Начало
 
 

Бразилският канарвал ще завладее сцената на Музикалния театър

26.10.2018 /10:47 | Автор : Майя Любомирска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Мюзикълът „Бразилски нощи“ на гостуващия Театрално-музикален център от Разград ще зарадва софийската публика на 29 октомври, понеделник от 19 часа на сцената на Музикалния театър.

Уникалният спектакъл е дело на творческата сплав на големи имана като Андрей Калудов, Стефан Димитров, и, разбира се, на директора на Разградския театър Тодор Мадолев. А гостоприемството за представянето пред медиите на най-новия български мюзикъл естествено беше на клуб „Журналист“ на Съюза на българските журналисти.

 

Мюзикълът е създаден по мотиви от произведения на Жоржи Амаду, либретото и постановката са дело на Андрей Калудов. Музиката и текстовете на песните са на композитора Стефан Димитров.  „Бразилски нощи“ вече очарова разградската публика и сега гостува в столицата.

Спектакълът е поставя в център голямата идея за свободния човешки дух и умението да живеем красиво.


Двама от актьорите са гостуващи – Латинка Петрова и Робин Кафалиев, останалите са от разградската трупа, която е обогатена с 9 млади попълнения, току що завършили – разказа директорът на ТМЦ-Разград Тодор Мадолев, когото също ще видим на сцената на „Бразилски нощи”. Средп тях са младите актьори Даниел Найденов, Яцек Янков и Филип Дончев, които разказаха на пресконференцията за творческата атмосфера, която ги е „заразирала“ при реализацията на този спектакъл.


Гостуват и две популярни изпълнителки – Прея и Кристина Димитрова, автор на музиката е Стефан Димитров, който е написал 10 песни за спектакъла. Гостуващ е и диригентът Левон Манукян, но музикантите са от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов”. И на на последно място- по време на спектакълът изпъленията са на живо, което не се среща често в наши дни.

 


 

 

Сподели в
 

Предложението Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев" да стане филиал на ХГ „Илия Бешков влиза за обсъждане в Общинския съвет в Плевен в края на април.

18.04.2019/21:17

В общоруски празник се превърна 70-годишният юбилей на примадоната на руската естрада Алла Пугачова. Тези дни за телевизии, радиа, интернет и печатни медии темата е Тя. На 17 април всички с трепет очакват нейния солов супер концерт в Държавния Кремълски дворец. Самата Алла твърди, че своя юбилей отбелязва скромно(?) и едновременно с размах.

16.04.2019/21:36

На сцена-фоайе в Плевенския драматично-куклен театър бяха обявени победителите от Десетото юбилейно издание на Националния конкурс за българска драматургия "Иван Радоев".

13.04.2019/18:51

Журналистът Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени с дебютната си стихосбирка "На дъх от лятото“. Премиерата на стихосбирката "На дъх от лятото" е на 24 април, сряда, от 18.30 ч. в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", София.

11.04.2019/18:34

На 10 април 1979 г., в 20.34 ч. московско време, от космодрума Байконур е изстрелян космическият кораб "Союз-33" с екипаж Николай Рукавишников (СССР) и Георги Иванов (България)

10.04.2019/20:34

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изпрати отворено писмо до президента, председателя на НС, премиера, партийните парламентарни групи и редица чужди посолства, изразявайки тревога от съобщенията за спешно подготвян нов медиен закон, в работата над който не са привлечени нито журналистически организации, нито изявени авторитети от гилдията

16.04.2019 /16:42

От ареста на основателя на „Уикилийкс” в Лондон до готвения от управляващите у нас нов медиен закон и пострадалите при отразяването на сблъсъците в Габрово колеги - професията ни е под ударите на агресивно налаганата по света и у нас политика на диктат и насилие над обществото, на лишаването му от правото да бъде информирано и критично към силните на деня

13.04.2019 /10:27

„Репортери без граници” е изготвила 10 предложения към кандидатите за евродепутати, които биха допринесли за по-добрата защита на свободата на словото и независимостта на медиите, съобщават от международната организация.

12.04.2019 /21:22

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки