Тодор Мухтаров и на 90 работи неуморно за „Нов живот“

08.11.2018 /15:26 | Източник: novjivot.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Уникален плакат бе подготвен за юбиляра Тодор Мухтаров

Доайенът на журналистиката и главен хуморист на Кърджали Тодор Мухтаров чукна 90-те. Организатор на празничната вечер бе в. „Нов живот” заедно с Регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров” и Народно читалище „Обединение 1913”.

Почетоха го колеги и приятели. Събраха се хора, които ценят неговото място в живота на хората от Родопите като журналист и сатирик и най-вече като човек с голямо сърце.

Попаднах в „Нов живот“ сред колектив-семейство. Дължа на колегите си това дълголетие. Аз съм човек оптимист.Това е рецептата за дълголетие", каза пред приятелите си Мухтара и в типичния си стил покани всички за отпразнуват заедно и 100-годишния му юбилей. 

Главният редактор на „Нов живот”, писателят Иван Бунков подчерта, че колегите му се готвят от дълго време за тази среща: "Мухтара има най-дълъг творчески живот в Кърджали. Той надмина Кирил Попгеоргиев и Мара Михайлова. Мухтара е носител на най-финото излъчване на родопчаните. Генът му трябва да се присажда", категоричен бе Бунков, според когото Тодор е нравствен неформален лидер в Кърджали.

”О, Премъдрий, как стигна до 9-я етаж?"   

Бунков връчи на Мухтара бронзова статуетка с няколко родопски чана, изработена от художника Емил Пенчев, с надпис „Мост между поколенията”. Именно под мотото „Мост между поколенията” премина и вечерта. 

Поздравителен адрес до Тодор Мухтаров, икона с лика на Богородица и кошница с цветя изпрати кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. В поздравителния адрес пише: „През целия Ви жизнен и творчески път като гражданин Вие доказахте със своята неизчерпаема енергия, със своя ум и талант, че във всяко едно начинание,човек трябва да се стреми към съвършенство, да отстоява своите цели, да бъде един от първите“.

От Регионалната библиотека раздадоха специално издадената библиографска справка за Мухтаров, негови публикации и публикации за него. Приятелите му от групата „Кърджали и неговите творци” отправиха писмено питане: ”О, Премъдрий, как стигна до 9-я етаж?"

Голямата изненада бе в края на празничната вечер. Изпълнител на родопски народни песни и гайдар пристигнаха от Златоград, за да поздравят уважавания юбиляр. Заедно с Мухтара изпяха любимата му песен и химн на Родопите „Бела съм, бела юначе”. А на „Торнал е Тодьо“ 90-годишният рожденик поведе и родопско хоро.

Свързани:    За 24 май в Кърджали отличават журналиста Тодор Мухтаров

Областният управител Никола Чанев награди в Кърджали доайена на хумора, журналиста Тодор Мухтаров за 24 май. Тодор Мухтаров бе отличен за принос за развитието на културата и медиите.
Дата: 24.05.2018


 

Сподели в
 

Журналистът Димитър Узунов ще представи книгата си “60 години хандбален клуб “Добруджа” - гордостта на Добрич” - на 22 януари, от 17.00 часа, в голямата зала на местната община, съобщава авторът.

22.01.2019/14:35

В днешния свят все по-трудно се ориентираме кое е истина и кое чиста лъжа. Това е нашето време и всички живеем в него. Всички можем да се заблудим, важното е да поддържаме информационна хигиена.

21.01.2019/13:52

Разпознаването на фалшивите новини ще е акцентът от тазгодишната кампания за Дни на медийната грамотност. Инициативата ще се проведе за втори път у нас, а реализацията й е между 4 февруари и 10 март.

21.01.2019/12:00

Журналистът Павел Колев* е новият изпълнителен директор на "Левски", обявиха от клуба на официалния си сайт. "Сините" публикуваха съобщение с промените в Управителния съвет на тима.

20.01.2019/15:17

Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева беше наградена за лекоатлет на България за 2018 г. в традиционната анкета на сп. "Атлетика". Тази година се навършват 20 години от първото издание на списанието.

19.01.2019/14:35

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 43 гости

Бързи връзки