Начало
 
 

Снежана Тодорова се срещна с Томас Фрам

19.12.2018 /16:06 | Автор : Петя Пейчева | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Томас Фрам с отличията си от СБЖ и Снежана Тодорова

Томас Фрам е германският журналист, писател и издател, който през 2016 г. получи специалната награда на СБЖ за книгата си "Двете половини на ореха. Един германец в България“. Той бе участник в Международния литературен фестивал и Международния панаир на книгата от 11 до 16 декември т. г. в София, посветени на немскоезичната литература.

По покана на Снежана Тодорова, председател на Съюза на българските журналисти, вчера Томас Фрам посети централата на СБЖ. На срещата присъства и Йонко Йончев, управител на издателство "Рива“, отпечатало отличената книга. В непосредствена атмосфера те разговаряха за културните връзки между България и Германия и сътрудничеството на СБЖ с различни общности там.

Томас Фрам продължава да пише, превежда  и издава на немски език книги за забележителностите  на нашата страна, за нейните писмени паметници, журналисти, поети и писатели от миналото до днес. Сред тях са д-р Иван Богоров, Каравелов, Ботев, Раковски, Вазов… Превел е за немската публика "Аз съм българче“. Неговите лекции и срещи вълнуват както сънародниците му, така и българите в Германия.

Снежана Тодорова запозна госта с предстоящите прояви през 2019 г. във връзка със 175-ата годишнина на българската журналистика и 125 години от началото на организираното журналистическо движение у нас. Сред  инициативите продължава да бъде откриването на паметна плоча за д-р Иван Богоров в Лайпциг, където той е живял и издавал първия български вестник "Българский орел“(1846 г).

Председателката на СБЖ връчи на Томас Фрам отличията за книгата му – плакет и грамота на СБЖ и го покани да се срещне и разговаря с български журналисти.

Сподели в
 

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан разказа за развитието на Острова на свободата 60 години след Кубинската революция на среща с медиите в Клуб „Журналист” на СБЖ

18.01.2019/19:13

В края на миналата година гигантъг Google чрез своята най-голяма платформа YouTube заплаши, че ще блокира видеоклипове на територията на Европейския съюз. Безпрецедентното предупреждение беше по повод приетата от Европейския съюз нова Директива за авторското право.

18.01.2019/18:50

От Международната федерация на журналистите (МФЖ) се обръщат към своите членове с призив да подкрепят колегите си от Холандия, които са в стачна готовност с искане за прилично заплащане. Стачката е определена за 25 януари т.г.

15.01.2019/19:58

На среща-дискусия в Клуб „Журналист” на СБЖ венецуелската посланичка разказа за обстановката в нейната страна около поемането на втори президентски мандат от държавния глава Николас Мадуро. Присъствалите подписаха обръщение до парламентите на различни страни с апел да се съдейства за диалога във и около Венецуела и да се спрат политиките на санкции и намеса във вътрешните работи

12.01.2019/13:19

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова увери посланика на Държавата Палестина Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух, че Съюзът ще съдейства Международната федерация на журналистите да активизира усилията си за освобождаване на палестинските колеги

11.01.2019/20:18

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 55 гости

Бързи връзки