Позабравени водещи: Разголване в книги и интервюта в името на рейтинга

30.09.2018 /14:07 | Автор : Елена Трифонова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Силви Майс с колегите си като водеща на "Суперталант"

Мишел Хунцикер и Силви Майс са две прекрасно изглеждащи дами, които немскоезичните телевизионни канали направиха много популярни и богати. Общото между тях е, те не са германки, но говорят перфектен немски. През последните дни в Германия излезе от печат автобиографичната книга на Мишел Хунцикер „Един външно перфектен живот“, а Силви Майс за пореден път даде „топ-интервю“ на водещо списание, в което пак разказа за възходите и паденията в живота си.

Швейцарката Мишел за първи път говори от първо лице за едно от големите изпитания в живота си – пребиваването в сектата „Войни на светлината“, където попада след смъртта на баща си и пълната депресия, в която изпада. Тя признава, че поради предполагаемата си любов към жената, която е била начело на сектата е жертвала свободната си воля и мисли. „Вярвах, че извън този кръг няма нищо и ако аз изляза – ще умра“, признава двадесет години по-късно Мишел. Тя се запознава с жената-водач на сектата, в период, в който освен страданието по загубения си баща, се е опитвала да намери изцеление за инфекция на гърлото на тогавашния си съпруг Ерос Рамацоти.

Доверителните отношения между двете жени постепенно се превръщат в доминиращо господство на сектантката над младата жена и тя я въвлича в нея. Почти пет години Мишел е зависима от сектата, която забранява секса, светските наслади от живота, близостта със семейството. След почти пет години за Мишел идва прозрението, че тя е просто манипулирана от една секта и нейните водачи с чисто меркантилна цел. Постепенно се оттегля от тяхната зависимост и начин на живот, за да се отдаде на детето си, на майка си и да се опита поетапно да се върне към работата си на модел и водеща….

Книгата излиза в един доста труден за самата Мишел Хунцикер момент, когато кариерата й на тв водеща е в застой и светските хроники се занимават дали тя е бременна с четвърто дете или не.

Фактът, че книгата с нейните разголващи признания излиза на немски език и в началото на новия читателски сезон, я прави интересна както за тези, които ще си я купят, така и за критиците, които ще й отделят доста време. За самата Мишел това означава не само приходи от тиража, но и покани за участия в много предавания. 

Почти по същото време Силви Майс също напомни за себе си с поредното признание за вече известни факти от живота й. На 33 години тя е диагностицирана с рак на гърдата и няколко години се бори упорито. Сега прави признанията, че болестта е „откраднала“ една значителна част от нейната женственост и вероятно това е основната причина „голямата любов на живота й – Рафаел“ да се отдръпне от нея. Всеки ден мисля за болестта, признава сега тя и се опитва както да оправдае част от постъпките си в личен план в този период, така и да бъде пример за много жени с нейната диагноза.

41-годишната Мишел е с швейцарско-холандски родители, 44-годишната Силви е холандка. Те са сред малцината чужденци, пробили в тв канали на немски език, като водещи развлекателни предавания. Другото общо между тях е, че и двете имат по един брак зад гърба си с известни мъже. Първият съпруг на Мишел е италианският естраден изпълнител Ерос Рамацоти, с когото имат дъщеря. Силви имаше брак с футболиста от „Хамбургер ЩФ“ Рафаел ван дер Ваал и двамата имат син.

Двете красиви дами бяха известни в продължение на години като едни от най-лъчезарните и позитивни лица от екрана. Мишел партнираше на Томас Готшалк в мегапредаването „Докажи, че….“, а Силви почти десет сезона водеше „Денсингстарс“.

Преди няколко години Мишел Хунцикер направи светско събитие сватбата си със сина на милионера Трусарди – Томазо. От своя страна Силви Майс хвана съпруга си в изневяра с най-добрата си приятелка, разведе се с него, върна моминската си фамилия и направи поредица от светски събития „тъгата по голямата си любов Рафаел“….

И двете много умело напомнят на телевизионни началници и продуценти за съществуването си чрез различни благотворителни изяви, появи по светски партита и публични места. И двете имат невероятен инстинкт елегантно да влизат в телевизионните светски предавания и вестникарски хроники.

Активизирането на двете бивши водещи по едно и също време вероятно никак не е случайно. В месеците преди Коледа в Германия се раздават годишните награди за принос в различни сфери на публичните дейности и медиите.

Сподели в
 

Преди по-малко от месец отбелязахме годишнината от създаването на едно от авторитетните български списания - „Пламък“. Вече 95 лета то продължава да е търсено и обичано от читателите, макар и да има зад гърба си достолепна и респектираща история. Драматичните събития не успяха да угасят неговата светлина и днес то продължава да оставя неизбеляваща диря в българската литература и сред нейните почитатели и следовници.

21.10.2018/16:24

Многостранни са талантите на директорката по реклама и връзки с обществеността в списание „Осем”, която е известна актриса. Моноспектакълът й „Приятно ми е, Ива!” е едно от театралните събития на годината

20.10.2018/09:58

По повод 110-годишнина от обявяването на Независимостта на България в Държавната агенция на архивите бе представена книгата на доктора на историческите науки и дипломат проф. Петър Куцаров „Независимостта на България и Русия“. Това е втората част от поредицата му „България в руските секретни архиви“. Първата беше посветена на Съединението.

10.10.2018/15:40

В заглавията на много от книгите му присъства думата „война“. Автор е на книги, в които разкрива жестокото й лице по време на събитията в Северна и Южна Корея, Виетнам, Лаос, Камбоджа. Пет са книгите му за войните в Азия през ХХ век. Сред тях са „Мълчаливата война“, „Войната в Южен Виетнам, както я видях“, „Студената война в Германия“… Такъв бе и животът на талантливия австралийски журналист Уилфред Бърчет - преминал в сложни и опасни времена.

09.10.2018/09:33

Ирина Вакуловска е известен журналист. Била е водеща на предавания в тв каналите РТР, СТС, НТВ и радиоводеща. за своята работа тя е лауреат в категорията „Авторски програми“на престижната награда „ТЕФИ“, която наричат „Оскар“ на руската журналистика.

05.10.2018/15:55

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 25 гости

Бързи връзки