Владимир Памуков и Христо Стоичков представят днес „Историята“

05.11.2018 /09:01 | Източник: ТВ+/ sportal.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Стоичков: За да не кажете, че футболистите пишат с краката си, избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков

В понеделник в хотел „Маринела“ в София от 12 ч. ще бъде представена официалната биография на Христо Стоичков - Камата, написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Поводът, г-н Стоичков, за нашия разговор е твоята официална биография „Историята“, издадена от „Софтпрес“. В понеделник в „Маринела“ ще посрещнеш страшно много гости.  

Да се надяваме, че по-големият „виновник“ за книгата Владо Памуков го е организирал добре. Поканили сме много хора, с които през годините съм поддържал близост, откровеност.

За мен ще бъде голямо удоволствие и чест да дойдат президентът, спортният министър, кметът на София, олимпийски, световни и европейски шампиони, приятели, едни от най-големите светила на българската журналистика… Направили сме нещо, което замисляхме от много време с Владо.

Преди години, когато бях треньор на националния отбор, издадохме албум само със снимки и полека-лека ни хрумна тази идея да направим нещо, което да остане в историята, в паметта на хората, които ще я прочетат. Много неща са казани и писани - къде верни, къде неверни. Затова решихме в последните 2 години да започнем с това откъде е тръгнал Ицо Стоичков.

Владо Памуков не е спестил абсолютно нищо от твоята пъстра биография. Знаем много за твоите успехи, но сега за първи път говориш доста за гафове, за грешки. Срамуваш ли се от нещо в живота ти?  

Не! Правил съм грешки и продължавам да правя. Няма безгрешен човек. Винаги съм казвал, че ако си безгрешен, няма начин как да съществуваш. Естествено, че от някои постъпки се срамувам дотам, че може би можех да ги избегна. Да стисна зъби, да премълча, да си затворя очите, но когато нещата започнат да опират до по-голяма провокация, тогава се стига до съвсем други неща. Всеки говори, че съм настъпил съдията. Ами, настъпил съм го и затова съм аз. Затова съм успял да го направя. 

Коя история от тази книга най-много си цениш?  

От първата страница до последната. Аз не се деля. Нито като футболист съм се делял, нито като треньор, нито сега като коментатор и анализатор в „Унивижън“. За мен всичко е едно, аз не деля никой. Напротив – винаги съм искал да сме обединени.

Какво ще кажеш на хората, които ще дойдат на представянето на книгата ти? На тези, които ще я прочетат?   

Искам първо да благодаря на всички, които работиха върху нея! Искам да благодаря на Владо Памуков, че се зае с тази задача! „Софтпрес“ дойдоха при мен за 2 минути и им казах: „С мен няма какво да говорите, всичко при Владо“.  Професионалисти, които искаха да направят нещо да остане и да го разкажем на хората, както аз съм го живял. Да знаят какво съм бил от малък досега.

Много пъти пишем или казваме нещо, без някой да е седнал да изпие с мен едно кафе или дори чаша вода. Вътре всичко е написано. Вратите в хотел „Маринела“ са отворени в 12,00 часа. Живот и здраве, хората ще имат възможността да започнат една нова ера и да прочетат тази книга. (Със съкращения)

Свързани:  Владимир Памуков от “Труд” получи приза “Людмил Неделчев”

Признати майстори на словото решиха да закичат първата награда за спортна журналистика “Людмил Неделчев” на перото на Владимир Памуков, съобщи "Труд".
Дата: 15.03.2010


 

Сподели в
 

Застреляната в Лондондери по време на размирици 29-годишна жена е журналистката Лайра Маккий, съобщи полицията в Северна Ирландия, цитирана от ДПА.

20.04.2019/09:06

"Омразата към журналистите прерасна в насилие", алармира организацията "Репортери без граници" в годишния си доклад за свободата на медиите в света, публикуван в Париж, предаде АФП.

19.04.2019/09:05

В. “24 часа” празнува 28 години от първия си брой на 18 април 1991 г. Днес читателите държат в ръцете си брой на “24 часа”, който във всичките тези години защитава логото си “Всекидневник за новините, каквито са”.

18.04.2019/09:04

Американски вестници получиха журналистически награди "Пулицър" за отразяване на насилие с огнестрелни оръжия в САЩ през 2018 г., предаде АП, цитирана от БТА.

17.04.2019/09:03

През 2019-а се навършиха 120 години от появата на първите печатни издания, посветени на горската тематика в България. До 1899 г. у нас имаме над 240 заглавия.

16.04.2019/09:02

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изпрати отворено писмо до президента, председателя на НС, премиера, партийните парламентарни групи и редица чужди посолства, изразявайки тревога от съобщенията за спешно подготвян нов медиен закон, в работата над който не са привлечени нито журналистически организации, нито изявени авторитети от гилдията

16.04.2019 /16:42

От ареста на основателя на „Уикилийкс” в Лондон до готвения от управляващите у нас нов медиен закон и пострадалите при отразяването на сблъсъците в Габрово колеги - професията ни е под ударите на агресивно налаганата по света и у нас политика на диктат и насилие над обществото, на лишаването му от правото да бъде информирано и критично към силните на деня

13.04.2019 /10:27

„Репортери без граници” е изготвила 10 предложения към кандидатите за евродепутати, които биха допринесли за по-добрата защита на свободата на словото и независимостта на медиите, съобщават от международната организация.

12.04.2019 /21:22

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки