Тодор Мухтаров и на 90 работи неуморно за „Нов живот“

08.11.2018 /15:26 | Източник: novjivot.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Уникален плакат бе подготвен за юбиляра Тодор Мухтаров

Доайенът на журналистиката и главен хуморист на Кърджали Тодор Мухтаров чукна 90-те. Организатор на празничната вечер бе в. „Нов живот” заедно с Регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров” и Народно читалище „Обединение 1913”.

Почетоха го колеги и приятели. Събраха се хора, които ценят неговото място в живота на хората от Родопите като журналист и сатирик и най-вече като човек с голямо сърце.

Попаднах в „Нов живот“ сред колектив-семейство. Дължа на колегите си това дълголетие. Аз съм човек оптимист.Това е рецептата за дълголетие", каза пред приятелите си Мухтара и в типичния си стил покани всички за отпразнуват заедно и 100-годишния му юбилей. 

Главният редактор на „Нов живот”, писателят Иван Бунков подчерта, че колегите му се готвят от дълго време за тази среща: "Мухтара има най-дълъг творчески живот в Кърджали. Той надмина Кирил Попгеоргиев и Мара Михайлова. Мухтара е носител на най-финото излъчване на родопчаните. Генът му трябва да се присажда", категоричен бе Бунков, според когото Тодор е нравствен неформален лидер в Кърджали.

”О, Премъдрий, как стигна до 9-я етаж?"   

Бунков връчи на Мухтара бронзова статуетка с няколко родопски чана, изработена от художника Емил Пенчев, с надпис „Мост между поколенията”. Именно под мотото „Мост между поколенията” премина и вечерта. 

Поздравителен адрес до Тодор Мухтаров, икона с лика на Богородица и кошница с цветя изпрати кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. В поздравителния адрес пише: „През целия Ви жизнен и творчески път като гражданин Вие доказахте със своята неизчерпаема енергия, със своя ум и талант, че във всяко едно начинание,човек трябва да се стреми към съвършенство, да отстоява своите цели, да бъде един от първите“.

От Регионалната библиотека раздадоха специално издадената библиографска справка за Мухтаров, негови публикации и публикации за него. Приятелите му от групата „Кърджали и неговите творци” отправиха писмено питане: ”О, Премъдрий, как стигна до 9-я етаж?"

Голямата изненада бе в края на празничната вечер. Изпълнител на родопски народни песни и гайдар пристигнаха от Златоград, за да поздравят уважавания юбиляр. Заедно с Мухтара изпяха любимата му песен и химн на Родопите „Бела съм, бела юначе”. А на „Торнал е Тодьо“ 90-годишният рожденик поведе и родопско хоро.

Свързани:    За 24 май в Кърджали отличават журналиста Тодор Мухтаров

Областният управител Никола Чанев награди в Кърджали доайена на хумора, журналиста Тодор Мухтаров за 24 май. Тодор Мухтаров бе отличен за принос за развитието на културата и медиите.
Дата: 24.05.2018


 

Сподели в
 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разполага със записа от убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, но не иска да го слуша, защото съдържанието му е много жестоко, предаде АФП.

18.11.2018/21:17

Британската информационна агенция Reuters обяви, че започва вътрешна реорганизация на европейските си редакции, която ще се изрази в съкращаване на десетки работни места.

18.11.2018/12:27

Откриването на начин за оценка на комуникациите от известно време провокира, събира и разделя позициите на журналисти, PR и маркетинг експерти, представители на бизнеса и изследователи на комуникационните науки.

17.11.2018/15:55

Над 117 000 лева ще плати от бюджета си Народното събрание (НС), за да са в час с новините у нас и в чужбина българските законотворци през следващата 2019 г.

16.11.2018/18:53

Турски съд осъди журналиста Али Юнал от вече несъществуващия в. „Заман” на 19,5 години затвор по обвинения във връзки с организация, набеждавана, че е организирала неуспешния опит за преврат в Турция през юли 2016 г., предаде Ройтерс.

16.11.2018/14:01

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 38 гости

Бързи връзки