Начало
 
 

Биляна Гавазова разказва за рубриката си „Чети етикета“

06.10.2018 /18:53 | Източник: bTV/manager.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Биляна Гавазова пред bTV

Журналистката Биляна Гавазова е автор и водеща на рубриката в предаването „Тази сутрин“ по bTV „Чети етикета“, както и водеща на новинарски емисии по bTV.

Професионалният ѝ път като журналист започва в националното радио, където е репортер, водеща и главен редактор на регионална станция.

През 2010 г. се среща с магията на телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините, а по-късно и като водеща в „Тази сутрин“.

Като репортер работи активно върху потребителски и социални теми. Рубриката й „Чети етикета“ тръгва през юни 2016 г. в рамките на сутрешния блок и традиционно предизвиква широк обществен дебат, както и незабавната реакция на институциите към посочения потребителски проблем.

Биляна Гавазова често е наричана от колегите си „телевизионният омбудсман“. Носителка е на множество награди, сред които „Журналист на годината“ (2017) на Синдиката на българските учители, награда за журналистически принос на Съюза по хранителна промишленост за 2017 година, както и приза „Икономика на светло“ на Асоциацията на индустриалния капитал в България през 2018.

Потребителските теми са сред въпросите с най-голям отзвук от зрителите. Как ги подбирате за рубриката си „Чети етикета“?  

Подбираме ги заедно с нашите зрители. Много разчитаме на техните сигнали. В днешно време хората са изключително активни, внимателни и много бързо успяват да ни посочат проблема. Разбира се, „гоним” и актуалните теми от деня, които няма как да пропуснем, защото хората ни се доверяват всеки ден и очакват от нас да им дадем най-точната информация.

„Чети етикета” се превърна в пример за това! Именно по този начин сме направили едни от най-интересните теми в рубриката.

Кой репортаж в тази тематика ви е отнел най-много време и усилия? 

Много труден въпрос (усмихва се). Забравят се тези неща - умората, снимките, нощните монтажи. Помня ефекта от тях. Но може би една от най-сложните теми, които съм правила в рубриката „Чети етикета” беше свързана с качеството на водата, която пием - какво тече от чешмите ни и можем ли да сме спокойни, че е безопасно.

Като при всяка друга тема, отговорността беше много голяма, но тук се оказа голямо предизвикателство да посочим рисковете и проблемите и да не създадем излишна паника. (Със съкращения)

Свързани:   Обявяват Биляна Гавазова за „Журналист на годината“

Биляна Гавазова стана носителка на приза „Журналист на годината – 2017“ на Синдиката на българските учители. Водещата на рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“ по bTV е отличена на церемония по време на събитие на синдиката в София.
Дата: 17.12.2017


 

Сподели в
 

Този месец се навършват 147 години от рождението на българския национален герой Гоце Делчев - един от най-значимите ни революционери, дали живота си за освобождението на Македония и Одринска Тракия, припомня в книгата си известният журналист Любен Генов.

21.02.2019/16:08

Вирусно заболяване на генералния директор на БНТ Константин Каменаров стана причина за отлагане на съдебното заседание по делото срещу него за шофиране след употреба на алкохол.

19.02.2019/16:50

На 18 февруари БНТ започва излъчването на новия български 6-сериен филм „Денят на бащата“. Телевизионната му премиера е с излъчвания в понеделник и вторник от 22. 00 ч. по БНТ1 и БНТ4 и с повторения по БНТ2.

18.02.2019/13:56

Зрителите и читателите у нас са засипани от звезди, млечният път не ги побира - миски, айдъли, сървайвъри, манекенки, гейове и гейки, фолкдиви и телеводещи...

17.02.2019/14:37

Танцьорки с доста изрязани къси панталонки. Фабрики, бълващи спортни стоки, наподобяващи марката "Еър Джордан". Телевизионни сериали, които всъщност са забавни за гледане.

16.02.2019/15:54

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки