Начало
 
 

Биляна Гавазова разказва за рубриката си „Чети етикета“

06.10.2018 /18:53 | Източник: bTV/manager.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Биляна Гавазова пред bTV

Журналистката Биляна Гавазова е автор и водеща на рубриката в предаването „Тази сутрин“ по bTV „Чети етикета“, както и водеща на новинарски емисии по bTV.

Професионалният ѝ път като журналист започва в националното радио, където е репортер, водеща и главен редактор на регионална станция.

През 2010 г. се среща с магията на телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините, а по-късно и като водеща в „Тази сутрин“.

Като репортер работи активно върху потребителски и социални теми. Рубриката й „Чети етикета“ тръгва през юни 2016 г. в рамките на сутрешния блок и традиционно предизвиква широк обществен дебат, както и незабавната реакция на институциите към посочения потребителски проблем.

Биляна Гавазова често е наричана от колегите си „телевизионният омбудсман“. Носителка е на множество награди, сред които „Журналист на годината“ (2017) на Синдиката на българските учители, награда за журналистически принос на Съюза по хранителна промишленост за 2017 година, както и приза „Икономика на светло“ на Асоциацията на индустриалния капитал в България през 2018.

Потребителските теми са сред въпросите с най-голям отзвук от зрителите. Как ги подбирате за рубриката си „Чети етикета“?  

Подбираме ги заедно с нашите зрители. Много разчитаме на техните сигнали. В днешно време хората са изключително активни, внимателни и много бързо успяват да ни посочат проблема. Разбира се, „гоним” и актуалните теми от деня, които няма как да пропуснем, защото хората ни се доверяват всеки ден и очакват от нас да им дадем най-точната информация.

„Чети етикета” се превърна в пример за това! Именно по този начин сме направили едни от най-интересните теми в рубриката.

Кой репортаж в тази тематика ви е отнел най-много време и усилия? 

Много труден въпрос (усмихва се). Забравят се тези неща - умората, снимките, нощните монтажи. Помня ефекта от тях. Но може би една от най-сложните теми, които съм правила в рубриката „Чети етикета” беше свързана с качеството на водата, която пием - какво тече от чешмите ни и можем ли да сме спокойни, че е безопасно.

Като при всяка друга тема, отговорността беше много голяма, но тук се оказа голямо предизвикателство да посочим рисковете и проблемите и да не създадем излишна паника. (Със съкращения)

Свързани:   Обявяват Биляна Гавазова за „Журналист на годината“

Биляна Гавазова стана носителка на приза „Журналист на годината – 2017“ на Синдиката на българските учители. Водещата на рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“ по bTV е отличена на церемония по време на събитие на синдиката в София.
Дата: 17.12.2017


 

Сподели в
 

Шумът около убийството на Виктория Маринова стихна с намирането на заподозрян. А шумът около опразнения стол на Анна Цолова стихна и без заподозрян. Всички знаем кой е той, но никой не тъжи за живите журналисти.

21.10.2018/17:11

Ръководните фактори в Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес - дадоха съвместна пресконференция, на която заплашиха със съд определени медии заради твърде критично отношение към клуба.

20.10.2018/13:32

40 часа - толкова продължи странното прекъсване на кабелната тв „Алфа”. От 19 часа на 15 октомври до 11 ч на 17 октомври тя не излъчваше нищо друго освен неподвижен черен екран с надписи.

19.10.2018/16:48

Генералният консул на Саудитска Арабия в Истанбул, където изчезна саудитският журналист Джамал Хашоги, е освободен от поста и ще бъде разследван, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Сабк".

18.10.2018/16:50

УС на Българската национална телевизия (БНТ) е решил обществената медия да не участва в новот издание на международния песенен конкурс "Евровизия", който ще бъде през май 2019 г. в Тел Авив.

16.10.2018/16:50

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки