Начало
 
 

Биляна Гавазова разказва за рубриката си „Чети етикета“

06.10.2018 /18:53 | Източник: bTV/manager.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Биляна Гавазова пред bTV

Журналистката Биляна Гавазова е автор и водеща на рубриката в предаването „Тази сутрин“ по bTV „Чети етикета“, както и водеща на новинарски емисии по bTV.

Професионалният ѝ път като журналист започва в националното радио, където е репортер, водеща и главен редактор на регионална станция.

През 2010 г. се среща с магията на телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините, а по-късно и като водеща в „Тази сутрин“.

Като репортер работи активно върху потребителски и социални теми. Рубриката й „Чети етикета“ тръгва през юни 2016 г. в рамките на сутрешния блок и традиционно предизвиква широк обществен дебат, както и незабавната реакция на институциите към посочения потребителски проблем.

Биляна Гавазова често е наричана от колегите си „телевизионният омбудсман“. Носителка е на множество награди, сред които „Журналист на годината“ (2017) на Синдиката на българските учители, награда за журналистически принос на Съюза по хранителна промишленост за 2017 година, както и приза „Икономика на светло“ на Асоциацията на индустриалния капитал в България през 2018.

Потребителските теми са сред въпросите с най-голям отзвук от зрителите. Как ги подбирате за рубриката си „Чети етикета“?  

Подбираме ги заедно с нашите зрители. Много разчитаме на техните сигнали. В днешно време хората са изключително активни, внимателни и много бързо успяват да ни посочат проблема. Разбира се, „гоним” и актуалните теми от деня, които няма как да пропуснем, защото хората ни се доверяват всеки ден и очакват от нас да им дадем най-точната информация.

„Чети етикета” се превърна в пример за това! Именно по този начин сме направили едни от най-интересните теми в рубриката.

Кой репортаж в тази тематика ви е отнел най-много време и усилия? 

Много труден въпрос (усмихва се). Забравят се тези неща - умората, снимките, нощните монтажи. Помня ефекта от тях. Но може би една от най-сложните теми, които съм правила в рубриката „Чети етикета” беше свързана с качеството на водата, която пием - какво тече от чешмите ни и можем ли да сме спокойни, че е безопасно.

Като при всяка друга тема, отговорността беше много голяма, но тук се оказа голямо предизвикателство да посочим рисковете и проблемите и да не създадем излишна паника. (Със съкращения)

Свързани:   Обявяват Биляна Гавазова за „Журналист на годината“

Биляна Гавазова стана носителка на приза „Журналист на годината – 2017“ на Синдиката на българските учители. Водещата на рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“ по bTV е отличена на церемония по време на събитие на синдиката в София.
Дата: 17.12.2017


 

Сподели в
 

Говорител на Европейската комисия осъди в Брюксел бомбеното нападение срещу сградата на гръцката телевизия „Скай” в Атина, съобщава в. "Катимерини".

18.12.2018/14:00

Преди дни в редица медии се промъкна информация, че предаването "Открито с Валя Ахчиева" е свалено от екрана на БНТ. Припомняме, че журналистката разполагаше с половин час ефирно време за телевизионните си разследвания.

17.12.2018/13:52

Свободата и мирът могат да бъдат постигнати само чрез словото, заяви в интервю за БТА Ахмет Кот - турски писател, журналист, публицист, поет, общественик и съосновател на Фондация Балканска Култура.

16.12.2018/15:45

Корупция, гейтове, заплахи: Какво показа убийството на журналистката Виктория Маринова? Ето какво пише по този повод Ребека Менке в сп. „Журналист“ – орган на Съюза на германските журналисти:

15.12.2018/17:15

Голям проблем ли представляват фалшивите новини във Вашата агенция, пита авторката на БТА в интервю Армела Красничи, генерална директорка на Албанската информационна агенция (АТА), която отговаря:

14.12.2018/12:00

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки