Владимир Памуков и Христо Стоичков представят днес „Историята“

05.11.2018 /09:01 | Източник: ТВ+/ sportal.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Стоичков: За да не кажете, че футболистите пишат с краката си, избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков

В понеделник в хотел „Маринела“ в София от 12 ч. ще бъде представена официалната биография на Христо Стоичков - Камата, написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Поводът, г-н Стоичков, за нашия разговор е твоята официална биография „Историята“, издадена от „Софтпрес“. В понеделник в „Маринела“ ще посрещнеш страшно много гости.  

Да се надяваме, че по-големият „виновник“ за книгата Владо Памуков го е организирал добре. Поканили сме много хора, с които през годините съм поддържал близост, откровеност.

За мен ще бъде голямо удоволствие и чест да дойдат президентът, спортният министър, кметът на София, олимпийски, световни и европейски шампиони, приятели, едни от най-големите светила на българската журналистика… Направили сме нещо, което замисляхме от много време с Владо.

Преди години, когато бях треньор на националния отбор, издадохме албум само със снимки и полека-лека ни хрумна тази идея да направим нещо, което да остане в историята, в паметта на хората, които ще я прочетат. Много неща са казани и писани - къде верни, къде неверни. Затова решихме в последните 2 години да започнем с това откъде е тръгнал Ицо Стоичков.

Владо Памуков не е спестил абсолютно нищо от твоята пъстра биография. Знаем много за твоите успехи, но сега за първи път говориш доста за гафове, за грешки. Срамуваш ли се от нещо в живота ти?  

Не! Правил съм грешки и продължавам да правя. Няма безгрешен човек. Винаги съм казвал, че ако си безгрешен, няма начин как да съществуваш. Естествено, че от някои постъпки се срамувам дотам, че може би можех да ги избегна. Да стисна зъби, да премълча, да си затворя очите, но когато нещата започнат да опират до по-голяма провокация, тогава се стига до съвсем други неща. Всеки говори, че съм настъпил съдията. Ами, настъпил съм го и затова съм аз. Затова съм успял да го направя. 

Коя история от тази книга най-много си цениш?  

От първата страница до последната. Аз не се деля. Нито като футболист съм се делял, нито като треньор, нито сега като коментатор и анализатор в „Унивижън“. За мен всичко е едно, аз не деля никой. Напротив – винаги съм искал да сме обединени.

Какво ще кажеш на хората, които ще дойдат на представянето на книгата ти? На тези, които ще я прочетат?   

Искам първо да благодаря на всички, които работиха върху нея! Искам да благодаря на Владо Памуков, че се зае с тази задача! „Софтпрес“ дойдоха при мен за 2 минути и им казах: „С мен няма какво да говорите, всичко при Владо“.  Професионалисти, които искаха да направят нещо да остане и да го разкажем на хората, както аз съм го живял. Да знаят какво съм бил от малък досега.

Много пъти пишем или казваме нещо, без някой да е седнал да изпие с мен едно кафе или дори чаша вода. Вътре всичко е написано. Вратите в хотел „Маринела“ са отворени в 12,00 часа. Живот и здраве, хората ще имат възможността да започнат една нова ера и да прочетат тази книга. (Със съкращения)

Свързани:  Владимир Памуков от “Труд” получи приза “Людмил Неделчев”

Признати майстори на словото решиха да закичат първата награда за спортна журналистика “Людмил Неделчев” на перото на Владимир Памуков, съобщи "Труд".
Дата: 15.03.2010


 

Сподели в
 

Известният журналист и публицист Тодор Коруев кани всички свои читатели и почитатели на столичната премиера на своята нова книга „Още животописи”.

19.11.2018/09:01

Професионалният фотограф Боби Костадинов представя фотоизложбата си "Прегръдката на дуализма" в "Клуба на фоторепортерите" в София, съобщават за БТА организаторите.

18.11.2018/09:07

По програма „Христо Ботев“ БНР ще излъчи днес единственото интервю, дадено за българска медия, с Корин Велла, сестра на убитата малтийска журналистка Дафне Галиция.

17.11.2018/09:06

Саудитският главен прокурор Сауд ал Моджеб поиска смъртни присъди за петима обвиняеми по случая с журналиста Джамал Хашоги, убит миналия месец в саудитското консулство в Истанбул, но напълно оневини влиятелния престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, предаде ДПА.

16.11.2018/09:05

До края на седмицата Министерството на образованието и науката (МОН) ще започне да излъчва новини за хора с увреден слух. Те ще бъдат достъпни в сайта на ведомството.

15.11.2018/16:52

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 38 гости

Бързи връзки