Начало
 
 

Хасковският журналист Георги Пеев получи приза „Силна воля“

28.12.2018 /14:59 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Георги Пеев има много награди и като спортист

Журналистът Георги Пеев бе удостоен с приза „ Силна воля“ на годишното награждаване на най-добрите спортисти на Хасково за 2018 г. Той заслужи отличието с постижението си, като стана европейски шампион по плуване за хора с трансплантирани органи.

Наградите на спортистите връчиха кметът на ообщината Добри Беливанов и неговият заместник Велин Балкански.

Георги Пеев, който е с трансплантирани сърце и бъбрек , използва всички случаи, за да дава кураж на хората с увреждания , които имат труден живот, но трябва да се борят и вървят напред. Той е и един от най-активните общински съветници.

От 2012-а в течение на няколко години Георги Пеев бе главен редактор на в. „Хасковска Марица”. От близо 2 десетилетия работи като журналист. "Информацията е нещо, което даваме на обществото, за да бъде то по-добро като цяло, а дали се случва - това е друг въпрос", сподели по-рано Жоро.

Колегата определя професията си на журналист като призвание. Новината, която си мечтая да напиша, е със заглавие: "Българин кацна на Марс", сподели Георги Пеев по-рано пред колеги и се мотивира: 

"Обичам хората да изследват и да покоряват, да преследват и сбъдват мечтите си. В крайна сметка, аз дори не съм смеел да помечтая, че нещо подобно ще ми се случи в здравословно отношение. Случаите като моя са много малко в световен план, а за България съм единственият", беше казал Жоро.

Свързани:   Отличават хасковския журналист и плувец Геоги Пеев

Европейският шампион по плуване за трансплантирани, журналистът Геоги Пеев, получи кристален плакет със символа на Хасково - статуята на Св. Богородица, в знак на уважение към спечелените на първенството 5 медала -2 златни и 3 сребърни.
Дата: 06.12.2018


 

Сподели в
 

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан разказа за развитието на Острова на свободата 60 години след Кубинската революция на среща с медиите в Клуб „Журналист” на СБЖ

18.01.2019/19:13

В края на миналата година гигантъг Google чрез своята най-голяма платформа YouTube заплаши, че ще блокира видеоклипове на територията на Европейския съюз. Безпрецедентното предупреждение беше по повод приетата от Европейския съюз нова Директива за авторското право.

18.01.2019/18:50

От Международната федерация на журналистите (МФЖ) се обръщат към своите членове с призив да подкрепят колегите си от Холандия, които са в стачна готовност с искане за прилично заплащане. Стачката е определена за 25 януари т.г.

15.01.2019/19:58

На среща-дискусия в Клуб „Журналист” на СБЖ венецуелската посланичка разказа за обстановката в нейната страна около поемането на втори президентски мандат от държавния глава Николас Мадуро. Присъствалите подписаха обръщение до парламентите на различни страни с апел да се съдейства за диалога във и около Венецуела и да се спрат политиките на санкции и намеса във вътрешните работи

12.01.2019/13:19

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова увери посланика на Държавата Палестина Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух, че Съюзът ще съдейства Международната федерация на журналистите да активизира усилията си за освобождаване на палестинските колеги

11.01.2019/20:18

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 55 гости

Бързи връзки