Начало
 
 

ОИЦ в Хасково организира „Граждански диалог“ с медиите

26.10.2018 /11:16 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Отделна тема на срещата е диалогът „България-Турция“

Среща с представители на медиите на тема „Бъдещето на кохезионната политика в ЕС“ организира Областният информационен център (ОИЦ) в Хасково.

Управителят на центъра Йоанна Кокотанекова прикани медиите да съдействат за разпространение на онлайн анкета, която цели да подпомогне процеса на програмиране на следващия програмен период.

Предстои - на 29 и 30 октомви 2018 г. - провеждането в Хасково на „Граждански диалог“ с цел привличане на широката публика и насърчаване на отворена дискусия за приноса и потенциала на политиката за сближаване на страните в ЕС. 

Ще бъдат представени и резултатите от трансграничната програма „България-Турция“ и приоритетите йза следващите години. Поканени са представители на държавната и местната власт, деловите среди, НПО, медиите. Видеообръщение за резултатите е изпратила европейският комисар по дигитална икономика и общество Мария Габриел.

На работна среща в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ ще бъде  разгледана  дигитализацията като ключов  фактор за свързаност на регионите . Предстои да бъдат посетени обекти, ремонтирани и обновени с европейски средства.

Артистичен щрих към двудневното събитие ще внесат Камерният струнен  оркестър към община Хасково и театралната трупа към Младежкия център.


 

Сподели в
 

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан разказа за развитието на Острова на свободата 60 години след Кубинската революция на среща с медиите в Клуб „Журналист” на СБЖ

18.01.2019/19:13

В края на миналата година гигантъг Google чрез своята най-голяма платформа YouTube заплаши, че ще блокира видеоклипове на територията на Европейския съюз. Безпрецедентното предупреждение беше по повод приетата от Европейския съюз нова Директива за авторското право.

18.01.2019/18:50

От Международната федерация на журналистите (МФЖ) се обръщат към своите членове с призив да подкрепят колегите си от Холандия, които са в стачна готовност с искане за прилично заплащане. Стачката е определена за 25 януари т.г.

15.01.2019/19:58

На среща-дискусия в Клуб „Журналист” на СБЖ венецуелската посланичка разказа за обстановката в нейната страна около поемането на втори президентски мандат от държавния глава Николас Мадуро. Присъствалите подписаха обръщение до парламентите на различни страни с апел да се съдейства за диалога във и около Венецуела и да се спрат политиките на санкции и намеса във вътрешните работи

12.01.2019/13:19

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова увери посланика на Държавата Палестина Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух, че Съюзът ще съдейства Международната федерация на журналистите да активизира усилията си за освобождаване на палестинските колеги

11.01.2019/20:18

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 28 гости

Бързи връзки