Владимир Памуков и Христо Стоичков представят днес „Историята“

05.11.2018 /09:01 | Източник: ТВ+/ sportal.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Стоичков: За да не кажете, че футболистите пишат с краката си, избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков

В понеделник в хотел „Маринела“ в София от 12 ч. ще бъде представена официалната биография на Христо Стоичков - Камата, написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Поводът, г-н Стоичков, за нашия разговор е твоята официална биография „Историята“, издадена от „Софтпрес“. В понеделник в „Маринела“ ще посрещнеш страшно много гости.  

Да се надяваме, че по-големият „виновник“ за книгата Владо Памуков го е организирал добре. Поканили сме много хора, с които през годините съм поддържал близост, откровеност.

За мен ще бъде голямо удоволствие и чест да дойдат президентът, спортният министър, кметът на София, олимпийски, световни и европейски шампиони, приятели, едни от най-големите светила на българската журналистика… Направили сме нещо, което замисляхме от много време с Владо.

Преди години, когато бях треньор на националния отбор, издадохме албум само със снимки и полека-лека ни хрумна тази идея да направим нещо, което да остане в историята, в паметта на хората, които ще я прочетат. Много неща са казани и писани - къде верни, къде неверни. Затова решихме в последните 2 години да започнем с това откъде е тръгнал Ицо Стоичков.

Владо Памуков не е спестил абсолютно нищо от твоята пъстра биография. Знаем много за твоите успехи, но сега за първи път говориш доста за гафове, за грешки. Срамуваш ли се от нещо в живота ти?  

Не! Правил съм грешки и продължавам да правя. Няма безгрешен човек. Винаги съм казвал, че ако си безгрешен, няма начин как да съществуваш. Естествено, че от някои постъпки се срамувам дотам, че може би можех да ги избегна. Да стисна зъби, да премълча, да си затворя очите, но когато нещата започнат да опират до по-голяма провокация, тогава се стига до съвсем други неща. Всеки говори, че съм настъпил съдията. Ами, настъпил съм го и затова съм аз. Затова съм успял да го направя. 

Коя история от тази книга най-много си цениш?  

От първата страница до последната. Аз не се деля. Нито като футболист съм се делял, нито като треньор, нито сега като коментатор и анализатор в „Унивижън“. За мен всичко е едно, аз не деля никой. Напротив – винаги съм искал да сме обединени.

Какво ще кажеш на хората, които ще дойдат на представянето на книгата ти? На тези, които ще я прочетат?   

Искам първо да благодаря на всички, които работиха върху нея! Искам да благодаря на Владо Памуков, че се зае с тази задача! „Софтпрес“ дойдоха при мен за 2 минути и им казах: „С мен няма какво да говорите, всичко при Владо“.  Професионалисти, които искаха да направят нещо да остане и да го разкажем на хората, както аз съм го живял. Да знаят какво съм бил от малък досега.

Много пъти пишем или казваме нещо, без някой да е седнал да изпие с мен едно кафе или дори чаша вода. Вътре всичко е написано. Вратите в хотел „Маринела“ са отворени в 12,00 часа. Живот и здраве, хората ще имат възможността да започнат една нова ера и да прочетат тази книга. (Със съкращения)

Свързани:  Владимир Памуков от “Труд” получи приза “Людмил Неделчев”

Признати майстори на словото решиха да закичат първата награда за спортна журналистика “Людмил Неделчев” на перото на Владимир Памуков, съобщи "Труд".
Дата: 15.03.2010


 

Сподели в
 

Папа Франциск прикани католиците да се молят с него по интернет, докато представяше на пл. "Св. Петър" във Ватикана профила си в новото мобилно приложение "Клик ту прей" ("Кликни, за да се помолиш"), предаде ДПА.

21.01.2019/09:01

Над 10 000 протестираха в Белград срещу президента Александър Вучич и негова управляваща партия за 8-а поредна седмица. Демонстрантите настояват за по-голяма свобода на медиите като условие за честни избори, съобщава ДПА.

20.01.2019/14:02

Новото предаване за мистика по БНТ2 ще обогати образователната част на програмата; ще разшири аудиторията с разнообразяване на тематиката, представяне на широк спектър от гледни точки и философски концепции.

20.01.2019/09:07

Наши слушатели се отзоваха на кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград за събиране на книги за опожарената библиотека в село Скребатно, съобщава журналистът от медията Божидар Чолаков:

19.01.2019/09:06

Европейският парламент (ЕП) прие в Страсбург резолюция, в която се отчита, че натискат над медиите, насилието и дискриминацията срещу жените все още съществуват в ЕС.

18.01.2019/09:05

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки