалиев е от личностите, които помагат да се изведе светът на такова стъпало, където ценностите са от друг порядък – не дневен и материален.“

11.12.2018/08:00

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 25 гости

Бързи връзки